RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#39463  Szerző: lali87

Azt én is olvastam több helyen, hogy a nagy adó úgy van pozicionálva, hogy elsugároz Budapest felett, de ez direkt van így, hogy nagy területet be tudjanak vele szórni. A Száva utcai adó hivatott Budapest belsejét szórni amit a Széchenyi-hegyi adó a tájolásából adódóan képtelen....már ez is csodás...mi lesz ha egyszer maxra tolhatják az EPR-t :) Bele se merek gondolni :lol:
Már csak a DVB H-t kellene elfelejteniük és azt a Mux-ot is hozzácsapni a DVB-T hez és tartalommal megtöltve működtetni....minimum 720i felbontásban 10-20 (ingyenes) csatival.... :boldog: Szép álom talán egyszer megvalósul.....
 #39338  Szerző: mlaszlo

Pasa írta:Igen, de erős a gyanúm, hogy az analóg adók nagy térereje miatt nem érzékelhető, csak távolabb. Jövő szerdán megemelik a Száva-adó teljesítményét is 0,6 kW-ról 2,4-re, az talán segít valamit.
Még mindig nem a max. teljesítménnyel megy, hanem csak kb. 50-60%-on. Én nem vagyok otthon ebben a témában, de akik értenek hozzá azok azt mondják, hogy lehet hogy inkább az adó antenna beállításaival lehet gond, vagyis elsugároz a főváros felett. Ezt lehetne esetleg orvosolni az antennák állításával, csak akkor lehet, hogy a távolabbi területeken romlana a vételi lehetőség. Igazából azt mondják, hogy a Széchenyi-hegy mellett egy-két kisebb adó tudna segíteni a fővároson.
 #39334  Szerző: Pasa

Igen, de erős a gyanúm, hogy az analóg adók nagy térereje miatt nem érzékelhető, csak távolabb. Jövő szerdán megemelik a Száva-adó teljesítményét is 0,6 kW-ról 2,4-re, az talán segít valamit.
 #39331  Szerző: mlaszlo

Pasa írta:Na végre!
http://www.mindigtv.hu/Hirek/Jelentos%2 ... vetel.aspx
:yes:
Nálam segített is ez az emelés, itt Érden ennek köszönhetően jelentősen javult a jelszint padlástéri antennával
UHF55 Jelerősség 67-70%-ról 85-86%-ra nőtt, a minőség 60-64%-ról 82-84%-ra nőtt.
UHF62 Jelerősség 67-70%-ról 83-85%-ra nőtt, a minőség 65-68%-ról 83-85%-ra.
Most nagyjából egyformán jön az A és a C mux is.

Ugyanakkor tegnap kora délután Budapesten a XI. kerületben szoba antennával nem volt érzékelhető javulás, nagyjából a korábbi jelszinttel mentek a csatornák, míg itt Érden jelentősen nőtt a jelszint. Saját tapasztalat és a netboard fórumon olvasott hozzászólások alapján nekem úgy tűnik, hogy a fővárosban egyelőre nem igazán segített ez a teljesítményemelés, inkább a Budapesten kívüli területeken javultak a vételi lehetőségek.
 #39148  Szerző: mlaszlo

Mauro írta: Talán majd lesz kontaktlencse is ki tudja. És fájt a fejed? Mert állítólag 3D-s TV fejfájást okozhat.
Egy kicsit igen, de ami különösen zavart, hogy játszottak a rendezők, hogy egy jeleneten belül melyik szereplők láthatók 3D-ben (melyik szereplő "jön ki" a filmvászonból), valamint bizonyos részeknél egy kis bezártságérzetem is volt és a végére borzasztóan elfárasztja a szemet.
Elsőre lehet, hogy nem a legjobb választás volt, mert elég hosszú film, de még egy 3D-s filmre nem hiszem hogy vállalkoznék.
 #39147  Szerző: Mauro

mlaszlo írta:
Mauro írta: Mikor volt? Lehet hogy azóta tovább fejlesztették a technikát.
Karácsony környékén voltam az Avatar c. filmet néztük meg. Valahogy nem tetszett nekem ez a 3D és kényelmetlen is volt, hogy a normál szemüvegre még egyet fel kellett venni. Tudom, az utóbbi egyéni probléma, de amúgy sem szeretem a szemüveget hordani, tv nézéshez nem szívesen használnék egy újabbat.
Talán majd lesz kontaktlencse is ki tudja. És fájt a fejed? Mert állítólag 3D-s TV fejfájást okozhat.
 #39146  Szerző: mlaszlo

Mauro írta: Mikor volt? Lehet hogy azóta tovább fejlesztették a technikát.
Karácsony környékén voltam az Avatar c. filmet néztük meg. Valahogy nem tetszett nekem ez a 3D és kényelmetlen is volt, hogy a normál szemüvegre még egyet fel kellett venni. Tudom, az utóbbi egyéni probléma, de amúgy sem szeretem a szemüveget hordani, tv nézéshez nem szívesen használnék egy újabbat.
 #39144  Szerző: Mauro

mlaszlo írta:
Mauro írta:Lesz 3D TV is.

http://www.origo.hu/techbazis/hightech/ ... ig-tv.html
Inkább a bővítésre és a kínálat növelésére kellene koncentrálni, nem a 3D tv-re.
Eddig moziban egy 3D-s filmet láttam, de nekem nem jött be ez a technológia.
Mikor volt? Lehet hogy azóta tovább fejlesztették a technikát.
  • 1
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 203