jeek írta:Ivoa írta:
Ebből az 5 megyeszékhelyből kb. Nyíregyháza és Szolnok az, ami nyereségesen tud üzemelni, meg talán Zalaegerszeg, mert onnan kipusztultak a helyi konkurenciák.
Nyíregyházán? A Sunshine meg a Retro mellett? Kötve hiszem. Ez a 2 rádió olyan brandet épített már ki fiatalok és idősek körében is, hogy a Rádió1-nek ott nem igazán van sok esélye. Nem túlzok de talán Magyarországon a legjobban összerakott és legnépszerűbb helyi rádiói mindig is Nyíregyházán voltak (kivéve a GoldFM-et
).
A piac mérete szerintem még éppen alkalmas lehet arra, hogy a R1-nek is legyen közönsége (én csak kétszer jártam ott, de sok helyen szólt a R1 műsora). Persze nyilván vannak előnyök-hátrányok, amik a helyiek (tradíció) és a R1 között (újdonság ereje) megjelennek.
Kétségtelen, hogy a R1 fő bázisai Bp, illetve azok a városok, ahol régóta tartósan jelen van (Pécs, Békéscsaba). Azonban a Face-féle megoldás (93,6; 99,5 éjszaka) nem igazi megoldás nekik.
Én kb. még fél évet jósolok nekik ilyen körülmények között, áprilisig-májusig, ha addig felélik a vagyonuk mozdítható részeit (stúdiók bérbeadása, pl.). Csak ezzel is az a gond, hogy ha - éppen - ezzel a bürokráciával kapnának is Bp-en frekvenciát (hacsak nem célja a MT-nak fél tucat kereskedelmi frekvenciát üresen hagyni, amit pár hónappal korábbi álláspontommal szemben ma már teljesen hihetőnek tartanék), már egy másik R1-et kapnának vissza. Kukori és (Discoshit?) nélkülit, ahol három műsorvezető és Bognár Tamás hangját leszámítva már minden más lesz.
Érdekes viszont, hogy a Jégteraszt üzemeltető cég továbbra is akar jégpályát üzemeltetni, és a R1-identek is fenn vannak a honlapjukon

Persze lehet, hogy a nyitásig leszerződnek mással.
http://www.jegterasz.hu/