RADIOSITE Fórum

• Társalgó

#115472  Szerző: Milán

Jani98 írta:Apródon vettem.Úgy hirdette,szinte vadiúj,még garis iPhone3GS 16GB.Tartozékokkal,szilikon tokkal.Ehhez képest kaptam egy telefont magában,aminek az eredetiségét sem tudom ellenőrizni,de kínainak tűnik.Kéne kábel az iTunes-hoz,de nincs.Kérni meg nem tudok senkitől.
Csinálj egy printscreent is az oldalról, nehogy törölje a hirdetést, és azt is vidd magaddal.
 #115471  Szerző: asr27

Jani98 írta:Apródon vettem.Úgy hirdette,szinte vadiúj,még garis iPhone3GS 16GB.Tartozékokkal,szilikon tokkal.Ehhez képest kaptam egy telefont magában,aminek az eredetiségét sem tudom ellenőrizni,de kínainak tűnik.Kéne kábel az iTunes-hoz,de nincs.Kérni meg nem tudok senkitől.
Könnyű megkülönböztetni az eredetit a kínaitól. A kínainak akadozik a menüje, mozog a hátlapja, nagyon rossz a kijelző minősége, látószöge! Az eredeti Iphone-okra ezek nem jellemzőek.
 #115468  Szerző: noartist

Apródon vettem.Úgy hirdette,szinte vadiúj,még garis iPhone3GS 16GB.Tartozékokkal,szilikon tokkal.Ehhez képest kaptam egy telefont magában,aminek az eredetiségét sem tudom ellenőrizni,de kínainak tűnik.Kéne kábel az iTunes-hoz,de nincs.Kérni meg nem tudok senkitől.
 #115467  Szerző: asimov

Így van, ha portálon keresztűl vásároltad, akkor ezt mihamarább jelezni kell a portalüzemeltetőknek is!
Náluk nyoma lesz az adásvételnek és az eladónak is, amivel bátran lehet feljelentést tenni.
A belföldi "elkövető"-k előkerülnek (ezért nem is nagyon próbálkoznak ezzel az anyaországon belül) viszont, ha külföldi illetőtől/cégtől vetted a hamis telefont, az jóval bonyolultabb történet lesz.
donder írta:
Jani98 írta:Eredeti,még garis iPhone 3GS-ként hirdette.
Akkor egyértelműen rendőrség, és ne hagyd annyiban!
Milyen portálon vetted?
Ha e-bay-en vagy vaterán vagy amazonon akkor először nekik szólj!
 #115463  Szerző: donder

Jani98 írta:Eredeti,még garis iPhone 3GS-ként hirdette.
Akkor egyértelműen rendőrség, és ne hagyd annyiban!
Milyen portálon vetted?
Ha e-bay-en vagy vaterán vagy amazonon akkor először nekik szólj!
 #115462  Szerző: noartist

Eredeti,még garis iPhone 3GS-ként hirdette.
 #115461  Szerző: donder

Jani98 írta:Nem válaszol,telefon kikapcsolva..sebaj,tudom a címét,nevét,ez elég a rendőrséghez.
Vigyázz!

Ha a hirdetésben fel volt tűntetve hogy nem eredeti iPhone akkor buktad a dolgot!

Nézd át a hirdetést alaposan (ha még online)
 #115460  Szerző: noartist

Nem válaszol,telefon kikapcsolva..sebaj,tudom a címét,nevét,ez elég a rendőrséghez.
 #115459  Szerző: szemilan

Jani98 írta:Sziasztok!SOS kellene a segítség.
Mit tehetek abban az esetben,ha a neten vásároltam egy iPhone 3GS-t,de csak egy kínai másolatot kaptam,amihez tartozékok sincsenek,illetve a hirdető azt mondta,garanciás.Ehhez képest papírokat sem kaptam.(kínai hamisítványhoz..ch...)
Ez kb 10.000Forintot ér maximum,én többszörösét fizettem.Mi a teendő?Elvégre,átb...tak.Telefon száma,címe megvan.
Hát ha magánszemély akkor nehezebb a dolog, cégnek 8 munkanapon belül vissza kell vennie a terméket, ha te azt visszaszolgáltatod neki ugyan abban az állapotban, ahogyan vetted.

Amúgy meg keresd fel az eladót és hátha visszaveszi, mond neki, hogy te nem ilyet akartál.
Egyéb esetben csak a fogyasztóvédők, vagy a hatóságok segíthetnek.
 #115458  Szerző: noartist

Sziasztok!SOS kellene a segítség.
Mit tehetek abban az esetben,ha a neten vásároltam egy iPhone 3GS-t,de csak egy kínai másolatot kaptam,amihez tartozékok sincsenek,illetve a hirdető azt mondta,garanciás.Ehhez képest papírokat sem kaptam.(kínai hamisítványhoz..ch...)
Ez kb 10.000Forintot ér maximum,én többszörösét fizettem.Mi a teendő?Elvégre,átb...tak.Telefon száma,címe megvan.
  • 1
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 541