RADIOSITE Fórum

• TV2 Csoport (TV2, SuperTV2, FEM3, Mozi+, Izaura TV, Spíler 1-2, TV2 Séf, stb.)

#63152  Szerző: djlacee

Véres volt az? Nem vörösiszapos?
 #63012  Szerző: mimi

admin írta:Nem hinném, hogy függne a vezető pozíció az analóg országos lefedettségtől. Az AGB nézettségmérő állomásai tudtommal kizárólag kábeltévé-előfizetőkhöz vannak kihelyezve.

Ráadásul ebben a formában csak a legelmaradottabb régiókat éri el a két csatorna, oda meg aztán rettentesen jól lehet reklámot értékesíteni... :)

A Pro7Sat1 és az RTL profitorientált cégek, azaz minél nagyobb nyereség elérése a céljuk, minél kevesebb befektetéssel. Az AH-nak és az államnak az analóg sugárzásért fizetett pénz pedig sima pénzkidobás. Most pedig, hogy megtiltották nekik, hogy pénzt kérjenek a csatornáikért, még több hátrány éri őket az analóg, földi adással, illetve azzal, hogy magyar bejegyzésűek.

Úgy érzem a köztévék jövője is körvonalazódott már és a kereskedelmi tévék vezérei beláthatták az új köztévé vezérigazgatók/intendánsok bemutatásával, hogy - a hangzatos közlemények ellenére - nem kell tőlük tartani, ha elfoglalják a helyüket az analóg frekiken... :)
A statisztikák kb. 800 ezer háztartásról szólnak, ami azért nem kevés, és belevenném azt is, hogy sokan csak sajnálják a pénzt előfizetni valamilyen szolgáltatásra, de megnéznek egy-egy műsort, filmet az elérhető 3-4 csatornán. Másnak meg rendes háza sincs, de virít rajta a műholdvevő antenna. Nem tudom, hogy az előbbiek elérése megéri-e az analóg sugárzás költségét, meg az a tényező, hogy mindenhol elérhető a csatorna.
A másik meg, hogy az állami tévék valóban nem fognak labdába rúgni a kereskedelmi tévékkel a nézőkért folytatott harcban, de az azért nem olyan rossz a kormánynak, ha 800 ezer háztartásban kizárólag az ő álláspontjuk van jelen.
 #63002  Szerző: markfelt

donder írta:Azzal nekem sincs semmi bajom azon kívül hogy a népre piszkot akarnak szórni... Az a bajom hogy ha kábelen drágább lesz, DVB-T-n fizetőssé akarják tenni, analógon meg ingyen sugározzák.. :S Lehet hogy csak én vagyok ilyen hü*ye, de ezt nagyon nem értem... Ennyi erővel a DVB-T mellett csak egy klikk a távirányítón, rámegy analógra, és ingyen nézi az RTL/TV2-t... :oops:
Ilyen nem lesz, ezt nem engedik Riskáék.
 #63001  Szerző: djlacee

Csak annyi, hogy mondjuk kábelen HD lesz, DVB-T -n meg ingyen, de 4:3 SD.
 #62999  Szerző: donder

Azzal nekem sincs semmi bajom azon kívül hogy a népre piszkot akarnak szórni... Az a bajom hogy ha kábelen drágább lesz, DVB-T-n fizetőssé akarják tenni, analógon meg ingyen sugározzák.. :S Lehet hogy csak én vagyok ilyen hü*ye, de ezt nagyon nem értem... Ennyi erővel a DVB-T mellett csak egy klikk a távirányítón, rámegy analógra, és ingyen nézi az RTL/TV2-t... :oops:
 #62996  Szerző: markfelt

Akkor félreértettem, a lényeg az, hogy az RTL és a TV2 arra játszik, hogy mindkét csatornacsalád a lehető legszélesebb körben legyen elérhető, lehetőleg a konkurens csatornák "kitúrásával".

Amíg ez nem lesz így, hülyék lennének feltölteni új tartalommal a testvéradókat.
 #62993  Szerző: donder

admin írta:
Roger írta:Most nem jártam utána a dolgoknak, de talán itt választ kapok...
Mennyit kérne a tv2 műsoráért?

* Mi lenne a piaccal ha minden további csatorna annyit kérne mint az rtl "tervezett" 100-490 Ft.?
500-500 forintról szóltak a közlemények az RTL és a TV2 csomagok(!) tekintetében.
[off]De akkor még mindig nem értem hogy analóg TV sugárzásban miért ingyenesek?? :o :o Ez olyan mint ha XY ban megveszed a kenyeret 500 forintért, 100 méterrel odébb ingyen osztogatják... :| [/off]
 #62990  Szerző: Roger

admin írta:
Roger írta:Most nem jártam utána a dolgoknak, de talán itt választ kapok...
Mennyit kérne a tv2 műsoráért?

* Mi lenne a piaccal ha minden további csatorna annyit kérne mint az rtl "tervezett" 100-490 Ft.?
500-500 forintról szóltak a közlemények az RTL és a TV2 csomagok(!) tekintetében.

(Azaz ebben benne vannak a HD adások, Cool, Pro4, stb.)

Mi lenne? Kitúrnák a többit, Viasat, Story, stb, amiknek az üzleti modellje kizárólag az, hogy olyan tartalmat adjanak drágán, ami miatt még minimális igény mutatkozik irántuk, pont annyi, hogy a kábeleseknek be kelljen tenni.
Hmmm... :roll:

Annyira nem aktuális, vagyis mégis, hogy ha az idézett 2010.okt.14-ei cikkben is erre hivatkoznak:
"A „boltot" tényleg megtépázta a válság, 2008-ról 2009-re az RTL Klub nettó árbevétele 7,2, a TV2-é pedig 4,6 milliárd forinttal csökkent. A visszaesés nagyságát jelzi, hogy kalkulációink szerint még a fizetőssé tétel sem fogja visszahozni az RTL-nek ezt a hétmilliárd forintot, más kérdés, hogy az IKO csoportot is beleszámítva már befolyhat ennyi pénz. Az RTL Klub ajánlata ugyanis alapvetően abban különbözik a három évvel ezelőttitől, hogy az IKO kábelcsatornáinak átvételével együtt jelentős árengedményt adnának a nettó 490 forintból. Az a szolgáltató, amelyik például mind a tíz IKO csatornát felveszi a kínálatába, 200 forintért kapná az RTL Klubot, becslések szerint, alku után a végleges ár valahol 120-150 forint körül lehet."
  • 1
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 203