RADIOSITE Fórum

• Pont FM

#26640  Szerző: JoNeS

Nagyon jó hogy szakmai beszélgetés folyik itt!
Ez olyan, mint például évekig nem néztem a Magyar focit, mert nem tartottam megfelelőnek a minőséget. (jelzem nem tudok focizni, de ha főzni sem tudnék, akkor is el tudnám dönteni jó e a pörkölt amit eszek vagy leégett) Baromi jó lenne ha a rádiós szakma is a rádiózásról is szólna. Nem szólhat csak arról, egyértelmű, lévén működési feltételek is vannak főleg gazdaságilag és a gazdasági mutatók, befolyásolják a műsorkészítést. De mégis. Ha valahogy elindulna egy kis "szakmaisodás", nagyon drukkolnék.
A focit csak azért említettem, mert nem mondhatom hogy az utóbbi meccseinket nyertük, de én életemben nem drukkoltam úgy mint tegnap és az előző meccsen. Mert focit láttam!
Nem a Pont és Rise céges párbaja foglya meghozni a szakmai lestisztulást, de időszerű lenne azért beszélni a rádiókról, mert igazán jó amit csinálnak. Természetesen van kivétel, de azt is tudom, és azok is akik ismernek, hogy a tipikus dolgokat én nem kifejezetten kedvelem. Például a 20-30mp-re korlátozott megszólalások, 3-400 track-es dal atbázisok, és a "csak a leg..." kezdető üres szlogenek.

Szó mi szó, (dó, ré, mi) Hajrá Magyar Rádiózás!!!!
 #26636  Szerző: MrG

Biza.

Továbbá nem igazán vágom, hogy miért jó, ha azt a párezer szerencsétlen fórumost, köztük pár tucat 20-30.000 hozzászólásos "Rise-szektatagot" olyan dologgal etetnek, ami egyrészt nem igaz, másrészt pedig szép reményeket kelt, de mindenki tudja, hogy nem lesz belőle semmi. Ennek nem értem mi értelme van, mint ahogy azt sem, hogy miért szólnak még a 98.9-en és a neten. Ha csak és kizárólag azért, hogy ezt a közösséget kiszolgálják mert olyan sok pénzük van, az derék dolog, de akkor felmerül a kérdés, hogy ezt a nagyon sok pénzt miért nem Egon/közüzemi számlák/beszállítóik kifizetésére költötték... szóval nekem itt sántít a dolog. Hiszen nemcsak Rónainak tartoznak/tartoztak, mint ismert.

Az a gáz, hogy már az induláskor olyan magasra tették a lécet, hogy nehéz volt mindig tartani a szintet, aztán most, hogy elérte őket a teljes bukás, inkább letagadják a dolgot, mintsem bevallanák, hogy "bocs skacok, túl sokat akartunk, megsz*ptuk, RiseFM 2008-2009". De ez a Rónaira-kenősdi eszméletlenül undorító és felháborító. Ha igazuk van, akkor visszavonok természetesen mindent, de mivel még egy olyan dolgot, egy olyan "bizonyítékot" nem láttam/hallottam/tapasztaltam tőlük, ami arra utalna, hogy nekik lenne igazuk, a másik oldal verziója meg milliószor hihetőbb és logikusabb, ezért nem tudom egyelőre azt hinni, hogy igaz lenne a dolog, amit mondanak. Sokkal inkább egy nagyon gusztustalan formába csomagolt parasztvakítás. Kicsit olyan ez, mint amit a Budapest Tévé művel mostanság. "Jusztis nem adjuk fel!".

