RADIOSITE Fórum

• Tudomány és technika

#40165  Szerző: Pasa

Sony ST-SE500
 #40156  Szerző: Ghee

Pasa: a jutyúbos szabadrádiós videódon milyen tunert használtál?
 #38340  Szerző: Ghee

nyikolaj írta:Hi!
Lenne egy kérdésem az elektronikai géniuszoknak. :)
Van egy beltéri egységem Cosmo Sat 7100 és az a gondom vele,hogy amikor nézem a televisiont :) (digi tv-t)időközönként kikapcsol a beltéri,aztán magától vissza.Elég idegesítő. Volt példa arra is,hogy 5 perc alatt szinte percenként kapcsolt ki és be,de olyan is van,hogy elég sokáig bírja...(max 1 órát)
What is a problem? :S
Firmware-t frissíthetnél első körben.
Ezek után, ha a hiba továbbra is fennáll akkor tápegység vagy alaplaphiba.

Tápegységnél a kondik szoktak kiszáradni, majd felpúposodni, azokat kell cserélni.

Alaplaphibánál, pedig lehet bármi, azt egyben szokás cserélni.

Ha a szolgáltatóé a cucc, cseréltesd ki.
 #38235  Szerző: nyikolaj

Hi!
Lenne egy kérdésem az elektronikai géniuszoknak. :)
Van egy beltéri egységem Cosmo Sat 7100 és az a gondom vele,hogy amikor nézem a televisiont :) (digi tv-t)időközönként kikapcsol a beltéri,aztán magától vissza.Elég idegesítő. Volt példa arra is,hogy 5 perc alatt szinte percenként kapcsolt ki és be,de olyan is van,hogy elég sokáig bírja...(max 1 órát)
What is a problem? :S
 #36910  Szerző: donder

Ghee írta:
donder írta:Sziasztok! Nem tudom hogy valaki esetleg érdekelt-e az elektronika terén... De nem is ez a lényeg! Van egy FM adóm amit én építettem, s amihez kellene egy stabilizátor áramkör, mivel ha kicsi vagy túl túl nagy a feszkó, akkor tönkremegy! Szal kellene egy 3-4 volthoz stabilizátor! Aki tud kérem segítsen! Köszönöm! :)
Nem stabilizált tápegységről jár az adó? :o

Egyébként meg a legegyszerűbb 7805-ös 5V-os stabilizátor IC-vel, vagy LM317-ből egy variálható stabilizált tápegységet lehet építeni. Kapcsrajzokat a gugli ajánl majd Neked.
köcce
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 22