RADIOSITE Fórum

• Neo FM

#107040  Szerző: cucurbia

JoNeS írta:
Szelerailway írta:Egy szelektor soha az életben nem fog felérni egy hús-vér zenei szerkesztővel.:-)
Nem nagy dolog a szelektor, mindössze utasításokat hajt végre. Egy jó dolog az, csak kezelni kell, élni a lehetőségeivel és nem dolgoztatni helyettünk.
Pontosan.Selektor és Selektor között is oriási a külömbség,erre céloztam.Technikailag ugyanis mindegy,hogy a cd-t teszed be lejátszáskor,vagy előre bemásolják egy gépbe és onnan megy.De nem mindegy,hogy a gép hogy van programozva.Nem mindegy,hogy 1200 dal van benne,és abbol 50 heavy rotationban van,vagy 90-100 ezer dal van benne,és abbol egy zenei szerkesztő válogat,vagy esetleg néha még (micsoda pfujolás jönne itt)egy egy hirre,beszélgetésre klappolo poénzenét is be lehetne nyomni.Nem mindegy,hogy mindenből csak egy radio verziot tárolnak-e vagy esetleg néha egy egy remix is helyet kap a műsorban.A Krisztián műsorát sem azért dicsértem mert annyira imádnám az amerikai zenéket vagy slágerlistákat.(ehhez ő mindig jobban értett,ésa persze szeretek sok zenét is onnan),hanem azt hogy felvállalta azt,hogy .ha csak 1-2 óráig is,de selector nélküli egyedi szerkesztésű tematikus műsort készit,ha kell akkor a saját lemezeiből(is),mégha iugy egyoldalú is lett kissé a válogatás.Na de erről beszéltem néhány irással ezelőtt,az egyenzene melletti rétegműsorok létjogosultsága mellett kardoskodva.
Szoval input is output,csak az tud kijönni,mint amit betáplálnak.
 #107039  Szerző: Szelerailway

Egyértelmű.Csak azt szerettem volna én is demonstrálni, hogy vagyunk azért páran akik tudjuk, tudtuk, hogy a zenei szerkesztők igenis sokat jelentenek, jelentettek (sajnos, így múlt időben) nekünk is egy adott rádió arculatában, élvezhetőségében.
 #107038  Szerző: cucurbia

Szelerailway írta:Kedves cucurbia!Bizony zenei szerkesztőnek lenni régen óriási rangnak számított .Emlékszel még Komjáthy Gyuri bácsin kívül ezekre a nevekre? Szeberényi Vera, Divéky István, Csiba Lajos, Boros Anikó, Benczés Magda, Kiss Gyöngyi,Salánki Hédi stb,stb.Minap szert tettem 3 régi rádió és televízió újságra,ahol még tételesen voltak a zeneszámok az egyes műsoroknál feltüntetve. A net segítségével sikerült 40 műsort rekonstruálni. Most rádió híján ezeket hallgatom.Óriási élmény újra átélni ezeket.Egy szelektor soha az életben nem fog felérni egy hús-vér zenei szerkesztővel.:-)
Persze,persze,sokat személyesen is jol ismertem,de inkább nem irogatok roluk van akiről nem csak a kellemes dolgok jutnak eszembe.De amikor a zenei szerkesztökről irtam,nem öncéluan irtam,nem szerettem volna erről vitát nyitni csupán a nosztalgia jött elő belőlem,amikor Jones sajnálkozását elolvastam a szakmárol.
Igen, a Herskovics Iván:))Kedveltem bár kicsit magának való emberke volt.Na ő aztán tényleg réteg réteg rétegműsorokat készitett..sikeresen.
 #107037  Szerző: Szelerailway

