RADIOSITE Fórum

• Nemzetiségi Rádió

#97050  Szerző: djlacee

mimi írta:Az oké lenne, csak semmi nem mutat abba az irányba, hogy erre lenne akarat, pénz, kapacitás...
Milliárdos sorozatokra meg van?
 #97049  Szerző: mimi

Az oké lenne, csak semmi nem mutat abba az irányba, hogy erre lenne akarat, pénz, kapacitás...
 #97048  Szerző: djlacee

mimi írta:
szentlucifer írta:Kérdés, ezzel a jelenlegi részidős sugárzással, alig-megyényi sugárzási területtel van-e értelme fenntartani a regionális rádióadásokat? Hiszen a körzeti televíziózás is fel van függesztve... :unott:
Szerintem kézenfekvő lenne, hogy válasszák megint ketté a Kossuth KH és URH adását, és az URH-n legyenek műsorablakok a regionálisnak...
Ezzel én abszolút nem tudok egyet érteni, egy 24 órás, 100% regionális MR6-ra lenne szükség, persze nem a jelenlegi adóhálózattal, hanem a MR adóhálózatának racionalizálásával kialakított új csomaggal
 #97033  Szerző: mimi

szentlucifer írta:Kérdés, ezzel a jelenlegi részidős sugárzással, alig-megyényi sugárzási területtel van-e értelme fenntartani a regionális rádióadásokat? Hiszen a körzeti televíziózás is fel van függesztve... :unott:
Szerintem kézenfekvő lenne, hogy válasszák megint ketté a Kossuth KH és URH adását, és az URH-n legyenek műsorablakok a regionálisnak...
 #97025  Szerző: szentlucifer

Amikor - még lánykorában - Győri Rádiónak hívták, és a keleti URH-sávban sugározták, itt, Szegeden a kab-hegyi adót folyamatosan bírtam fogni, ugyanígy a miskolci stúdió kékesi és a pécsi körzeti program misinai frekvenciáját. Amióta nyugati FM-sávban vehetők a körzeti adások, egészen érdekes a helyzet: a szegedi 93.1 Mhz-et Szegeden zavarja a HRT1 adója Eszék mellől a 93.3 Mhz-ről, Pécs a 101.7 Mhz-en szinte alig fogható a szerb adók miatt, Nyíregyháza és Szolnok elhallgatott, Győr URH-n már nem jön, egyedül Miskolc vehető az 1116 khz-en.

Kérdés, ezzel a jelenlegi részidős sugárzással, alig-megyényi sugárzási területtel van-e értelme fenntartani a regionális rádióadásokat? Hiszen a körzeti televíziózás is fel van függesztve... :unott:
 #97023  Szerző: mihalylovics

LuciFerko írta:A győri MR6-on egész normális műsorok vannak.
És egészen jó vételkörzete is! Még Balatonszemesen is szoktam hallgatni a kocsiban, 1251 KHz-en, Szombathelyről "fellőve". Egész jó minőségben tudom venni (a középhullámhoz mérten). A zene is viszonylag jó (kb. az AC formátumhoz tudnám hasonlítani), de néha hallottam újabb számot is. Szerintem a többi MR6-ot is érdemes lenne középhullámon sugározni, a jó vételkörzete érdekében. Nem "ördögtől való" a KH sem, azért az se hallgathatatlan minőség.
 #94901  Szerző: Sokol404

Gyurii írta:Ezeken már én is gondolkoztam, hogy ezeknek a "regionális" adóknak úgy kellene működni, hogy legalább minden megye középső részén, vagy megyeszékhelyen lenne 1 frekije vidéken 40-50km-es lefedettséggel. Aztán azokat különböző régiókra osztva pl.: szegedi adás Bács, Csongrád, Békés. Szolnoki Jász, Heves stb. lehetne hallani..
Igazad van!
Arról nem is beszélve, hogy a központi adást sem lehet mindenütt FM-en hallgatni. Néha hiába zsonglőrködök az URH-antennával, többet ér AM-en hallgatni, mert azon legalább biztosan jön!
Igaz, utóbbinak meg olyan hangja van, hogy néha alig lehet érteni, úgy brummog. Pl. nappali ellátottság esetén előfordul, hogy direkt félrehangolom, hogy szóljanak a magasak is. :unott:

A solti adó lefedettsége tényleg jó, de nem hittem volna, hogy az esti terjedés idején (20 óra 30 perckor) a műszálas pulóver levételekor a tőlem 2 méterre lévő AM-vevő berecseg (meglepően pont az 540 kHz vételekor).
 #94818  Szerző: Gyurii

Ezeken már én is gondolkoztam, hogy ezeknek a "regionális" adóknak úgy kellene működni, hogy legalább minden megye középső részén, vagy megyeszékhelyen lenne 1 frekije vidéken 40-50km-es lefedettséggel. Aztán azokat különböző régiókra osztva pl.: szegedi adás Bács, Csongrád, Békés. Szolnoki Jász, Heves stb. lehetne hallani..
 #94748  Szerző: Sokol404

Ivoa írta:Mi lesz március 15. után az MR6 (főleg URH) adóival? Van egy olyan érzésem, hogy a leépítések után ezeknek is ketyeg az órájuk.
(Esetleg tervezhetik-e egy "közműsor-szolgáltató" cégnek kiadni ezen frekvenciákat?)

- 91,4 Debrecen
- 93,1 Szeged
- 101,2 Szolnok
- 101,7 Pécs
- 102,3 Miskolc

Gondolok itt arra, hogy egy "közműsor-szolgáltató" rádiós hálózat az elmúlt időszakban számos helyen kapott frekvenciákat - ahol az MR6 is szeretett volna frekvenciákat kapni, de nem kapott egyszer sem -, de ezeket a városokat gondosan kihagyták. Jelenthet-e ez valamit? :troll:
Én nem is értem, miért vannak ezek az adók. Ha regionális, akkor nemcsak az adott városban (vagy annak 10 km-es körzetében) kellene szólniuk, hanem legalább egy megyényi területen!
A szegedi 93,1-hez szabályos virtuóznak kell lennem, hogy Szegedtől 50 km-re egyáltalán bejöjjön, képtelenség rendesen hallgatni,
míg a 101,7-ről a sokkal távolabbi pécsit ennek ellenére pár éve tudtam fogni, míg a szerbek a 101,8-en lévő állami adásuk térerejét meg nem növelték, vagy el nem fordították az antennát (gondolom, ezek állhatnak a háttérben), de utóbbi esetében én nem is Dél-Dunántúli régióhoz tartozom! :punch:

Viszont: amikor még szólt a pécsi regionális műsor, akkor a mellette fogható 101,9 szegedi Kossuth-tal többnyire azonos műsor ment, így meg pénzkidobás kétszer ugyanazt adni. Ha erre ennyire van pénz, akkor a megspórolandó összeget miért nem munkahelyek létrehozásába fektetik?
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 44