RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#9641  Szerző: LuciFerko

jogos a felvetés, ez engem is érdekelne.
 #9640  Szerző: doh

Én is örülök, hogy lesz, ami szerintem már 90% biztosra vehető.
Visszatérve egy korábban általam felvetett témára - más telephely és más székhely a műsorszolgáltatót működtető nonprofit cégnek/személynek/egyesületnek.

Böngészgettem kicsit az ortt nyilvántartását és láttam több olyan rádiót, ahol a műsorszolgáltató és a műsorszolgáltatás telephelye különbözik. Ők vajon hogy oldották meg?

Ilyen pl:
-Szabó Zsuzsanna Judit Diák Rádió Szerencs 1025 Budapest Pusztaszeri út 16/b. I/3. Szerencs 91,4 nonprofit 2006.02.27
-Mediorix Egészségügyi és Szolgáltató Bt. Rádió Szarvas 5561 Békésszentandrás Stefánia u. 27. Szarvas 105,4 nonprofit 2007.05.02
-Felső-Kiskunsági Közösségi Munkások Egyesülete Puszta Rádió 6097 Kunadacs Kossuth u. 51. Kunszentmiklós 89,9 nonprofit 2004.07.29.

Joggal teszem fel a kérdést: namostakkó' mi van? :)

Netán ők kezdetben a műsorszolgáltatás településében lévő címmel pályáztak és a székhelyüket áttették később?
A szerencsi esetben azt el tudom képzelni, hogy a hölgynek Szerencsen csak ideiglenes lakcíme volt, és az állandót írták be, de a Bt és az Egyesület esetében hogy működhet ez?

Köszi előre is a választ.

Közben megpróbálom elérni a fent felsorolt műsorszolgáltatókat.
 #9601  Szerző: mg

hdshouter írta:Akkor ezek szerint, hogy nem lép hatályba az új médiatörvény... lesz továbbra is kisközpályázat? :)
jövőre még úgy néz ki...
majdnem azt írtam, hogy idén, de az már csak holnapután van :)
 #9600  Szerző: hdshouter

Akkor ezek szerint, hogy nem lép hatályba az új médiatörvény... lesz továbbra is kisközpályázat? :)
 #8544  Szerző: doh

Köszi.
 #8541  Szerző: mg

dohány írta:Köszönöm.
Még egy kérdés: hol találom az NHH számára megfelelő adók listáját?

Nekem van egy külföldi készülékem, ami ott engedélyezett, azonban kétlem, hogy itthon az lenne.
Ha nem az, hol és hogyan tudom engedélyeztetni? (pályázat sikeressége esetén természetesen)
http://www.nhh.hu/dokumentum.php?cid=9702
itt. az NHH-t megkeresheted engedélyeztetés ügyében, de valószínűleg nem lesz olcsó (=jobban jársz, ha veszel itthon)
 #8537  Szerző: doh

Köszönöm.
Még egy kérdés: hol találom az NHH számára megfelelő adók listáját?

Nekem van egy külföldi készülékem, ami ott engedélyezett, azonban kétlem, hogy itthon az lenne.
Ha nem az, hol és hogyan tudom engedélyeztetni? (pályázat sikeressége esetén természetesen)
 #8236  Szerző: mg

dohány írta:A dolog nem egyszerű, mivel az alapítók (illetve akik támogatnának, segítenének) sem a céltelephelyen élnek, hanem szétszórtan, a település körül.
Az már szerintem mindegy, azt nem fogják nézni.
 #8234  Szerző: doh

Kedves mg!

Köszönöm szépen válaszaidat, fontolóra veszem őket.
A dolog nem egyszerű, mivel az alapítók (illetve akik támogatnának, segítenének) sem a céltelephelyen élnek, hanem szétszórtan, a település körül.
Megpróbáljuk összedobni a pénzt egy olcsóbb helyiség bérlésére az adott városban, onnantól kezdve mehet egyesület, vagy nonprofit kft formájában is, ha minden igaz.

Szerencsére a technikai eszközök java már megvan.

A 2. válaszodban leírtak jogosak, de a céltelepülés lehetővé teszi azt a viszonylag nagy népsűrűség következtében, hogy (optimális esetben, kis optimizmussal :) ) pár hónap elteltével legyen egy kis reklámbevétel. Ha szerencsénk van.

Ha nincs, és már az elején látszik, hogy halott ügy (például azért, mert elszabják a frekvenciát a határ közelsége miatt... gondolom érted mire célzok), akkor bele se vágok. Akkor ugrott a terv, meg a pályázati díj. :(
 #8233  Szerző: mg

Viszont azzal ne nagyon kalkulálj, hogy gazdaságilag jövedelmező lesz, vagy hogy esetleg ennek a bevételeiből jelentősebb beruházásra, mint pl. stúdióépítés, futja majd, ez a kisközösségi rádiózásnál nem működik (kisebb településen a piac nem tudja eltartani, nagyobb településen a kis teljesítmény miatti kis lefedettség miatt nem lehet labdába rúgni)
  • 1
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 164