RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#151104  Szerző: Kovi02

Sszilu írta: fmscan.org
Az fmscan.org pld. nekem nem nyílik meg,fehér képernyő van a helyén,viszont pld mobilnetnél nincs ez a probléma(vagy másoknál). Ilyenkor mit lehetne ezzel kezdeni? Telefonról nagyon nehéz beküldeni a vételeket a logbookba.
 #151103  Szerző: Sszilu

Szia Bandi109!

Ha nem ismered még, akkkor nézd meg az az fmscan.org oldalt, szinte hibátlan listát ad a nálunk elérhető adókról (polarizáció, teljesítmény, távolság, RDS PS, PI, stb...), akár helyi, tropós, ES, vagy más terjedésről van szó.

Üdv.: Szilárd
 #151099  Szerző: bandi0109

Köszi az infókat és a videót ;-)
 #151098  Szerző: Kovi02

Itt a videó,az elején rögtön ID-vel:
https://youtu.be/SHk70tFmKV4
 #151093  Szerző: Kovi02

bandi0109 írta:Ok,megköszöném a videót :D Autórádióval nem próbáltam,de telefonnal be tudom fogni ha úgy forgatom.Még egy kérdés és bocsi ha esetleg sokat kérdezek,de csak kezdő vagyok :) Horizontális vagy vertikális antenna jobb nekem?
Horizontális(mindig az adóantennával egyező polarizációjú). ;) Én is még a "kezdő" kategóriába sorolhatom magamat,hisz a DX-et érdemben múlt év nyarán kezdtem. :) Videót még ma megpróbálok csinálni,ezt SDR-rel(+LV5TDLX)ezért kissé gyengébb lesz a jel.
 #151091  Szerző: bandi0109

Ok,megköszöném a videót :D Autórádióval nem próbáltam,de telefonnal be tudom fogni ha úgy forgatom.Még egy kérdés és bocsi ha esetleg sokat kérdezek,de csak kezdő vagyok :) Horizontális vagy vertikális antenna jobb nekem?
 #151090  Szerző: Kovi02

bandi0109 írta:Tudnál nekem a tiédről küldeni egy képet?Illetve egy linket honnét érdemes megvenni.Amelyik antennát én linkeltem az nem jó?
Nem tudnék,a Triax antenna nem hogy rosszabb lenne,sőt (bár nem próbáltam),de amit olvastam róla,mindenképp jobbnak kell lenni. Nálad a helyi adó kiforgatásán(nálam csak a 60kW-s helyi adókon(13km a torony) kívűl nincs kiforgathatatlan !),meg a tuner érzékenységén lenne a lényeg. Emellett jó lenne egy tesztet végezni autórádióval,vagy egy jobb "kézirádióval" hogy ott az MR1 mennyire nyomja el a Music FM-et. Ha szeretnéd,csinálok egy videót,hogy jön nálam a Music FM. ;)
 #151088  Szerző: Gr3g0ry

Az imént sikerült elcsípnem(ismét) a csaba rádiót,éppen "harcol" az egyik román rádióval. :D
 #151087  Szerző: bandi0109

Tudnál nekem a tiédről küldeni egy képet?Illetve egy linket honnét érdemes megvenni.Amelyik antennát én linkeltem az nem jó?
 #151086  Szerző: Kovi02

bandi0109 írta:Nekem nincs semmi komoly tunerem,hanem csak egy samsung házimozim illetve van egy videoton RT 6303 S tunerem is,de azt nem használom
Hát,akkor lehet,hogy nem lesz stabil,állandó vételed,bár szerintem egy 5 elemes yagiba érdemes beruházni,mert azzal sokkal stabilabb vételek születnek sokkal messzebbről.(Nálam a padláson lévő kördipol szinte "süket" volt az ugyanúgy a padláson lévő 5 elemes yagihoz képest. :D
  • 1
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 541