RADIOSITE Fórum

• Troposzférikus terjedések

#150256  Szerző: Kovi02

Sszilu írta:Szia!

Fura dolog ez, talán sosem derül ki, milyen terjedési móddal érkezett a jel. Nem is ez a lényeg! Ez az adó Korcula, és megvolt! Így, vagy úgy, szép trófea! :-)

Ü.: Sz.
Igazad van,abban viszont biztos vagyok,hogy ez nem tropo,és nem is ES volt. Mondjuk egy hozzám képes nem éppen közeli adót megfogni nem ES-sel,ennek mindenképpen örülök! Így,vagy úgy,örülök az adó vételének. ;)
 #150255  Szerző: Sszilu

Szia!

Fura dolog ez, talán sosem derül ki, milyen terjedési móddal érkezett a jel. Nem is ez a lényeg! Ez az adó Korcula, és megvolt! Így, vagy úgy, szép trófea! :-)

#150254  Szerző: Kovi02

Simán lehetett ES! Fogtunk már nagyon közeli adót is ES-sel, többször is, pl. a C4-en a makedón tévét! Sőt, Joe is többször fogta, Neki még közelebb volt Békésen, mint nekem Öttevényről.
Ha ilyen nagy térerővel fogtad, akkor nem valószínű a tropós vétel.

De a vétel nem hullámzott,hanem lassan feljavult a vétele,és aztán lassan is fédelt ki,közben nem volt semmi fédelés(mint az ES-nél). Lehetséges,hogy ES-t fogtam,de az nagyon valószínűtlen,hogy megfogok egy kb 400km-re lévő adót(kb,fmscan nem tölt be,fmlist is csak telefonról elérhető)ES-sel,úgy,hogy az alsóbb frekiken semmi se volt. és ha "airscatter" volt,bár az szerintem rövidebb,mint másfél perc.
 #150253  Szerző: Sszilu

Szia!

Simán lehetett ES! Fogtunk már nagyon közeli adót is ES-sel, többször is, pl. a C4-en a makedón tévét! Sőt, Joe is többször fogta, Neki még közelebb volt Békésen, mint nekem Öttevényről.
Ha ilyen nagy térerővel fogtad, akkor nem valószínű a tropós vétel.

#150252  Szerző: Kovi02

Ez lehet egy "nagyon hűha" is, Korculáról!
Az olasz 87,5 alátámasztja a távoli horvát vételt!
Mondjuk, nálam tele a VHF-III. sáv bosnyák adókkal, a C5-től, a C12-ig, több csatornán nem is egy adó!

Szerintem az olasznak semmi köze nem volt ehhez,de ezen én is meglepődtem. Amúgy kb 30dB volt,de nem olyan volt mint egy ES,kb 1 percig tisztán,de a BG1 program zavarta a vételt.(miután az olasz kifédelt,azután vettem a horvátot,mondjuk érdekes lenne ES-sel horvátot vennem :D )
 #150251  Szerző: Sszilu

Szia!

Ez lehet egy "nagyon hűha" is, Korculáról!
Az olasz 87,5 alátámasztja a távoli horvát vételt!
Mondjuk, nálam tele a VHF-III. sáv bosnyák adókkal, a C5-től, a C12-ig, több csatornán nem is egy adó!

#150250  Szerző: Kovi02

94,4-en itt van a HRT1. Ez honnan jön,nem találtam a közelemben a 94,4-en HRT adót:
Kép
 #150246  Szerző: Sszilu

Azért mondom. Zahod - nyugat, sever - észak.
 #150244  Szerző: Kovi02

Zoli58 írta:Itt is jelentkezik D-Ny irányból elemi erővel felérő terjedés.
Horvát adók RDS-el jönnek olyan helyen is ahol általában ritkán és gyengén
szoktak pl. 99.7, 98.5, 98.1 HRT-HR2, 101 RADIO101 és jönnek a megszokottak
a 96.1 HRT-HR3, 102,4 HRT-HR1, 103.5 HKR.
Ugyanakkor É-Ny-ról is jó a terjedés, szép számban jönnek a csehek is.
Német adóknak se híre, se hamva, mindez 15 óra körül.

Más, eddig még nem figyelte fel rá, h a szlovák REGINA RDS-ben változás történt,
megjelent egy plusz karakter a végén REGINA S ill. REGINA Z. Gondolom
ezek a régiókat jelölik Z= Zilina, S= Sturovo.

Nem tudom, de nem inkább Zahod, és Sever?

Nem,ezek -Pasa írta- talán ezeket jelölik: nyugat,közép,kelet régiók. Nálam RDS-sel a "REGINA S" elérhető.(101.5)

Itt egy kép róla(az RDS-SPY 1 perc után lehozza szépen a PS-t)

Kép
 #150243  Szerző: Sszilu

Szia!

Nem tudom, de nem inkább Zahod, és Sever?

• 1
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 331