jeek írta: Én nem is tudom az idokep.hu-nak, hogy engedhetik meg ezt. Amikor az egész egy amatőr csapat, nem rendelkeznek hivatalos műszerekkel, nincs kapcsolatunk a környező országok meteorológia központjaival, tehát nem is tudnak hiteles tájékoztatást adni, hobbiból csinálják csak. És van akik még ezért fizetnek is....Az időkép.hu-val szerintem nincs gond, az oldal és a térképek átláthatóak és látványosak is.
mlaszlo írta: Vannak ezek a viharjelző sms szolgáltatások, de nem túl sokat érnek. Nekünk a lakásbiztosításhoz járt ilyen, azt hiszem az időkép.hu-val van szerződésben a biztosító, de nem lehet adni ezekre az értesítésekre. Múlt héten egy délután több sms-t is kaptunk, hogy 1-2 órán belül zivatar várható a környékünkön és nem lett belőle semmi. Éjjel nagy vihar volt, arról meg semmi értesítés nem jöttÉn nem is tudom az idokep.hu-nak, hogy engedhetik meg ezt. Amikor az egész egy amatőr csapat, nem rendelkeznek hivatalos műszerekkel, nincs kapcsolatunk a környező országok meteorológia központjaival, tehát nem is tudnak hiteles tájékoztatást adni, hobbiból csinálják csak. És van akik még ezért fizetnek is....
mlaszlo írta:Igen! Pl.:Amennyiben száraz nyár lenne a fáknak volt elegendő csapadék tavaly,hogy vízutánpótlást szerezzenek,nem úgy mint a felszíni növények.Rájuk meg ráférne egy kis csendes áztató eső.donder írta:azért egy pici eső csak jól jön a veteménynek, nem?Ez igaz is, meg nem is. Kertészektől és termelőktől hallottam, hogy tavaly már túl csapadékos volt a tavasz és a nyár, ezért a termény jelentős része nem tudott beérni, illetve a sok csapadéktól tönkrement. Másrészt ezek az utóbbi években jellemző felhőszakadások sem tesznek túl jót, ilyenkor ugye rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék esik, ami nem tud a földbe beszívódni, csak elfolyik a talaj tetején, majdnem olyan, mintha nem is esett volna semmi. Az igazán hasznos az, amikor több órán csendes eső esik.
A másik meg ugye, hogy hétköznap nyárias idő, 25-28 fok, hétvégére meg mindig hűvös, csapadékos idő érkezik.
donder írta:azért egy pici eső csak jól jön a veteménynek, nem?Ez igaz is, meg nem is. Kertészektől és termelőktől hallottam, hogy tavaly már túl csapadékos volt a tavasz és a nyár, ezért a termény jelentős része nem tudott beérni, illetve a sok csapadéktól tönkrement. Másrészt ezek az utóbbi években jellemző felhőszakadások sem tesznek túl jót, ilyenkor ugye rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék esik, ami nem tud a földbe beszívódni, csak elfolyik a talaj tetején, majdnem olyan, mintha nem is esett volna semmi. Az igazán hasznos az, amikor több órán csendes eső esik.