RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#10726  Szerző: Andrew5

Én meg azt mondom hohgy ha ügyes és jol megmagyarázza a mixműsor célközönségét átmegy az ortt rostán. Én a twistfm-el nyertem és ott volt bőven mix is meg mindenféle kereskedelmi műsor de közszolgálati csak a hírek volt. Mégis sosem zaklatott az ortt. Mostmár jazz fm lettem megy a kellemes muzsika non-stop akár műsorvezetés nélkül is mehetne mivel a jazz közszolgálati műsorelem. Hogy a rock miért nem au vagy house vagy más egyébb műfaj hát ez egy érdekes kérdés. ;)
 #10723  Szerző: Attis

Ha már Pécs. És Perioszkóp. Pont a belvárosban adnak.
Pécs domborzatilag meg egy: "V". És ők pont a "V alsó pontján vannak. Ha értitek. Aki meg kicsit ismeri Pécset. Eddig az Árkád-Főpályaudvar-Autóbuszállomás kőrnyéken lehetett csak fogni (amúgy horvát nyomkodta), most meg Kertvárosban stereoban (sajna RDS nélkül), tisztán jött.
 #10720  Szerző: mg

de visszatérve még, amúgy az az 1W nem olyan szörnyű, mint elsőre hallatszik, csak a mai körülmények közt nem ér szart se. ha mindenkitől elvárható lenne, hogy tetőantennával rádiózzon, meg mondjuk meglennének még azok a jó kis társasházi közösségi antennarendszerek, lazán fednénk az egész várost legalább monóban. pécs mondjuk domborzat miatt neccesebb, de ha lejjebb/feljebb vagy, az szerintem még nem gáz, csak ha a domb túloldalára kerülsz
 #10719  Szerző: LuciFerko

mg írta:
LuciFerko írta:minden kisközt így basztat az ortt?
persze, de nonprofitban talán nyugisabb :)
azért fogok úgy pályázni 8-)
 #10718  Szerző: mg

LuciFerko írta:minden kisközt így basztat az ortt?
persze, de nonprofitban talán nyugisabb :)
 #10717  Szerző: LuciFerko

mg írta:
Attis írta:Azért egy kérdés nagyon foglalkoztat... MG, Johnny! Ti biztos tudjátok a választ. Tegyük fel, kapok egy frekit Ökörítófülpösre...
Bár nem vagyok tisztában azzal, h nektek milyen programtervezetet kell benyújtanotok a tisztelt ORTT-nek, de az nyerne, h 24 óra 90-es mix? Megszólalás nélkül... 24 órában 2 mixet játsszunk.
Mert van 2 ilyen helyi rádió is, akik eddig büntetlenül ezt csinálhatták, miközben több kisköz is olyan műsort ad, h le a kalappal. Online rendszeresen belehallgatok az Eperbe (szívemhez nagyon közel álló zenéket ad), a RádióMi meg arról szól, amiről egy kisköznek szólnia kell. Pécsen meg a Perioszkóp nagyon jó. (És szerintem ők nem kicsit powert növeltek... Mert ahol én lakok, ott nekik már nem biztos, h szólniuk kellene..)
Max. respect előttetek, és sokasodjatok... (De csak a jó félékből)
kösz :)

kisközként biztos nem nyerne. a közműsorszolgáltató többségében közszolgálati műsorszámokat ad, a nem nyereségérdekelt "az olyan műsorszolgáltató, amely nemzeti és etnikai vagy más kisebbségi, kulturális cél vagy hátrányos helyzetű csoport szolgálatát vállalja, vagy a lakóhelyi közösség közéleti fórumaként kíván szolgálni". ezt gondolom, a nineties mix egymagában nem nagyon valósítja meg. (minket a metálműsorral is baszogattak, pedig tele van interjúkkal, újdonságokkal, ajánlókkal, különlegességekkel, helyi dolgokkal, stb., a műfajban talán egyedülálló; érdekes, a jazzműsor ugyanez, csak metál helyett jazzel, azt persze elfogadták... :)) hogy kereskedelminél mi van, azt nem tudom pontosan, de gondolom, nem nonstop '90s mixek állottak a pályázatban.

szabad freki napján voltam Pécsen, Peri nekem is bejött (őrült arcok, amikor megérkeztem, órákon át zajt sugároztak tiltakozásképp a kalózok lefoglalása miatt :)), akkor kábé a teljesítménynek megfelelő lefedettséget tapasztaltam... nem hinném, hogy meghúzták, mert már járt náluk a tisztelt hatóság, meg PLL/CT adójuk van, ami elektronikus vezérlésű és a forgalmazó által kellően lebutított, csak a Háttéripari tud hozzányúlkálni (legalábbis volt már szerencsém a típushoz és nem sikerült az istennek se :D)
minden kisközt így basztat az ortt?
 #10716  Szerző: mg

