RADIOSITE Fórum

• Rádió Max - Debrecen - 106.0 MHz

#42838  Szerző: Richmonde

nyikolaj írta:Egerben hogyan lehet fogni a tokaji 101.8 mhz-et,amikor ott a helyi 101.9 R1?
Félreérthető voltam, sorry. A tokaji adókat (Neo, Class) jól lehet fogni és a debreceni Max frekit itt-ott a 106-on, amibe néha beleüt az Europa 2. Nem vágtam, hogy a 106 az Debrecenből szól.
 #42800  Szerző: nyikolaj

Egerben hogyan lehet fogni a tokaji 101.8 mhz-et,amikor ott a helyi 101.9 R1?
 #42764  Szerző: Richmonde

Nálam a majdnem Putnokig érő újhelyi "karika", és az Egerig szóló tokaji (átmegy a bükkön) verte ki a biztosítékot...
Egerben bőven foghatóak a tokaji adások... Pl. a Max is sima autó rádióval, a dombokon.
 #42762  Szerző: donder

nyikolaj írta:Egy távolságra van....
Gondolom ezt akarta mondani Donder kollega.
Aki tanult az ált. iskolában matematika órán geometriát az tudja miről van szó!
Gyengébbek kedvéért:
Origó: középpont. Nem az [origo].hu... (Itt azt értettem hogy tokajtól számítva (légvonalban) durván egy távolságra van Debrecen és Miskolc!)
sugár: r (az átmérő fele) Ha egy körzőt fogsz és réteszed a 40szer módosult térképeden Tokajra akkor látod hogy Debrecen és Miskolc nagyjából egy vonalban van...
Így érthetőbb? :)
 #42753  Szerző: nyikolaj

Egy távolságra van....
Gondolom ezt akarta mondani Donder kollega.
 #42742  Szerző: Pasa

donder írta:Miskolés Debrecen Durván egy sugárban van tokaj origójától...
??? Na ezt fejtsd ki részletesebben!
 #42733  Szerző: donder

Obladioblada írta:
donder írta:Szerintem maximum ennyi...
Valahol a kettő között van az igazság. A tokaji adót én pl be tudom fogni Miskolctól délre és keletre pár km-t autózva, mindenféle spéci technika és nagyobb gond nélkül.

Nálam a majdnem Putnokig érő újhelyi "karika", és az Egerig szóló tokaji (átmegy a bükkön) verte ki a biztosítékot... :D

Amúgy mi van olyankor, ha egy megrendelő ezt látja, örül neki, fizeti a reklámját, majd beül az autóba, leteszteli, és csalódottan veszi tudomásul, hogy a fele nem igaz?
Azzal a nagyon maximum 1 kW-al nem nagyon megy az el Miskolcig... Na jó lehet hogy odáig elmegy, de utána nem az biztos...
Erre csak egy példa: A 88.3-as Kossuth rádió 5 kW-al alig-alig jön el Debrecenig. Akkor 1 kW -al a MAX hogy menjen el Miskolcig, ha egyrészt nem is arra van irányítva az a megtékozlott antenna, másrészt Miskolés Debrecen Durván egy sugárban van tokaj origójától...
 #42618  Szerző: VidámSrác

Obladioblada írta:Amúgy mi van olyankor, ha egy megrendelő ezt látja, örül neki, fizeti a reklámját, majd beül az autóba, leteszteli, és csalódottan veszi tudomásul, hogy a fele nem igaz?
nem rendel tőlük több reklámot (vagy rosszabb esetben veri az asztalt) :P :P
 #42611  Szerző: Obladioblada

donder írta:Szerintem maximum ennyi...
Valahol a kettő között van az igazság. A tokaji adót én pl be tudom fogni Miskolctól délre és keletre pár km-t autózva, mindenféle spéci technika és nagyobb gond nélkül.

Nálam a majdnem Putnokig érő újhelyi "karika", és az Egerig szóló tokaji (átmegy a bükkön) verte ki a biztosítékot... :D

Amúgy mi van olyankor, ha egy megrendelő ezt látja, örül neki, fizeti a reklámját, majd beül az autóba, leteszteli, és csalódottan veszi tudomásul, hogy a fele nem igaz?
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 19