Üdv mindenkinek!
Már nem lakok Békésen korábban se nagyon hallgattam a Torony Rádiót, eleinte mikor indult akkor az élő kívánságműsort sokszor, onnan vettem fel kazettára a zenéket és sokszor bosszankodtam, hogy nem adják le végig, belepofázik a műsorvezető és hasonlók. Alig 1 km-re laktam az adótoronytól, az azért jó volt ,hogy egy darab dróttal is be lehetett fogni, az adó közelében autórádióval meg zsebrádióval is szórakoztunk régebben azzal ,hogy bárhová tekertük mindenhol a Torony szólt.
A Békés TV-n van még adás? Az adásidő 90%-ban a torony rádió stúdióját mutatta még 7-8 éve is. mi lesz így vele? A zenélés gondolom abból áll ,hogy nincs a stúdióban senki, csak egy gép, amin egy médialejátszóba ( VLC Player pl. ) belapátolták a teljes zeneállományt, random beállít, play gomb benyom aztán had menjen.
Tervezek videót csinálni Békésről, aminek része lenne a Torony Rádió is, annyit tudok ,hogy 1996-ban indult, hallgattuk az első perceit, emlékszem rá, még láttam is sokszor 10 évesen mikor szerelték fel az antennát a toronyra.
Korábban volt egy másik rádió is Békésen Dánfokról sugárzott a Rádió Beach, eleinte pár napig csak évente meg néha kalózrádióként tovább is. Emlékszem gyerekként arra is,hogy a bejárat előtt volt mikor egy tűzoltóautó állt és annak a tetején volt az antenna. A város másik részén lehetett még hallgatni, Békéscsabán már alig. Aztán épült egy új torony ez meg is van most is a dánfoki üdülőközpont bejárata mellett közvetlenül, de kétlem ,hogy bármire is használnák, őt Dánfokon még nyáron láttam egy régi hirdetést, ahol a régi frekvenciája is megvolt 103 Mhz környékén, sajnos nem volt nálam se telefon se fényképező. De később a 94.4-re költözött, amit megörökölt a Torony. Sőt a Beach volt mikor a híreket elintézte azzal, hogy átkapcsolt a Danubius rádióra és azt sugározta tovább, amit Békésen nem lehetett csak gyengén fogni. Gondolom valami megállapodás volt a Danubiussal nem hiszem, hogy ilyen pofátlanul lopták volna a híreiket, azt nem hagyták volna szó nélkül, meg akkor nem mondják be, hogy a Danubius rádió hírei jönnek.
Bármilyen infó érdekel erről a két rádióról ill. ha volt még más is Békésen arról is.
Békéscsabáról rémlik még az FBI rádió, ami késő este adott az Ifi házból, sőt informatika órán középsuliban ( Békéscsaba Gészi) az FBI rádió szignálján tanultunk hangkeverést, szignál majd egy férfikórus és egymásra kellett illeszteni, hogy pont passzoljon.