RADIOSITE Fórum

• Időjárás

#73868  Szerző: Szd96

Picike vihar készülődik :shock:
 #73582  Szerző: donder

na most meg itt görgetik a whiskey-s hordót :D ... :|
 #73570  Szerző: Milán

Az ozonenetwork.hu jóvolt, az nekem bejött, csak valamiért megszűnt a mobil alkalmazásuk is.
 #73569  Szerző: mlaszlo

jeek írta: Én nem is tudom az idokep.hu-nak, hogy engedhetik meg ezt. Amikor az egész egy amatőr csapat, nem rendelkeznek hivatalos műszerekkel, nincs kapcsolatunk a környező országok meteorológia központjaival, tehát nem is tudnak hiteles tájékoztatást adni, hobbiból csinálják csak. És van akik még ezért fizetnek is....
Az időkép.hu-val szerintem nincs gond, az oldal és a térképek átláthatóak és látványosak is.
Az sms szolgáltatás viszont tényleg nem megbízható, közben megnéztem a biztosítónk honlapját és valóban az Időképtől kapjuk az sms riasztást. Ma délelőtt jött ismét értesítés, most kivételesen bejött, bár nem volt olyan hatalmas vihar. Elvileg 7 és 21 óra között jöhet ilyen értesítés, tegnap szerintem már 21 óra előtt látszott az időjárási térképeken, hogy a főváros felé tart a vihar és el is fogja érni Pest-megye déli részét, mégse jött sms. Nem tudom mi alapján mehetnek ki ezek az üzenetek.
Egyébként az OMSZ-nek vannak műszerei, kapcsolatai, mégis sokszor nem jön be az előrejelzésük. A néhány éve augusztus 20-án lecsapó zivatar óta már szinte mindenre kiadnak riasztást, ennek köszönhetően eljutottunk oda, hogy most már nem nagyon veszik ezt komolyan az emberek, mivel volt már kiadva riasztás olyankor is, amikor végül nem lett semmi.
 #73549  Szerző: tomee87

mlaszlo írta: Vannak ezek a viharjelző sms szolgáltatások, de nem túl sokat érnek. Nekünk a lakásbiztosításhoz járt ilyen, azt hiszem az időkép.hu-val van szerződésben a biztosító, de nem lehet adni ezekre az értesítésekre. Múlt héten egy délután több sms-t is kaptunk, hogy 1-2 órán belül zivatar várható a környékünkön és nem lett belőle semmi. Éjjel nagy vihar volt, arról meg semmi értesítés nem jött :S
Én nem is tudom az idokep.hu-nak, hogy engedhetik meg ezt. Amikor az egész egy amatőr csapat, nem rendelkeznek hivatalos műszerekkel, nincs kapcsolatunk a környező országok meteorológia központjaival, tehát nem is tudnak hiteles tájékoztatást adni, hobbiból csinálják csak. És van akik még ezért fizetnek is....
 #73518  Szerző: mlaszlo

Errefelé megint készülődik valami, folyamatosan dörög.
Vannak ezek a viharjelző sms szolgáltatások, de nem túl sokat érnek. Nekünk a lakásbiztosításhoz járt ilyen, azt hiszem az időkép.hu-val van szerződésben a biztosító, de nem lehet adni ezekre az értesítésekre. Múlt héten egy délután több sms-t is kaptunk, hogy 1-2 órán belül zivatar várható a környékünkön és nem lett belőle semmi. Éjjel nagy vihar volt, arról meg semmi értesítés nem jött :S
 #73514  Szerző: Jani

mlaszlo írta:
donder írta:azért egy pici eső csak jól jön a veteménynek, nem? :D
Ez igaz is, meg nem is. Kertészektől és termelőktől hallottam, hogy tavaly már túl csapadékos volt a tavasz és a nyár, ezért a termény jelentős része nem tudott beérni, illetve a sok csapadéktól tönkrement. Másrészt ezek az utóbbi években jellemző felhőszakadások sem tesznek túl jót, ilyenkor ugye rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék esik, ami nem tud a földbe beszívódni, csak elfolyik a talaj tetején, majdnem olyan, mintha nem is esett volna semmi. Az igazán hasznos az, amikor több órán csendes eső esik.
A másik meg ugye, hogy hétköznap nyárias idő, 25-28 fok, hétvégére meg mindig hűvös, csapadékos idő érkezik.
Igen! Pl.:Amennyiben száraz nyár lenne a fáknak volt elegendő csapadék tavaly,hogy vízutánpótlást szerezzenek,nem úgy mint a felszíni növények.Rájuk meg ráférne egy kis csendes áztató eső.
A hétvége az tényleg sűrün végződik lehüléssel. :blush:
 #73511  Szerző: mlaszlo

donder írta:azért egy pici eső csak jól jön a veteménynek, nem? :D
Ez igaz is, meg nem is. Kertészektől és termelőktől hallottam, hogy tavaly már túl csapadékos volt a tavasz és a nyár, ezért a termény jelentős része nem tudott beérni, illetve a sok csapadéktól tönkrement. Másrészt ezek az utóbbi években jellemző felhőszakadások sem tesznek túl jót, ilyenkor ugye rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék esik, ami nem tud a földbe beszívódni, csak elfolyik a talaj tetején, majdnem olyan, mintha nem is esett volna semmi. Az igazán hasznos az, amikor több órán csendes eső esik.
A másik meg ugye, hogy hétköznap nyárias idő, 25-28 fok, hétvégére meg mindig hűvös, csapadékos idő érkezik.
 #73510  Szerző: donder

azért egy pici eső csak jól jön a veteménynek, nem? :D
 #73505  Szerző: lali87

A lehűlés jöhet :yes: , de ez a vihar valahogy nem hiányzott :-(
  • 1
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 209