RADIOSITE Fórum

• Torony Rádió - Békés - 94.4 MHz

#172522  Szerző: joe

Adani12345 írta:Most hallottam, hogy először nagyobb fába vágva a fejszét elmentek Debrecenbe tudósítani egy ottani kézimeccsről, ahol vendégcsapat volt a békési.
OFFolunk egy kicsit...jelenleg a Békés TV egy alacsony költségvetéssel működtetett helyi média, ahol "profik dolgoznak, profi technikával" főállás mellett. Stúdió és adáslebonyolító a városházán üzemel, de élő adásuk nincs. Napközben képújságot sugároznak, a napi pár órás adás a várost érintő dolgokról, eseményekről szól pl: testületi ülés, városi ünnepségek, sport események - közöttük a Békés-Drén KC NB I. B meccsei. Sajnos a kézilabda közvetítési jogok az egyik országos sport csatornánál vannak, így a helyi TV is csak az ő engedélyükkel készíthet felvételt.

A technikáról annyit, hogy jelenleg minden tartalmat HD-ban állítanak elő - digitális kamerák, digitális stúdió, a városban jelen lévő két kábelszolgáltatónak digitális jelet adnak át, amit a Telekom digitálisan is továbbít az előfizetőihez, DigiTV viszont ezt analóggá alakítja...

Csinálhatnánk akár egy Békés TV topicot is...a helyi TV-k topic alá...
Joe
 #172500  Szerző: Adani12345

Anno 2001-ben mikor kihúzták a kábeltv-t a kertvárosba is, akkor néha néztem a Békés TV-t, nonstop mutatta a rádió stúdiót, vasárnap esténként volt csak rendes adás az R-video cég csinált, pár bevágás meccsekről kézi meg kosárlabda a torony melletti sportcsarnokból, meg leadtak este egy filmet és kb. ennyi.

Most hallottam, hogy először nagyobb fába vágva a fejszét elmentek Debrecenbe tudósítani egy ottani kézimeccsről, ahol vendégcsapat volt a békési.
 #172484  Szerző: Csongii

joe írta: A rádiót üzemeltető cég Rácz Attila vállalkozóé, aki jelenleg egyszemélyben a "jukebox" üzemeltetője is.
Úúú... DoubleDJ-en fut a műsor. ^^ ^^ ^^
2013 nyaráig a Tenkes Rádióban is az ment, mennyit szenvedtünk vele.
 #172483  Szerző: joe

Adani12345 írta:Korábban volt egy másik rádió is Békésen Dánfokról sugárzott a Rádió Beach, eleinte pár napig csak évente meg néha kalózrádióként tovább is.
Rádió Beach 1994-ből...
 #172478  Szerző: joe

Gyurii írta: Tv: En ugytudom kabelteven megy a Bekes tv renduletlenul. En itt Bekescsaban kabeles digin analogok kozott tudom nezni.

Radio: Ha jol tudom a polgarmestere a radio, viszont honapok ota szellemradio... Szignalok mennek, es non-stop random zene. Egy befektetore, uj tulajdonosra varnak.

Nem is tudtam, hogy volt kaloz itt... :D (na de itt azt tilos, szal kb. ennyit tudok mondani.)
Én csak betelepülő vagyok Békésen, így a régmultat nem ismerem. A Torony Rádió és a Békés TV tulajdonosi köre szétvált. A rádiót üzemeltető cég Rácz Attila vállalkozóé, aki jelenleg egyszemélyben a "jukebox" üzemeltetője is.
A Békés TV a városé - azaz a mindenkori önkormányzat a tulajdonosa, a TV főszerkesztője Vámos Zoltán (média, videótechnika tanár), a műsor csak kábelhálózatokon keresztül érhető el. Pár évvel ezelőtt is volt egy félszemű Békésen, de elhallgatott. Joe
 #172476  Szerző: Gyurii

Szeva!