Ezt már csak az tetézte volna, ha ide írkálgattak volna álnéven, mint Roxy hallgató, hogy játsszon a Roxy Rádió minél több rnb-t meg magyar clubzenét, ne ezt a prog/vocal house-t "majmolja"... milyen vicces lett volna, KHM, KHM, KHM... RiseFM-es IP címről ugyebár, mi másról. Attól kezdve aztán szegény Szabi nem hinné el még azt sem, amit kérdeznek! Lehet, hogy történt ilyen? :gülü2:

Peace! :yes:
 #26629  Szerző: Chriss

Nem értem, minek mentegeted magad Jones, amikor semmi szükséged rá! Nagyon korrektül nyilatkoztál ebben az ügyben, amióta visszavonultál és nem napi szinten írsz, minden egysorosra válaszolgatva!
Amikor meg beírsz, szakmai és emberi gondolatok tisztességesen és becsülettel! Csak így tovább!

A Rise FM-mel kapcsolatban hetekkel ezelőtt megfogalmaztam számos szakmai kritikát a saját topic-jában, amire furcsa mód soha nem reagált senki... vagy mert nem akart, vagy mert nem tudott, vagy mert fájt az igazság és el volt vakulva...

Ideje lassan felébredni!

Ha a Rise FM vezetése minimális szakmai hozzáértéssel kezeli az adás-vételt:
1, nincs eltitkolt adósság (lehet, hogy így sem volt), mert ilyen kétes ügyekbe épeszű ember nem megy bele! (túl nagy volt az arc és nekirontottunk a Pont FM-nek, mint bolond tehén az anyjának)
2, lett volna fogalmuk a 97.3 üzemeltetéséről és nem hagyják parlagon (fél év alatt csak pusztult egy üres Bp környéki freki, értelmetlen pazarlás)!
3, lett volna fogalmuk, mit kezdenek a bevállalt 30%-os közszolgálati tartalommal (vagy nem vásárolok meg olyan rádiót, aminek az ortt-s feltételei rontják a műsorpolitikámat, üzleti tevékenységemet!)

A levél legkirívóbb része a számokkal való dobálózás! Az eszem megáll attól az arcátlan nagyképűségtől, amiben a Bp-i rádiós szakemberek (?) szenvednek! Bp-en minden egyes rádióállomás piacvezető, mindenkinek szuper rádiója van és természetesen beszarnak tőle a hallgatók! Csakhogy a valóság kiábrándítóan nem ez!
Bp-en kb 20 rádióállomásból 4-5 kiemelkedően hallgatott, de ha a 2 országost levesszük, akkor is maximum 3-4, a többi 2-5% körül mozog! Ha alapnak 2 millió embert tekintünk, könnyen kiszámolható, mennyi 20-30% vagy 2-5%!
A tények szerint a Pont FM az eladás előtt a 2-5%-ban mozgott, ebből csinált a levél hazugságai szerint a Rise FM fél év alatt (!!!) több százezres hallgatói tábort! Ez az állítás egyszerűen nevetséges és szánalmas és minden alapot nélkülöz! Készült felmérés? Ha igen, mikor? Fél éven belül? (újabb szakmai melléfogás!) És melyik hivatalos cég csinálta és ha van, hol tekinthető meg nyilvánosan? (arról nem is beszélve, hogy 2% akár mérési hibahatár is lehet, tehát lehet 0% is, akkor meg a Rise indulhatott a nulláról is és egy új rádió felfuttatása minimum 1 év! persze, neki fél év is elég volt... vicc!)

De végezetül tegyük fel, hogy minden igaz!
Ebben az esetben egy ennyire népszerű rádiónak miért nem volt 2 db klub hirdetésén (saját érdekeltség) kívül egyetlen reklám megrendelője sem, fél év alatt? Miért nem indult el az óriási kasza anyagilag? Egy ennyire sikeres és népszerű rádiót örökké csak bántottak, becsaptak, átvertek, kihasználtak, elsötétítettek??? És ha ennyire iszonyatosan népszerűek voltak, a nagy konkurencia, a R1 miért nem ijedt meg? Miért röhögött a markába a kezdetektől és miért nem másolta vagy utánozta vagy kezdte el átalakítani a műsorpolitikáját, mielőtt az új konkurencia szarrá veri???

Tehát Jones, úgy érzem, neked nem kell magyarázkodnod semmiért, mert a tények makacs dolgok!
Támadnak? Hadd támadjanak, erősebb leszel tőle!
Másolgatják az írásodat? Ki nem szarja le! Őket minősíti nem téged!

