RADIOSITE Fórum

• Politika

#164673  Szerző: BMáté

kukac írta:ezzel szemben az itthoni rendszer nem ezt teszi, hanem kriminalizál. egyébként a megoldás a prevenció lenne...
Kriminalizál: helyesen teszi. ->racionalitás.
Prevenció: igen, egyetértek, ez a második elem, ennek intenzívebbnek kellene lennie. ->szociális érzékenység.

Egyszerűbb volt, ide írtam, hogy szerintem mi és hogyan nyilvánul meg (kellene megnyilvánulnia).
 #164672  Szerző: kukac

BMáté írta:
kukac írta:az állam fejledsége a szociális érzékenységénél fogva mérhető fel igazán. Duarte pl. "megoldja" a dolgot, csak nem biztos hogy szeretnél egy olyan országban élni!
Igazából részben egyetértünk. Szociális érzékenység+racionalitás (én ezt mindenképpen mellé tenném).
és te ebben hol látod a racionalitást (merthogy a szociális érzékenység egyértelműen nem a magyar kormány sajátossága)?
 #164671  Szerző: BMáté

kukac írta:az állam fejledsége a szociális érzékenységénél fogva mérhető fel igazán. Duarte pl. "megoldja" a dolgot, csak nem biztos hogy szeretnél egy olyan országban élni!
Igazából részben egyetértünk. Szociális érzékenység+racionalitás (én ezt mindenképpen mellé tenném).
 #164670  Szerző: BMáté

asr27 írta:Máté, fiam! Nálad teljesen beállt az agyhalál! :ayfkm:
Nem akartam ezt, de legyen...Ezt a paraszt hangnemet fejezd be!
Érvelj, cáfold meg, amit írtam. Ha nem megy, kapcsold ki a gépet, szervezkedj, tevékenykedj, fejezd ki azt, hogy neked nem tetszik, ami most van, de ne itt nyavalyogj!
 #164669  Szerző: kukac

BMáté írta:
kukac írta:te pedig olvass utána hogy ez mit is eredményez és majd az után tegyél ilyen kijelentéseket, hogy "többségi akarat" :)
Többségi akarat=amit a többség akar. Nem látom, hogy hol hibás a kijelentésem. Napjainkban az egy fővel való győzelem is többségi akarat. Hogy ez jól van-e így, az nem ennek a vitának a kérdése.
a választási eredmény nem feltétlenül tükrözi a többségi akaratot (lásd brexit, trump, fidesz két harmad, stb).
 #164668  Szerző: kukac

BMáté írta:
kukac írta:
BMáté írta:Ha lesz, akkor pedig külön "kérni fogom" úgymond, hogy korlátozzák szabadságában, és próbálják meggyógyítani, semmint hagyom, hogy szenvedjen, valahol a városban, a hideg éjszakában. Elvégre bűncselekményt követ el.
most is az történik, úgy sittre vágják mint a pinty. ha neked ez kell...
Nekem az kell, hogy elfogják, "vegyék ki" a társadalomból, aztán próbálják meggyógyítani.
ezzel szemben az itthoni rendszer nem ezt teszi, hanem kriminalizál. egyébként a megoldás a prevenció lenne...
 #164667  Szerző: BMáté

kukac írta:te pedig olvass utána hogy ez mit is eredményez és majd az után tegyél ilyen kijelentéseket, hogy "többségi akarat" :)
Többségi akarat=amit a többség akar. Nem látom, hogy hol hibás a kijelentésem. Napjainkban az egy fővel való győzelem is többségi akarat. Hogy ez jól van-e így, az nem ennek a vitának a kérdése.
 #164666  Szerző: kukac

BMáté írta:
kukac írta:nem személyes, gondolkozz egy kicsit mielőtt más személyek fölött pálcát törsz!
Nem én török. Hanem a legtöbb fejlett állam (élve a büntetőmonopóliummal).
az állam fejledsége a szociális érzékenységénél fogva mérhető fel igazán. Duarte pl. "megoldja" a dolgot, csak nem biztos hogy szeretnél egy olyan országban élni!
 #164665  Szerző: BMáté

kukac írta:
BMáté írta:Ha lesz, akkor pedig külön "kérni fogom" úgymond, hogy korlátozzák szabadságában, és próbálják meggyógyítani, semmint hagyom, hogy szenvedjen, valahol a városban, a hideg éjszakában. Elvégre bűncselekményt követ el.
most is az történik, úgy sittre vágják mint a pinty. ha neked ez kell...
Nekem az kell, hogy elfogják, "vegyék ki" a társadalomból, aztán próbálják meggyógyítani.
 #164664  Szerző: kukac

BMáté írta:
kukac írta:
BMáté írta:A választási rendszer nem sajátos. Az USA-ban és Nagy-Britanniában például sokkal inkább többségibb. Az érdektelenség másik probléma. Őket nem tudom figyelembe venni, mert lusták, érdektelenek. Nyilatkoztassák ki az akaratukat, és akkor majd változnak az arányok.
a választókerületek, körzetek "átcsoportosítása" a pártszimpátia területi eloszlásához igazodva nem jellemzó azokra a példákra amit felhoztál. ezt bizony a fidesz csinálta.
Keress rá: "Gerrymandering". Majd utána tegyél ilyen kijelentéseket. Rájössz, hogy nagyon is jellemző.
te pedig olvass utána hogy ez mit is eredményez és majd az után tegyél ilyen kijelentéseket, hogy "többségi akarat" :)
  • 1
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 517