RADIOSITE Fórum

• Időjárás

#80809  Szerző: mlaszlo

Úgy tűnik a Nyugati országrészben alakul az időjárás:
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Bakonyban fekvő Kab-hegyen 100 km/h-s, Balatonmáriafürdőn 96 km/h-s széllökést mért nemrég
http://www.idokep.hu/percrol-percre
 #80808  Szerző: mlaszlo

csadam írta: Nálam a hidegfront is szokott hozni tropót, még ha a falunktól 50 km-re megy el a front, akkor is kialakul.
Errefelé is szokott nagyobb viharok előtt terjedés lenni, olyankor általában a Siófoki 92.6 Juventus szokott bejönni, illetve nagy ritkán a 98.9 RiseFM.
 #80803  Szerző: csadam

Chucky írta:
rmihaly76 írta: A betoro hidegfront az orszagot (mindenkiet) hagyja meg, de azt azert remelem, hogy hoz egy nagyon eros tropo-terjedest.. ugyanis a multkori hidegfront hozta meg a BBC Radio 1-et.. :-)
Utanajartam kozben, es kiderult, az elobb emlitett ado nem is annyira ritka vendeg Kozep- es Kelet-Europaban, mert oriasi teljesitmenyekkel ad az osszes adojuk (mind 100 kW felett!).
Tapasztalataim szerint hidegfront nem hoz tropo trejedést, hanem inkább elviszi. Tartós anticiklon esetén szokott kialakulni a tropo nyári regeleken és estéken, valamint ősszel/télen egész nap.

A BBC Radio 1 ionoszférikus (E sporadic) terjedéssel szokott jönni, tropóval szerintem kizárt.
Nálam a hidegfront is szokott hozni tropót, még ha a falunktól 50 km-re megy el a front, akkor is kialakul.
 #80801  Szerző: Chucky

rmihaly76 írta: A betoro hidegfront az orszagot (mindenkiet) hagyja meg, de azt azert remelem, hogy hoz egy nagyon eros tropo-terjedest.. ugyanis a multkori hidegfront hozta meg a BBC Radio 1-et.. :-)
Utanajartam kozben, es kiderult, az elobb emlitett ado nem is annyira ritka vendeg Kozep- es Kelet-Europaban, mert oriasi teljesitmenyekkel ad az osszes adojuk (mind 100 kW felett!).
Tapasztalataim szerint hidegfront nem hoz tropo trejedést, hanem inkább elviszi. Tartós anticiklon esetén szokott kialakulni a tropo nyári regeleken és estéken, valamint ősszel/télen egész nap.

A BBC Radio 1 ionoszférikus (E sporadic) terjedéssel szokott jönni, tropóval szerintem kizárt.
 #80795  Szerző: csadam

Az ígért frontnak a szele már egy órája megérkezett. A széllökések biztos, hogy 80-110 km/h erősségűek, mert a falunapon egy sátrat összedöntött (lehet, azóta már többet is...), és volt áramkimaradás is. Emellett még napos idő van, és hál'istennek nincs olyan meleg...
 #80655  Szerző: asimov

Tenyleg jon egy "mini" hidegfront... Lassu es kicsi kiterjedesu, de attol meg hidegfront.
Most nagyjabol Nemetorszag, Ausztria felett van. Ez hozza a vasarnapra beigert lehulest. Nemi dirr-durra azert fel kell keszulni, mert kb. 10 C-fokos lehules van beigerve. ( Remelem, terjedest is hoz. :) )
Hol tettel szert erre az infora?

Keszuloben van egy komolyabb hidegfont is az Atlenti Ocean felett, valoszinuleg "elindul" a szarazfold fele. Ha igy lesz, akkor kb. 5..7 nap mulva erhet ide.
milan93 írta:Szombaton jön egy mini hidegfront.Na kíváncsian várom :)
 #80520  Szerző: asimov

En meg mar elore orultem...
csadam írta:
mlaszlo írta:
Erről hol hallottál? Én csak azt olvastam, illetve hallottam a rádióban, hogy a hidegfront annyit jelent, nem 35-37, hanem csak 31-33 fok lesz. Az Időképen és az OMSZ honlapján se említenek egyelőre komolyabb hidegfrontot.
Az eumet.hu-n se. Annak pedig tudok hinni, mert 3 éve megjósolták, hogy el fog ázni a falunap (nem szó szerint így, csak erre a napra jósolták a frontot), és be is jött nekik!
 #80497  Szerző: csadam

mlaszlo írta:
Erről hol hallottál? Én csak azt olvastam, illetve hallottam a rádióban, hogy a hidegfront annyit jelent, nem 35-37, hanem csak 31-33 fok lesz. Az Időképen és az OMSZ honlapján se említenek egyelőre komolyabb hidegfrontot.
Az eumet.hu-n se. Annak pedig tudok hinni, mert 3 éve megjósolták, hogy el fog ázni a falunap (nem szó szerint így, csak erre a napra jósolták a frontot), és be is jött nekik!
 #80487  Szerző: mlaszlo

• 1
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 209