viktorio írta:
Szelerailway írta:Kedves cucurbia!Bizony zenei szerkesztőnek lenni régen óriási rangnak számított .Emlékszel még Komjáthy Gyuri bácsin kívül ezekre a nevekre? Szeberényi Vera, Divéky István, Csiba Lajos, Boros Anikó, Benczés Magda, Kiss Gyöngyi,Salánki Hédi stb,stb.Minap szert tettem 3 régi rádió és televízió újságra,ahol még tételesen voltak a zeneszámok az egyes műsoroknál feltüntetve. A net segítségével sikerült 40 műsort rekonstruálni. Most rádió híján ezeket hallgatom.Óriási élmény újra átélni ezeket.Egy szelektor soha az életben nem fog felérni egy hús-vér zenei szerkesztővel.:-)
és ki emlékszik Herskovits Ivánra (régi Petőfi rádió)?
Bizony,bizony. Ha jól emlékszem pl. Ő vette át Göczey Zsuzsától a Rockújságot, többek között, majd Őt ezen műsorban Varga Péter követte.
 #107035  Szerző: viktorio

mimi írta:
JoNeS írta:!mert tudom, hogy hogy kell! (a tévedés kockázatával, de a történtek igazolnak)
Ne haragudj, de megint oda tudok visszatérni, hogy a kereskedelmi rádió eredményességét a bevételek igazolják.
és emiatt ott tart a rádiózás, ahol tart...
 #107034  Szerző: viktorio

és ki emlékszik Herskovits Ivánra (régi Petőfi rádió)?
 #107031  Szerző: Szelerailway

"A hallgatók statisztikai adatok lettek és megtanultak úgy is viselkedni."

JoNeS! A szívemből szóltál! :yes: Pontosan ezt érzem a mai rádiózással kapcsolatosan.
 #107030  Szerző: JoNeS

Szelerailway írta:Egy szelektor soha az életben nem fog felérni egy hús-vér zenei szerkesztővel.:-)
Nem nagy dolog a szelektor, mindössze utasításokat hajt végre. Egy jó dolog az, csak kezelni kell, élni a lehetőségeivel és nem dolgoztatni helyettünk.
 #107029  Szerző: Szelerailway

Kedves cucurbia!Bizony zenei szerkesztőnek lenni régen óriási rangnak számított .Emlékszel még Komjáthy Gyuri bácsin kívül ezekre a nevekre? Szeberényi Vera, Divéky István, Csiba Lajos, Boros Anikó, Benczés Magda, Kiss Gyöngyi,Salánki Hédi stb,stb.Minap szert tettem 3 régi rádió és televízió újságra,ahol még tételesen voltak a zeneszámok az egyes műsoroknál feltüntetve. A net segítségével sikerült 40 műsort rekonstruálni. Most rádió híján ezeket hallgatom.Óriási élmény újra átélni ezeket.Egy szelektor soha az életben nem fog felérni egy hús-vér zenei szerkesztővel.:-)
 #107028  Szerző: JoNeS

mimi írta:
JoNeS írta:NEM! A bevétel a sales eredményességét igazolja!!!!
Nem mindegy, mit adnak el.

Ez sem igaz a gyakorlatban. Főleg hogy a pénzhez igazítanak műsorokat. A bank büdzséjét kezelő ügynökség konkrétan kéri hogy ilyen jellegű legyen a műsor amit támogat. Miről beszélünk?
Gondold már végig, hogy lehet műsorelem egy pl "hogyan spóroljunk a pénzünkkel" rovat? Amit pont xy bank támogat?
Adott az összeg, erre húzzatok valamit és utalunk...

Már maga a hallgatottság felmérése is pont olyan mint a zenei tesztek... De hányan esküsznek a statisztikára... Eredménye?
A hallgatók statisztikai adatok lettek és megtanultak úgy is viselkedni!

A kereskedelmi rádió akkor működik jól, ha úgy hozza az elvárt számadatokat (nem Emberi hanem pénzügyi), hogy a lehető legnagyobb hallgatószámot éri el az általa célzott rétegben és a legmagasabb szinten végzi a rádiózás írott és íratlan szabályainak megfelelően a tevékenységét! Függetlenül kereskedelmi besorolásától szöveges és zenei értéket képvisel. (panel megszólalások, dalismétlések)

Persze szoktam tévedni is
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 584