RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#8231  Szerző: mg

dohány írta:Mit javasoltok? Mindenképp a másik városban szeretnék rádiót csinálni.
Hozzatok létre egy egyesületet azokkal, akikkel csinálni szeretnéd. (http://www.nonprofit.hu/utmutato/11.html)
dohány írta:Arra gondoltam, hogy a jelenlegi városomba kéne bejelenteni a rádiót, majd később - amennyiben erre lehetőségem adódik (pénzügyi dolgokra gondolok) - áttenném a stúdiót és az adót is a célvárosba. Van erre lehetőség? Engedi az ORTT a műsorszolgáltatási szerződés ilyen jellegű módosítását?
Hát, ezt nem nagyon hinném, ez már teljesen gyökeres változás lenne abban, amire te a lehetőséget elnyerted...
 #8229  Szerző: doh

Sziasztok fórumlakók!

A következő fordulóban én is pályázni szeretnék magánszemélyként kisközösségi rádióra, csak van egy kis gondom a pályázati felhívást olvasva.
"2.1.2. A pályázó magánszemélynek a telephely szerinti településen állandó vagy ideiglenes lakóhellyel kell rendelkeznie, a pályázó szervezetnek pedig az adott vételkörzetre bejegyzett székhellyel kell rendelkeznie. "

A gondom az, hogy jelenleg nincs semmilyen lakásom az adü telephelyének városában, mivel tőle 10 km-re lakom, egy másik kisvárosban.
Pénzügyi okok miatt azonban nem tudok átköltözni, ezáltal lakhelyet sem bejelenteni a másik városban. A stúdiót sem tudnám kezdetben felépíteni a tervezett telephely városába, otthonomban rendezném be. De hangsúlyozom: kezdetben.

Mivel ez lesz tavasszal valószínűleg az utolsó kisközösségi rádiós lehetőség, nem akarom elszalasztani.
Mit javasoltok? Mindenképp a másik városban szeretnék rádiót csinálni.

Arra gondoltam, hogy a jelenlegi városomba kéne bejelenteni a rádiót, majd később - amennyiben erre lehetőségem adódik (pénzügyi dolgokra gondolok) - áttenném a stúdiót és az adót is a célvárosba. Van erre lehetőség? Engedi az ORTT a műsorszolgáltatási szerződés ilyen jellegű módosítását?

Vagy merjek pályázni úgy, hogy az adó telephelye a célvárosban, a stúdió telephelye pedig a lakóhelyemen van? Szerintem elutasítanák alaki okokra hivatkozva...

Előre is köszi a segítségeteket!
 #8149  Szerző: giallarosa

Ha van fent a fórumon vki a Méliusz-, Campus-, Berzsenyi-, vagy az Első Pesti Egyetemi Rádió képviseletében vagy egyszerűen csak dolgozik ott ismerőse, legyen szíves küldjön már nekem privát üzenetet! Fontos lenne! Köszönöm!!!!
 #7957  Szerző: jimmer

van egy nagy kérdésem:

az artisjusnak küldendő zenei lognak kötelezően ezt kell tartalmaznia:

előadó-műcím-idegen műazonosító-felhaszn.dátuma-időpontja-időtartama-elhang.jellemzője.

na már most ehhez a zene kiadójára és a kiadás évére nincs szükség ami borzasztó sok munkától kímélne meg minket.

a mahasznál állítólag ez a kettő is kell (HA kedvezményt szeretnénk kapni a jogdíj árából).

szóval akkor a mahasznál ez kötelező-e vagy sem? többiek pls írjátok meg hogy ti hogy külditek? köszi
 #7102  Szerző: NagyBela

MG-nek igaza van!

Nagyon meg kell gondolni!

Figyelem az új médiatörvény tervezetet 2008. november 21-ig a mediaszabalyozas@parlament.hu címen
lehet véleményezni! Hajrá!
 #7072  Szerző: mg

NagyBela írta:Én pedig azért nem csinálok már kisközösségi rádiót sem, mert nincs elég tőkém, befektetőm a civil szférából és fizetnem kell azért, hogy ne neveljek ki munkaerőt a kereskedelmi szektornak. A magam csendességében inkább figyelem a kialakult helyzetet. Ha tisztán szeretnék játszani és úgy látom, hogy te is így teszel (vagyis remélem) akkor az egész kisközösségi rádiózás egy végeláthatalan gazdasági kínlódás.
Gazdaságilag valóban nem kifizetődő és nem éri meg ilyen céllal belekezdeni. Anno a miénk is nagyobb tervekkel indult, saját helyen, a kezdeményezők közt profi rádiósok is voltak annak reményében, hogy ebből még fizetést is ki lehet gazdálkodni, aztén elég gyorsan kiderült, hogy így nem megy. Kábé egy év alatt csődközelbe is került, az alapítók nagy része addigra kihátrált, végül az egyetemre költözés mentette meg a dolgot, így minimális kiadásokkal épp fenntartható. Mindenféle támogatói háttér nélkül tényleg bukta belevágni, saját helyet, annak a rezsijét már nem lehet kigazdálkodni, fizetéseket meg végképp nem. Ha valahol legalább helyet tudnak adni a rádiónak, vagy a fenntartónak már egyéb tevékenységére van egy helye (pl művház, klub, stb.), az már hatalmas segítség, máshogy nagyon keserves.
 #7062  Szerző: NagyBela

andrysoft!

Nem tudom, hogy hol, milyen feltételek mellett, milyen gazdálkodási és műsorpolitika mellett létesítettél adót.
Azt sem tudom, hogy hány munkatársad van, nekik mennyit fizetsz, ésatöbbi.

Egyébként Sz.Szatmár megye és amit hozzátennék, hogy H.Bihar megye. Ez az a két megye magyaroszágon ami a legkiélezettebb rádiózás szempontjából. Én pl. Biharban akkor sem csinálnék rádiót, ha utánnamdobnák a frekit, mert ami ott megy az gyalázat, de Szabolcsban is meggondolnám.

Mi kereskedelmi rádióztunk, jól megfértünk a konkurenciákkal, beesett hozzánk még 5 freki azóta mégtöbb.... A többit nem részletezném.

Az a helyzet, hogy az új médiatörvény tervezet szerint úgy látom, hogy nemhogy pénzt hanem teljesítményt sem fognak adni.

Én pedig azért nem csinálok már kisközösségi rádiót sem, mert nincs elég tőkém, befektetőm a civil szférából és fizetnem kell azért, hogy ne neveljek ki munkaerőt a kereskedelmi szektornak. A magam csendességében inkább figyelem a kialakult helyzetet. Ha tisztán szeretnék játszani és úgy látom, hogy te is így teszel (vagyis remélem) akkor az egész kisközösségi rádiózás egy végeláthatalan gazdasági kínlódás.
 #6993  Szerző: Pasa

Ha valóban újra lehet pályázni, akkor jó lenne tudni, mik a követelmények, és mennyibe kerül a rádió elindítása és fenntartása (alsóhangon).
Tényleg valaki (tapasztalt) elmondhatná...
 #6981  Szerző: mg

LuciFerko írta:hány km-et ment el?
légvonalban kb 13-14
  • 1
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 164