Ennyi!
 #26624  Szerző: JoNeS

Jut eszembe! A más fórumokra másolgatók figyelmét felhívom, csak egyben másolandó az egész, kiragadni mondatok becstelen, erkölcstelen és szakmaiatlan dolog!!!!
 #26623  Szerző: JoNeS

:D

Én ebbe nem megyek bele, de ez olyan szörnyű...

Jaj drága hallgatók, úgy sajnáljuk, de a gonoszok, megszívattak minket...
Természetesen most sem foglalok állást, nem posztom és maximálisan távol álljon tőlem, de el kell ismerni! "A Zene PONT Elég" a legnagyobb média hack! Ráadásul érezhető hogy tényleg elég... Félreértés ne essék, a hallgatókat én is sajnálom, mármint minden hallgatót, aki elveszti azt amit szeret. Csak szegény hallgató azt nem veszi észre hogy rádiót már nagyon kevesen, vagy senki sem csinál azért mert a hallgatóknak akar ezt vagy azt adni. Én írom, aki évek óta küzdök két zenei réteg éteri fejlődéséért.
Mert ezek a rádiók, tetszik vagy sem, pénzügyi vállalkozások. Lehet mögöttük másodlagosan szándék, de az elsődlegesség hogy ne legyen veszteséges.

Tudom hogy nagyon nagyon sok embernek bejön a mostani 88.1. És nem azért mert bár elenyésző számban, de van zenei átfedés a Rise volt dalai, és a jelenlegi 88.1 zenei világ között.

Nem erről szól a történet. Lehet életérzés ami hiányzik, de azt ...
... Ide most az jött volna hogy leírom a szakmai véleményem a megszólalásokról, de ez nem lenne becsületes és etikus. Olvastam több esetben valótlan állításokat a rise fm fórumán, személyemet is támadták igen komoly melléfogásokkal. Ennek semmi jelentősége. Továbbá sokan keverik a cégek vitáját és magát a rádiózást. E kettő összefügg, de a cégek a rádiók fent vagy eltartását és működtetését végzik, a rádiós műsorkészítés pedig egy hivatás!

Csak azért írom le ezeket, mert erősen kikívánkozik. Sok más is, de ennyi ami becsülettel kijöhet.

Részemről hallgatok tovább, tegyez ezt mindenki más is. Hallgasd amit kedvelsz! és ha így van, A Zene Pont Elég!

Nem jó ha harag van az emberekben, a zene tényleg nem erre teremtődött!!!!

Egy időre ismét csak olvasom a topikokat!
 #26618  Szerző: LewyDee

RiseFM Budapest – az utolsó szó jogán

A RiseFM rádiót tavaly tavasszal indítottuk el. Az akkor még csak a Balaton környékén fogható kis helyi rádióval a fiatal korosztályt céloztuk, számukra kedvelt zenékkel és igényes műsorral. A csapat lelkesedése gyorsan meghozta a sikert, a RiseFM rövid idő alatt igen népszerű lett. A sikeren felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy irány a nagyváros és azt tűztük ki célul, hogy Budapesten is megszólaljon a rádió.

Fővárosi frekvenciához azonban nem könnyű hozzájutni, ezért néhány befektető segítségével megvásároltuk a Pont FM rádiót, és ezzel együtt a 88.1-es frekvencia sugárzási jogát. Idén februárban el is indult a RiseFM adása, amelyet néhány hónappal később már több százezer fiatal hallgatott és több tízezren vettek részt az általunk szervezett Niterise partykon.

