RADIOSITE Fórum

• Informatika

#113242  Szerző: LuciFerko

LuciFerko írta:AVG nekem zabálja a gépet :S

MÁS:
Egy ideje mind a Winamp, mind a Media player fagy indításkor. Kb 5 perc után térnek magukhoz (de egyszerre!!!). Tudom tegyek fel VLC playert, de azt nem szeretem. :) Spyware nincs a gépen, registry tisztítás rendben. Leszedtem a codec packet is, de az sem segített. Mi lehet ez? Szemlétetés a videóban... Bezárni sem lehet a progikat, mikor "gondolkodnak".

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=wHo4rpET6ng
Na. Tisztítás > újraindítás után tökéletes minden. Amég el nem indítom a Skype-t. Miután megnyitom, ugyan úgy fagy a winamp+media player, sőt a CD-rom is utána rosszalkodik. Komolyan, agyam eldobom.
 #113198  Szerző: asimov

Pár perce ennek a kamu rendőrségi vírusnak egy vadiúj változatát (AVG-nél a márc. 28-kai frissitések ismerik) szedtem le egy laptopról.
Az agyonsztárolt NOD32 licenszelt és naprakészen tartott változata még mindíg nem csinál vele semmit! :x

(Az illető szerencséjére, csökkentett módban, manuális regisztry-ben matatással viszonylag könnyen kiiktatható, adatvesztés nélkül. Amúgy a "Windows Management Instrumentation" szolgáltatáshoz csatolja magát... szó se róla, nagyon "ügyes" technika)
 #113190  Szerző: szemilan

Sziasztok!

Egy Vestel 2001 LCD TFT (Monitor TV-hez) keresnék leírást, de sehol nem találom :S
Valaki találkozott esetleg ezzel a típussal? Jelenleg nincs is hozzá tápegység, de remélem megvan és hamarosan be is tudom majd kapcsolni. :)

Monitorként használták, amúgy 12V 5A táp kellene neki, én csak 12V 1.2A tápot találtam itthon, azzal csak arra tudtam rávenni, hogy standy by megvolt, de ha be akartam kapcsolni, csak felvillant a vélhetően TFT panel, illetve zöldre váltott a visszajelző. Elég pixelesnek tűnik a panel, szóval nem lehet egy nagy szám, de érdekelne a képfelbontása, tuneregysége stb...

Szerkesztve:

Megvan, orosz oldalak tele vannak vele. Sokra nem fogok menni ezzel, de talán tévének jó lesz. Egy külső DVD író/olvasó tápjával sikerült életre kelteni és egész tűrhető a kép, a hang meg dicséretes a mai suttogó TV-khez képest :D

LCD TV (TFT) 20 col
PAL, SECAM, NTSC
800 X 600
450 cd / m ²
500:1
4:3
22 ms
 #113174  Szerző: asimov

Gugli a barátod :)
http://itarena.hu/2010/11/10/dvb-t-adas ... jatszoval/
donder írta: Ezt kifejtenéd bővebben kérlek?
(WinFast DTV1800 Hybrid) PCI eszközöm van)
 #113165  Szerző: donder

rmihaly76 írta:(Kis trükközéssel usb-s DVB-T adaptert is kezel.)
Zenelejátszásban/hallgatásban viszont a Winamp a kiüthetetlen favorit. :)
Ezt kifejtenéd bővebben kérlek?
(WinFast DTV1800 Hybrid) PCI eszközöm van)
 #113162  Szerző: asimov

Itt nincsen winaspi driver.... ha lenne, akkor a "N/A"-k helyett dátumok lennének, valahogy így:
A dátum megegyezik az azóta is szuperáló XP telepítésem dátumával is. :)
Kép
-----------------------------------------
A VLC nagyon jól kezelhető és főleg kicsi erőforrásigényű program, én is azzal videózok. (Kis trükközéssel usb-s DVB-T adaptert is kezel.)
Zenelejátszásban/hallgatásban viszont a Winamp a kiüthetetlen favorit. :)
LuciFerko írta: .....
 #113157  Szerző: Csongii

Teljesen megleptek. Bár tény, régen én is nehezen váltottam, de ma már csak VLC-t használok. A legkönnyebben használható videólejátszó, és nagyon kevés videó van, amit nem tud elindítani. A Media Playerhez mindig fel kellett tennem Codec Packot.
 #113149  Szerző: mimi

mihalylovics írta:Én se szeretem, túl prosztó a kezelőfelülete, de legalább ez az egy van, ami működik :) Egyébként ott van még a KMPlayer, ami asszem hasonló, régebben használtam azt is.
a VLC skin-ezhető, de van még olyan is, hogy Media Player Classic, szintén jól működő szoftver.
 #113147  Szerző: LuciFerko

asimov írta:Winamp-nál ilyet régebben három dolog okozott (WMP-t passzolom):
- a "Sonic" (cd/dvd iró) plugin "állt be" induláskor akkor, amikor valami ritka fajta cd/dvd író volt a gépben.
- nem volt rendben a winaspi driver telepítés (ennek van 64 bit-es változata is)
- az előző kettő együttese

A "Sonic" cd/dvd író plugin-t winamp (újra)telepítéskor -telepítés közben- lehet kikapcsolni.

A winaspi driver állapotát meg lehet nézni...
  • ... Nero => Nero Infotool-lal. A Nero Infotool-ban a ASPI fülre kattanás után a "System ASPI"-t kell kiválasztani a legördülő listából és megjelenik a windows aspi driver állapota, ha van. (A Nero azért működik mindenféle rendszeren és cd/dvd íróval is atombiztosan, mert saját winaspi drivere van!)
    ... egy telepítés nélkül futtatható ellenőrző programmal (aspichk.exe) ami kiírja a winaspi driver tulajdonságait, ha van mit kiírni. (A winaspi drivere elvileg a windows-oknak alapból "alkatrésze", de a gyakorlatban ez nem mindíg jön össze, ezért én XP alá alapból külön felteszem.)
Ha nincs a rendszerben winaspi (és kell), akkor van egy (félautomata) és kb. 0,5 MB-s drivercsomag e célra. Egy kattintás és egy újraindítás, aztán lesz regisztrált(!) winaspi driver a rendszerben.
Ha kellenek a winaspi fájlok, akkor keress meg privátban.
LuciFerko írta: Egy ideje mind a Winamp, mind a Media player fagy indításkor. Kb 5 perc után térnek magukhoz (de egyszerre!!!). Tudom tegyek fel VLC playert, de azt nem szeretem. :) Spyware nincs a gépen, registry tisztítás rendben. Leszedtem a codec packet is, de az sem segített. Mi lehet ez? Szemlétetés a videóban... Bezárni sem lehet a progikat, mikor "gondolkodnak".

Videó: http://www.youtube.com/watch?v=wHo4rpET6ng
Kép
 #113146  Szerző: mihalylovics

Jani98 írta:
LuciFerko írta: Tudom tegyek fel VLC playert, de azt nem szeretem. :)
:oops:
Én se szeretem, túl prosztó a kezelőfelülete, de legalább ez az egy van, ami működik :) Egyébként ott van még a KMPlayer, ami asszem hasonló, régebben használtam azt is.
  • 1
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 330