Tv: En ugytudom kabelteven megy a Bekes tv renduletlenul. En itt Bekescsaban kabeles digin analogok kozott tudom nezni.

Radio: Ha jol tudom a polgarmestere a radio, viszont honapok ota szellemradio... Szignalok mennek, es non-stop random zene. Egy befektetore, uj tulajdonosra varnak.

Nem is tudtam, hogy volt kaloz itt... :D (na de itt azt tilos, szal kb. ennyit tudok mondani.)
 #172470  Szerző: Adani12345

Üdv mindenkinek!

Már nem lakok Békésen korábban se nagyon hallgattam a Torony Rádiót, eleinte mikor indult akkor az élő kívánságműsort sokszor, onnan vettem fel kazettára a zenéket és sokszor bosszankodtam, hogy nem adják le végig, belepofázik a műsorvezető és hasonlók. Alig 1 km-re laktam az adótoronytól, az azért jó volt ,hogy egy darab dróttal is be lehetett fogni, az adó közelében autórádióval meg zsebrádióval is szórakoztunk régebben azzal ,hogy bárhová tekertük mindenhol a Torony szólt. :)

A Békés TV-n van még adás? Az adásidő 90%-ban a torony rádió stúdióját mutatta még 7-8 éve is. mi lesz így vele? A zenélés gondolom abból áll ,hogy nincs a stúdióban senki, csak egy gép, amin egy médialejátszóba ( VLC Player pl. ) belapátolták a teljes zeneállományt, random beállít, play gomb benyom aztán had menjen.

Tervezek videót csinálni Békésről, aminek része lenne a Torony Rádió is, annyit tudok ,hogy 1996-ban indult, hallgattuk az első perceit, emlékszem rá, még láttam is sokszor 10 évesen mikor szerelték fel az antennát a toronyra.
Korábban volt egy másik rádió is Békésen Dánfokról sugárzott a Rádió Beach, eleinte pár napig csak évente meg néha kalózrádióként tovább is. Emlékszem gyerekként arra is,hogy a bejárat előtt volt mikor egy tűzoltóautó állt és annak a tetején volt az antenna. A város másik részén lehetett még hallgatni, Békéscsabán már alig. Aztán épült egy új torony ez meg is van most is a dánfoki üdülőközpont bejárata mellett közvetlenül, de kétlem ,hogy bármire is használnák, őt Dánfokon még nyáron láttam egy régi hirdetést, ahol a régi frekvenciája is megvolt 103 Mhz környékén, sajnos nem volt nálam se telefon se fényképező. De később a 94.4-re költözött, amit megörökölt a Torony. Sőt a Beach volt mikor a híreket elintézte azzal, hogy átkapcsolt a Danubius rádióra és azt sugározta tovább, amit Békésen nem lehetett csak gyengén fogni. Gondolom valami megállapodás volt a Danubiussal nem hiszem, hogy ilyen pofátlanul lopták volna a híreiket, azt nem hagyták volna szó nélkül, meg akkor nem mondják be, hogy a Danubius rádió hírei jönnek.

Bármilyen infó érdekel erről a két rádióról ill. ha volt még más is Békésen arról is.

Békéscsabáról rémlik még az FBI rádió, ami késő este adott az Ifi házból, sőt informatika órán középsuliban ( Békéscsaba Gészi) az FBI rádió szignálján tanultunk hangkeverést, szignál majd egy férfikórus és egymásra kellett illeszteni, hogy pont passzoljon.
 #171592  Szerző: Gyurii

djlacee írta:Megy még?
Igen, szignállal, és non-stop zenék! :)
 #171553  Szerző: djlacee

Megy még?
 #168928  Szerző: Gyurii

joe írta:...egy órája mentem el a stúdió bejárata előtt...úgy néz ki, napok óta nem járt ott senki...a technika magára van hagyva, szól amíg le nem "rohad"...
Nem hogy vmit osszerittyentenel.. ;) (En is tegnap kimentem este Danfokra kocsikazni.)
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 24