Azt azonban álmukban sem gondoltuk volna, hogy a mostanihoz hasonló helyzetbe keveredhetünk és egy eltitkolt tartozás miatti jogi vita lehetetleníti el a budapesti sugárzást. Ugyanis a 88.1-es frekvencia korábbi tulajdonosa, és az ő érdekeltségébe tartozó Egopress Kft. az adásvételkor írásban nyilatkozott a cég adósságairól, azonban később kiderült, hogy a lista korántsem teljes, több tíz millió forintos tétel nem szerepelt benne. Emiatt elálltunk az adásvételi szerződéstől és a Bírósághoz fordultunk, hogy eredeti szándékunkat szem előtt tartva tovább rádiózhassunk, vagy a korábbi tartozások rendezésére fordított pénzt visszakapva új megoldást találjunk, hogy a rádió szólhasson.

Talán a rádió túl gyorsan lett túl sikeres és ezzel együtt értékes, ezért különböző érdekcsoportok is beleszólhattak a dolgok alakulásába. Megmagyarázhatatlan módon még a Nemzeti Hírközlési Hatóság is meglepő intézkedéseket tett. A régi tulajdonos a hírközlési hatósághoz fordult, amely annak ellenére, hogy tudomása volt arról, hogy a két tulajdonos közötti vitában a Fővárosi Bíróságon perek vannak folyamatban, a Ket. 32 § szerint nem hozhatott volna határozatot a per lezárultáig, mégis megtette ezt. Ezzel túllépve a hatáskörét, döntést hozott a Fővárosi Bíróság helyett.

(A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény vonatkozó szabályozása: Az eljárás felfüggesztése
32. § (1) Ha az ügy érdemi eldöntése olyan kérdés előzetes elbírálásától függ, amelyben az eljárás más szerv hatáskörébe tartozik, vagy ugyanannak a hatóságnak az adott üggyel szorosan összefüggő más hatósági döntése nélkül megalapozottan nem dönthető el, továbbá ha a döntéshez külföldi hatóság vagy más szerv álláspontját is be kell szerezni, a hatóság az eljárást felfüggeszti.)

Ekkor azzal szembesültünk, hogy bár mi bíztunk a törvényes igazunkban és a jogban, az NHH szokatlanul gyorsan, azonnali hatállyal végrehajtatja a határozatát és lekapcsoltatja a RiseFM adását, visszaadva a frekvenciát a Pont FM-nek, aki talán csak azért szerezte azt vissza, hogy a RiseFM eddig befektetett pénzének visszaadása nélkül újra eladhassa másnak. Erre utal az is, hogy az eddig rock zenét sugárzó Pont FM, most hirtelen a RiseFM által bevezetett zenéket kezdte sugározni. És kedvesen, még egyszer megforgatva a kést és átírva a RiseFM szlogenjét, hangoztatja, hogy „Pont FM, a zene pont elég”. Az ORTT-vel kötött, jelenleg érvényes műsorszolgáltatási engedély is a RiseFM elnevezésű (védjegy oltalom alatt álló) adásról szól, Pont FM nem szerepel benne.

Jelen pillanatban tehát nem tehetünk mást, minthogy harcolunk a magunk igazáért, és az eljáró hatóságokat elfogultság mentes és törvényes eljárásra kérjük. Addig is Balaton, Internet, mobil!

A RiseFM csapata

http://www.niterise.com/uszj/index.php
 #26616  Szerző: djlacee

Permi írta:Igen a rádióknak van egy ilyen sajátosságuk, hogy reklámokat is adnak, meg beszélnek is benne... ebben különbözik az mp3 lejátszótól :yeah:
És PONT ezért hallgatjuk őket, nem? ;)
 #26614  Szerző: Permi

Dani írta:
Permi írta:
JoNeS írta:Már 24 órában mixben szól a 88.1
Jól hallottam hogy tegnap már reklám is volt? :o
Sajnos jól hallottad.Hamarosan szövegelni is fognak! :( Pedig a zene Pont elég :D
Igen a rádióknak van egy ilyen sajátosságuk, hogy reklámokat is adnak, meg beszélnek is benne... ebben különbözik az mp3 lejátszótól :yeah:
 #26613  Szerző: Dani

Permi írta:
Sajnos jól hallottad.Hamarosan szövegelni is fognak! :( Pedig a zene Pont elég :D
 #26605  Szerző: Permi

• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 55