RADIOSITE Fórum

• MTVA (M1, M2, M3.hu, M4 Sport, M5, Duna, Duna World)

#77335  Szerző: mlaszlo

MTV: a Budapest O1 adó lekapcsolása - Műholdról is elérhető az m1

A Médiatanács úgy döntött, hogy a megtakarítások érdekében az O1 (OIRT 1. sz. tv-csatorna) csatornán sugárzó budapesti Széchenyi-hegyi tévéadót 2011. augusztus 15-én lekapcsoltatja. Teszi ezt egyrészt azért, mert az O1-et az NMHH kimutatása szerint legfeljebb pár ezer háztartás veszi. Budapest körzetében ugyanis ugyanarról a helyről 2 adó sugározza az m1-et, az O1, illetve a 41-es. A TV2 és az RTL Klub vétele miatt a háztartások és a szolgáltatók jelentős része az m1 vételére a 41-es csatornát használja, ugyanis az RTL a 24-es, a TV2 pedig az 58-as csatornákon sugároz, azaz egy UHF-sáv vételére alkalmas antennával foghatóak. Másrészt a DVB-T elindulásával az adott körzetekben új földfelszíni vételi lehetőség alakult ki. Harmadrészt az analóg lekapcsolás végéig ez a lépés mintegy bruttó 300 millió forint megtakarítást eredményez majd az MTVA-nak, közvetve viszont az adófizetőknek.
 #77325  Szerző: Zoey

Nocsak. Eljárást kezdeményez a Médiatanács az m1-el szemben, a magyar készítésű műsorok arányainak be nem tartása miatt. (mondjuk nehezen értem meg, hogyan nem teljesült a 7 %. Elég sok magyar film és sorozat megy mostanában, bár lehet, a vizsgált időszakban ez nem így volt.)
Eljárás indul továbbá a Life Network, Ozone Network, Story4! és Spektrummal szemben is.

Teljes cikk:
http://www.mediatanacs.hu/hirek.php?hir_id=682
 #76831  Szerző: Zoey

Elkezdődtek itt is a kirúgások...
http://nol.hu/belfold/megkezdodtek_a_ki ... mtv-nel_is

Mészáros Antónia, Csorba Viki, Winkler Nóra, Gmoser Zoltán, Luigits Tamás, Rózsa Péter, Siklós András, Benda László, Nemes Tamás, Galambos Péter (volt is az mtv hangja), csak néhány közülük.... pfffffffffffff

Azért ezek a nevek megmagyarázhatatlanok... Nem értem, aki ilyen sok ideig dolgozott a tévénél, számos dolgot csinált, hogy repülhet. Reménykedem benne, hogy könnyen munkát találnak. Értem én ,hogy kell a "tisztogatás", na de akkor sem így. :hit:

Néhány mondatot még kiemelnék az ellenzéki politikusok által mondottakból, talán azzal még nem sértek szabályzatot. :sealed:
"Közszolgálat helyett pártszolgálat” zajlik a közmédiumokban"
"... meredeken csökken a nézettsége és a hallgatottsága azoknak a műsoroknak, amelyekben a hatalom iránt teljesen lojális, a Hív TV-ből vagy az Echo TV-ből érkezők vették át az irányítást"
"... a leépítésekkel komplett műhelyeket fejeznek le vagy számolnak fel, ezek között említette a Kossuth Rádió 180 perc című műsorát és az MTV Az Este című magazinját"

Érdkes persze, hogy a műsorokban a kollégák még véletlenül sem említik meg az erről szóló híreket. Ők maradhatnak, tehát csendben maradnak. Én az mtv-től Gulyás Istvánt penderíteném ki amilyen gyorsan csak lehet. Csak ugye ő is most került oda, így valószínűleg maradni is fog...
 #76437  Szerző: djlacee

A Regionális híradót a fél8-as híradó elé kellene tenni, némi beszélgetéssel, mint az ORF2-n :)
 #76436  Szerző: benjamin

lali87 írta:Lehet, hogy furcsa, van egy két műsor ami érdekel, Körzeti Híradó, hétfő és szombat esti film, Esti Híradó, Este, 24, Balatoni Nyár, Ma Reggel. És örülnék ha ősztől még több nézhető jó műsor lenne, elvégre rengeteget tejelünk érte akkor lássunk valamit a pénzünkért.
Oszinten szolva en a szinhazi-koncertfelveteleket nem eroltetnem.
 #76435  Szerző: lali87

Lehet, hogy furcsa, van egy két műsor ami érdekel, Körzeti Híradó, hétfő és szombat esti film, Esti Híradó, Este, 24, Balatoni Nyár, Ma Reggel. És örülnék ha ősztől még több nézhető jó műsor lenne, elvégre rengeteget tejelünk érte akkor lássunk valamit a pénzünkért.
  • 1
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 235