RADIOSITE Fórum

• Egyéb DX (Wi-fi, GSM, weather station, stb...)

#77301  Szerző: szemilan

Nekem meg pont a Telenorral van a gond :) Igaz invitelen keresztül. Nem tudom milyen hatással van ez a terheléselosztókra, de a kis Huawei modem állandóan szenved. A cellák közti váltás katasztrófa. Percekre megszakad és a 3G-re sem talál rá egyből. Volt olyan is hogy látta a hálózatot de adatforgalom 0. A Tesco-kat valahogy nem bírja a hálózat XD Se Győrbe se Zircen nem látj az 3G-t.
 #77292  Szerző: Nightman

Naja.. Digitális kánaán mi? A Tré Nyárlőrincen évek óta Edge jellel hasít,de a max,amit sikerült kitolni,az 26!!!kb/s volt! Hívtam őket,válasz: Az nem lehet,akkor hibás a készülék! Erre én: 3 telefonon,és modemen teszteltem,lehet hibásak,de akkor maguk hibásan árulják! Évekig kínlódtam velük,váltottam Telenorra,van 3G ,2,5 megabit mindíg megvan.. Digitális hülyéneknézés..
 #77291  Szerző: tomee87

Hűűű, Vodafone 2G-n már nem GPRS, hanem EDGE van, ma éjféltől. :D Legalábbis itt Sátoraljaújhelyen. Tényleg beindult a "nagy hálózatfejlesztés".
Akinek nincs 3G-s eszköze és Vodás, már az is tud "hasítani" a mobilneten. :D
 #74232  Szerző: királyrák

LuciFerko írta:
Nightman írta:Ez kérdés akart lenni.. Akinek van Fm transzmittere,tett már hasonló próbát? Magasan lévő nagy antennára kötötte már a kütyüt? Meddig szólt el? Majd tesztelem buszon is,megnézzük mit szól a sofőr úr ha a klubrádiót egy kis beat-tel zavarjuk.. :D
csúnya dolgok ezek :blush:
Bár nem csúnyább, mint a busz fizető utasait hangos Klub/Neo hallgatásra kényszeríteni hosszú ideig...
 #74216  Szerző: LuciFerko

Nightman írta:Ez kérdés akart lenni.. Akinek van Fm transzmittere,tett már hasonló próbát? Magasan lévő nagy antennára kötötte már a kütyüt? Meddig szólt el? Majd tesztelem buszon is,megnézzük mit szól a sofőr úr ha a klubrádiót egy kis beat-tel zavarjuk.. :D
csúnya dolgok ezek :blush:
 #74214  Szerző: Nightman

Ez kérdés akart lenni.. Akinek van Fm transzmittere,tett már hasonló próbát? Magasan lévő nagy antennára kötötte már a kütyüt? Meddig szólt el? Majd tesztelem buszon is,megnézzük mit szól a sofőr úr ha a klubrádiót egy kis beat-tel zavarjuk.. :D
 #74151  Szerző: Nightman

Na és ha a fordítottját nézzük? Lg Arena telómon napozás közben úgy rádiózok,hogy a telt kihangosítom,és a jack csatlakozóba dugok egy kb 10 méter magasan lévő antennát.. Gondoltam kipróbálom,így az Fm transzmittert,ami eddig pár méterig működött antenna nélkül. De most fogtam egy másik telót,bekapcsoltam a rádióját,és láss csodát,majd' 100 méterig stereo vételt produkált az Arena.. 4-5 szomszédig hatásos.. :D
 #73521  Szerző: LazlowHUN

2db olyan állomással találkoztam, ahol 8 cella van kiosztva: Nyíregyházán a Korzó bevásárlóközpontban, valamint Debrecenben a Nagytemplomnál. Hajdúhadházon pedig 4db 900MHz-es szektor van kiosztva, ott a legutolsó 8-as végződésű. Tehát kijavítva magam, ha 8db szektor van, akkor a 7-es végződésű 1800 MHz-es cella, a 8-as pedig 900 MHz-en üzemel.
 #73507  Szerző: csabyke

LazlowHUN írta:Nekem van egy Motorola V3i-m, annak a szoftverébe belenyúltam és előhoztam az Engineering rejtett menüt. Bővebb info itt: http://www.e398mod.com/content/view/330/25/
Az a lényeg, hogy rengeteg infót meg lehet tudni a hálózatról. Pl. Cell ID, ARFCN, LAC, RAC, ja és persze a jelerősség dBm-ben, valamint meg lehet nézni a szomszédos cellákat, és egyéb hasznos dolgokat.
Tapasztalataim a cella azonosítókról:
Voda esetében ahogy csabyke elmondta + előfordulhat, hogy egy állomásra 8 cellát telepítettek, akkor a 7-es végződésű 900 MHz-es, a 8-as végződésű pedig 1800 MHz-es cella.
Telenor esetén 900 MHz: 1-2-3-as végződés, 1800 MHz esetén 6-7-8-as.
T-Mobile esetén eléggé random a számozás, szokszor az egy bázisállomáshoz tartozó cellák nem egymás melletti számok, nem is egy tartományból vannak. Itt egyértelműen az ARFCN-ből tudok következtetni 900 MHz: 975–1023, 0-124, 1800MHz: 512–885-es csatornák.

Hetes vegube meg VODA eseten nem futottam bele, de a 8ast azt en olyan esetekben vettem eszre, amikor egy telepulestol EK-re kivul eso helyet kellett vele lefedni..

Konkretan 3 ilyenre emlekszem

21138 Keceltol EK-re
A Matraban Paradtol E-ra egy Bodony nevu falunak is mintha sajat cellaja lenne, de a Paradival azonos az elso 5 szam, csak a vege 8as

Illetve valahol Kisber es Gyor kozott a 81es menten is..

Mind3 esetben az tund fel, hogy mindig az EK-i (4-es vegu cella) eszaki szomszedja volt a nyolcas vegu...
De erre ugy igazan rajonni nem tudtam..
 #73488  Szerző: LazlowHUN

Nekem van egy Motorola V3i-m, annak a szoftverébe belenyúltam és előhoztam az Engineering rejtett menüt. Bővebb info itt: http://www.e398mod.com/content/view/330/25/
Az a lényeg, hogy rengeteg infót meg lehet tudni a hálózatról. Pl. Cell ID, ARFCN, LAC, RAC, ja és persze a jelerősség dBm-ben, valamint meg lehet nézni a szomszédos cellákat, és egyéb hasznos dolgokat.
Tapasztalataim a cella azonosítókról:
Voda esetében ahogy csabyke elmondta + előfordulhat, hogy egy állomásra 8 cellát telepítettek, akkor a 7-es végződésű 900 MHz-es, a 8-as végződésű pedig 1800 MHz-es cella.
Telenor esetén 900 MHz: 1-2-3-as végződés, 1800 MHz esetén 6-7-8-as.
T-Mobile esetén eléggé random a számozás, szokszor az egy bázisállomáshoz tartozó cellák nem egymás melletti számok, nem is egy tartományból vannak. Itt egyértelműen az ARFCN-ből tudok következtetni 900 MHz: 975–1023, 0-124, 1800MHz: 512–885-es csatornák.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 37