Véres volt az? Nem vörösiszapos?
Hozzászólásaim NEM a Radiosite.hu tulajdonosainak illetve üzemeltetőinek álláspontját tükrözik. Ha mégis, azt a hozzászólásban jelzem.
admin írta:Nem hinném, hogy függne a vezető pozíció az analóg országos lefedettségtől. Az AGB nézettségmérő állomásai tudtommal kizárólag kábeltévé-előfizetőkhöz vannak kihelyezve.A statisztikák kb. 800 ezer háztartásról szólnak, ami azért nem kevés, és belevenném azt is, hogy sokan csak sajnálják a pénzt előfizetni valamilyen szolgáltatásra, de megnéznek egy-egy műsort, filmet az elérhető 3-4 csatornán. Másnak meg rendes háza sincs, de virít rajta a műholdvevő antenna. Nem tudom, hogy az előbbiek elérése megéri-e az analóg sugárzás költségét, meg az a tényező, hogy mindenhol elérhető a csatorna.
Ráadásul ebben a formában csak a legelmaradottabb régiókat éri el a két csatorna, oda meg aztán rettentesen jól lehet reklámot értékesíteni...
A Pro7Sat1 és az RTL profitorientált cégek, azaz minél nagyobb nyereség elérése a céljuk, minél kevesebb befektetéssel. Az AH-nak és az államnak az analóg sugárzásért fizetett pénz pedig sima pénzkidobás. Most pedig, hogy megtiltották nekik, hogy pénzt kérjenek a csatornáikért, még több hátrány éri őket az analóg, földi adással, illetve azzal, hogy magyar bejegyzésűek.
Úgy érzem a köztévék jövője is körvonalazódott már és a kereskedelmi tévék vezérei beláthatták az új köztévé vezérigazgatók/intendánsok bemutatásával, hogy - a hangzatos közlemények ellenére - nem kell tőlük tartani, ha elfoglalják a helyüket az analóg frekiken...
donder írta:Azzal nekem sincs semmi bajom azon kívül hogy a népre piszkot akarnak szórni... Az a bajom hogy ha kábelen drágább lesz, DVB-T-n fizetőssé akarják tenni, analógon meg ingyen sugározzák..Ilyen nem lesz, ezt nem engedik Riskáék.Lehet hogy csak én vagyok ilyen hü*ye, de ezt nagyon nem értem... Ennyi erővel a DVB-T mellett csak egy klikk a távirányítón, rámegy analógra, és ingyen nézi az RTL/TV2-t...
admin írta:[off]De akkor még mindig nem értem hogy analóg TV sugárzásban miért ingyenesek??Roger írta:Most nem jártam utána a dolgoknak, de talán itt választ kapok...500-500 forintról szóltak a közlemények az RTL és a TV2 csomagok(!) tekintetében.
Mennyit kérne a tv2 műsoráért?
* Mi lenne a piaccal ha minden további csatorna annyit kérne mint az rtl "tervezett" 100-490 Ft.?
admin írta:Hmmm...Roger írta:Most nem jártam utána a dolgoknak, de talán itt választ kapok...500-500 forintról szóltak a közlemények az RTL és a TV2 csomagok(!) tekintetében.
Mennyit kérne a tv2 műsoráért?
* Mi lenne a piaccal ha minden további csatorna annyit kérne mint az rtl "tervezett" 100-490 Ft.?
(Azaz ebben benne vannak a HD adások, Cool, Pro4, stb.)
Mi lenne? Kitúrnák a többit, Viasat, Story, stb, amiknek az üzleti modellje kizárólag az, hogy olyan tartalmat adjanak drágán, ami miatt még minimális igény mutatkozik irántuk, pont annyi, hogy a kábeleseknek be kelljen tenni.