RADIOSITE Fórum

• Pont FM

#26671  Szerző: MrG

LewyDee írta:ui.: Még valami, R1es sztorit nem ismerem, de a itt a Risenak igaza van..
Itt tért cigányútra az uzsonna. :D
 #26670  Szerző: LewyDee

PeterHz írta:Kedves LewyDee!

Üdvözöllek!
Hertz Péter vagyok a PontFM volt műsor vezetője, és a RiseFM által, jogtalanul használt ID hangja.

Egy rövid eszmefuttatás:

A RiseFM szolgenje: Ha a zene nem elég...
A PonTM szlogenje: A zene Pont elég!

Ha nem látod a párbeszéd funkcióját ennek a két szlogennek (amitől ez média hack) akkor nem tudok mit mondani.
A két szlogen különálló szellemi termék.
A Rise felvetett valamit és a PontFM megválaszolta. Lehet, hogy számodra ez pofátlanságnak tűnik, de emlékezz vissza a Vodafone és (akkor még) Westel reklámháborújára.
Az is ugyanezen az elven alapult.
Hogy a Rise felhasználta egy az egyben azt at effektezet szlogent, a PontFM adásából feléve, az jogilag aggályos.
Sőt. A Rádió1-es Disco's Hit műsorrészlet is engedély nélküli felhasználás volt.
Hidd el, hogy ezért is kapnak majd az arcukra. A legjobb tudomásom szerint mindkét irányból megtették a szükséges jogi lépéseket. :)

Tehát: miről is beszélünk? Ki lopja a mit?

Akkor lett volna szlogenlopás ha azt hallod, hogy PontFM, Ha a zene nem elég...

Itt egyedül a RiseFM nem volt fair.

A Rádió1-es beszólásért, és a PontFM-es média hack-ért max. etikátlanságot kiálthatnál, de nem farkast...
Kedves Hertz Péter!

Szlogennel kapcsolatban 100%-ig megállapítható a lopás. Ezt ne vitassuk. Jogilag persze nem az mert bele kerül a pont szócska és a ha meg eltünt. Úgy érzem hogy a szellemi szegénység és az ötlettelenséggel állunk szemben a pontfm esetében. Az hogy ilyen indulattal reagáltok arra ha valaki kimondja amit gondol az azt bizonyítja hogy nincs igazatok.

Jut eszembe: Ha a zene nem elég. A RiseFM nem csak egy rádió, hanem hatalmas bulikat rendez úgymond érzést ad. Amit a kispont hát jóindulattal sem tud, hidd el hallgattam, de messze van a Rise-tól.

ui.: Még valami, R1es sztorit nem ismerem, de a PontFM-mel szemben a Risenak igaza van. Amúgymeg miért legyen fair a Rise a pontfmmel? A PontFM fair? Az a pontfm akinek a tulajdonosa a legnagyobb szélhámos. Hahahaha. a PontFM nek nem is kéne szólnia. Hagyjuk már.
 #26660  Szerző: Cicoo

LewyDee írta: Mi az hogy ki adott engedélyt? Egy lopott szlogenre mit vagytok büszkék? Szánalmas
Ha a zene nem elég.
A zene pont elég.

Egyezik 3 szó, viszont tartalmilag pedig majdnem hogy ellentétes a két kifejezés. Akkor hol itt a lopás, kérem szépen? A Rise-os szlogen számomra semmitmondó, a Pont FM-est pedig vehetjük akár fricskának is (valószínűleg az is.. :sealed: :hehe:), de mindettől függetlenül szerintem kreatív.

(Ha már lehet szerkeszteni, akkor hozzátenném, hogy pont egyszerre írtunk hasonlót.. Szóval Levikém, valószínűleg megint csak az elfogultság-elkeseredettség-harag kombináció szól belőled.)
 #26659  Szerző: PeterHz

Kedves LewyDee!

Üdvözöllek!
Hertz Péter vagyok, Pont elég amit tudtok rólam...:D
Egy rövid eszmefuttatás:

A RiseFM szolgenje: Ha a zene nem elég...
A PonTM szlogenje: A zene Pont elég!

Ha nem látod a párbeszéd funkcióját ennek a két szlogennek (amitől ez média hack) akkor nem tudok mit mondani.
A két szlogen különálló szellemi termék.
A Rise felvetett valamit és a PontFM megválaszolta. Lehet, hogy számodra ez pofátlanságnak tűnik, de emlékezz vissza a Vodafone és (akkor még) Westel reklámháborújára.
Az is ugyanezen az elven alapult.
Hogy a Rise felhasználta egy az egyben azt at effektezet szlogent, a PontFM adásából feléve, az jogilag aggályos.
Sőt. A Rádió1-es Disco's Hit műsorrészlet is engedély nélküli felhasználás volt.

Tehát: miről is beszélünk? Ki lopja a mit?

Akkor lett volna szlogenlopás ha azt hallod, hogy: "PontFM, Ha a zene nem elég..."

Itt egyedül a RiseFM nem volt fair.

A Rádió1-es beszólásért, és a PontFM-es média hack-ért max. etikátlanságot kiálthatnál, de nem farkast...
 #26658  Szerző: LewyDee

JoNeS írta:ühüm...

Lehet jó a video, de kérdem én:
Ki is adott engedélyt a Pont FM szlogenjének és szignáljának hangbéli megjelenítésére?

Komolyan nyomják!!!
Mi az hogy ki adott engedélyt? Egy lopott szlogenre mit vagytok büszkék? Szánalmas
 #26656  Szerző: Permi

JoNeS írta:ühüm...

Ki is adott engedélyt a Pont FM szlogenjének és szignáljának hangbéli megjelenítésére?

Komolyan nyomják!!!
Ahogy várható volt igen csak 10 pontos lett az új szlogen... :yes: Lehet ők is használják ezek után? :party:
 #26655  Szerző: JoNeS

ühüm...

Komolyan nyomják!!!
 #26651  Szerző: bsector

A videó egész jó lett. Egy átlag Rise hallgató, aki tényleg szerette a programot, valószínűleg háborogni kezd a kockák láttán.
 #26650  Szerző: Permi

Cicoo írta:
JoNeS írta:Baromi jó lenne ha a rádiós szakma is a rádiózásról is szólna.
Erre szerintem még várhatunk egy keveset.. :cry: Mentalitásban kéne változni, úgy alapvetően, és akkor talán történne valami.. Egyelőre profithajhászás és vakítás van, minőség nincs.
Azért csak nem.. a vég egyben egy új lehetőség kezdete. Itt van a 88,1. Tiszta lappal lehet indulni és végre egy igazi szakmaiságon alapuló rádiót összehozni. Kérdés, hogy a mai elkorcsosult (máónikán és józsi BALÁZS-on szocializálódott), törtető és egymást tipró társadalom mennyire lenne vevő egy ilyenre, pláne hogy ha már csak a zene is PONT elég... :sealed:
 #26644  Szerző: Cicoo

JoNeS írta:Baromi jó lenne ha a rádiós szakma is a rádiózásról is szólna.
Erre szerintem még várhatunk egy keveset.. :cry: Mentalitásban kéne változni, úgy alapvetően, és akkor talán történne valami.. Egyelőre profithajhászás és vakítás van, minőség nincs.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 55