RADIOSITE Fórum

• Kossuth Rádió

#27938  Szerző: LuciFerko

nem erősségetek a föci :hehe:
 #27937  Szerző: djlacee

Pasa írta:
LuciFerko írta:kb Kazan-ig szól el.
Jaja, a kazán mellett is jól jön. :hehe:
Nekem ott nem :S
 #27936  Szerző: Pasa

LuciFerko írta:kb Kazan-ig szól el.
Jaja, a kazán mellett is jól jön. :hehe:
 #27929  Szerző: LuciFerko

kb Kazan-ig szól el.
 #27899  Szerző: Pasa

mgabor írta:természetes, hogy bele kell férnie, csak biztos-e, hogy egy hatalmas középhullámú adóval kell-e megoldani, amikor a távolsági adásnak a rövidhullám az eszköze...
Igen, az RH lenne ideális, de sajnos nagyítóval kell keresni az ennek vételére alkalmas vevőket. Az 540 kHz meg azért nappal is elszól 400-500 km-re, éjjel meg Nigériától Türkmenisztánig vehető (lenne).
 #27897  Szerző: mgabor

Pasa írta:Szerintem egy külföldön is vehető magyar rádióadó bele kell, hogy férjen. Van ugyebár 4 darab külföldön is fogható közpénzből működő tévénk is...
természetes, hogy bele kell férnie, csak biztos-e, hogy egy hatalmas középhullámú adóval kell-e megoldani, amikor a távolsági adásnak a rövidhullám az eszköze...
 #27896  Szerző: Pasa

Ezzel 100 %-ig egyetértek.
 #27894  Szerző: mgabor

a Bartókot meg akkor bántsuk, ha bárhol is lesz rajta kívül magas technikai színvonalon sugárzott komolyzene az éterben. bár szerintem elbírná, hogy napközben sok jazz legyen rajta, ami szintén belefér a "magaskultúrába" és népszerűbbé is tehetné...
 #27893  Szerző: Pasa

Szerintem egy külföldön is vehető magyar rádióadó bele kell, hogy férjen. Van ugyebár 4 darab külföldön is fogható közpénzből működő tévénk is...
 #27891  Szerző: mgabor

egyébként az lehet a forrása az ilyen pletykáknak, gondolom én, hogy megvizsgálták (nagyon helyesen), hogy a sugárzási költségekben igencsak nagy tételként szereplő középhullámú adás szükséges-e, pláne annyi pénzért, amennyibe az elavult solti adó fenntartása kerül. vizsgálni meg lehet.

abban se látok egyébként olyan sok kivetnivalót, hogy fél 11-kor vége az adásnak, elenyésző számú éjszakai bagoly szórakoztatására ne költsenek óránként 6-7 számjegyű összeget, persze ha mégis úgy lenne, hogy a határon túli magyarok éjszaka is tömegével tapadnak a rádiókészülékekre, hogy Kossuthot hallgathassanak, akkor nem szóltam, maradjon.
  • 1
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 167