Attis írta:Azért egy kérdés nagyon foglalkoztat... MG, Johnny! Ti biztos tudjátok a választ. Tegyük fel, kapok egy frekit Ökörítófülpösre...
Bár nem vagyok tisztában azzal, h nektek milyen programtervezetet kell benyújtanotok a tisztelt ORTT-nek, de az nyerne, h 24 óra 90-es mix? Megszólalás nélkül... 24 órában 2 mixet játsszunk.
Mert van 2 ilyen helyi rádió is, akik eddig büntetlenül ezt csinálhatták, miközben több kisköz is olyan műsort ad, h le a kalappal. Online rendszeresen belehallgatok az Eperbe (szívemhez nagyon közel álló zenéket ad), a RádióMi meg arról szól, amiről egy kisköznek szólnia kell. Pécsen meg a Perioszkóp nagyon jó. (És szerintem ők nem kicsit powert növeltek... Mert ahol én lakok, ott nekik már nem biztos, h szólniuk kellene..)
kösz :)

kisközként biztos nem nyerne. a közműsorszolgáltató többségében közszolgálati műsorszámokat ad, a nem nyereségérdekelt "az olyan műsorszolgáltató, amely nemzeti és etnikai vagy más kisebbségi, kulturális cél vagy hátrányos helyzetű csoport szolgálatát vállalja, vagy a lakóhelyi közösség közéleti fórumaként kíván szolgálni". ezt gondolom, a nineties mix egymagában nem nagyon valósítja meg. (minket a metálműsorral is baszogattak, pedig tele van interjúkkal, újdonságokkal, ajánlókkal, különlegességekkel, helyi dolgokkal, stb., a műfajban talán egyedülálló; érdekes, a jazzműsor ugyanez, csak metál helyett jazzel, azt persze elfogadták... :)) hogy kereskedelminél mi van, azt nem tudom pontosan, de gondolom, nem nonstop '90s mixek állottak a pályázatban.

szabad freki napján voltam Pécsen, Peri nekem is bejött (őrült arcok, amikor megérkeztem, órákon át zajt sugároztak tiltakozásképp a kalózok lefoglalása miatt :)), akkor kábé a teljesítménynek megfelelő lefedettséget tapasztaltam... nem hinném, hogy meghúzták, mert már járt náluk a tisztelt hatóság, meg PLL/CT adójuk van, ami elektronikus vezérlésű és a forgalmazó által kellően lebutított, csak a Háttéripari tud hozzányúlkálni (legalábbis volt már szerencsém a típushoz és nem sikerült az istennek se :D)
 #10706  Szerző: Attis

Azért egy kérdés nagyon foglalkoztat... MG, Johnny! Ti biztos tudjátok a választ. Tegyük fel, kapok egy frekit Ökörítófülpösre...
 #10613  Szerző: doh

pusztafm írta:sziasztok!
Tényleg ez így van, akkor, amikor kértük a frekit a Felső-Kiskunsági Közösségi Munkások Egy-nek Tasson székhellyel rendelkezett, most már 3 éve Kunadacson van regisztrálva.
Az adatokat módosítottuk az ORTT-nél. ;)
Köszönöm szépen a választ!
Privát üzenetet küldtem.
 #10563  Szerző: pusztafm

sziasztok!
Tényleg ez így van, akkor, amikor kértük a frekit a Felső-Kiskunsági Közösségi Munkások Egy-nek Tasson székhellyel rendelkezett, most már 3 éve Kunadacson van regisztrálva.
Az adatokat módosítottuk az ORTT-nél. ;)

dohány írta:Én is örülök, hogy lesz, ami szerintem már 90% biztosra vehető.
Visszatérve egy korábban általam felvetett témára - más telephely és más székhely a műsorszolgáltatót működtető nonprofit cégnek/személynek/egyesületnek.

Böngészgettem kicsit az ortt nyilvántartását és láttam több olyan rádiót, ahol a műsorszolgáltató és a műsorszolgáltatás telephelye különbözik. Ők vajon hogy oldották meg?

Ilyen pl:
-Szabó Zsuzsanna Judit Diák Rádió Szerencs 1025 Budapest Pusztaszeri út 16/b. I/3. Szerencs 91,4 nonprofit 2006.02.27
-Mediorix Egészségügyi és Szolgáltató Bt. Rádió Szarvas 5561 Békésszentandrás Stefánia u. 27. Szarvas 105,4 nonprofit 2007.05.02
-Felső-Kiskunsági Közösségi Munkások Egyesülete Puszta Rádió 6097 Kunadacs Kossuth u. 51. Kunszentmiklós 89,9 nonprofit 2004.07.29.

Joggal teszem fel a kérdést: namostakkó' mi van? :)

Netán ők kezdetben a műsorszolgáltatás településében lévő címmel pályáztak és a székhelyüket áttették később?
A szerencsi esetben azt el tudom képzelni, hogy a hölgynek Szerencsen csak ideiglenes lakcíme volt, és az állandót írták be, de a Bt és az Egyesület esetében hogy működhet ez?

Köszi előre is a választ.

Közben megpróbálom elérni a fent felsorolt műsorszolgáltatókat.
  • 1
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 164