RADIOSITE Fórum

• Ionoszférikus terjedések (ES)

#169013  Szerző: joe

Kovi02 írta:Felvétel van? (esetleg IQ file?) :yes:
Most,hogy az OIRT sáv itteni része kezd kiürülni(csak a 2 éve írott logomból a 2015-2016 os vételeimet tekintve minimum 5 adó már nem megy) remélem hogy több ilyen vétel lesz.
Valami van, felvétel ill. IQ file is, bár az IQ file készítés most valamiért nem sikerül...menet közben megáll a rögzítés... :(
- 66-68 MHz-ről készült IQ file-on - most - hallgatom, ott van a 67,01 Rossii ill. 67,79-en a Kunel Radiosu ID-val
- 68,87 Radio Voskreseniye görögkeleti egyház rádiója - földi sugárzással az uráli körzet 10 városában érhető el - ezt írják a Weboldalon...erről is van felvétel - épp vasárnapi misét közvetítenek..
 #169012  Szerző: Kovi02

joe írta:
Kovi02 írta:
joe írta:Megtört a "jég" - ma reggel OIRT-URH Jekatyerinburg körzetét sikerült vennem - ez már Oroszország ázsiai területe :D
:yes:
Melyik frekiken?

Én sajnos túl dél-keletre voltam a terjedéstől,nálam alig jött valami. :(
Radio Voskreseniye-t vettem a 72,11 68,51 72,83, ill. 67,01 a Radio Rossii is jött Nizhniye Sergi-ből (lehet jött még más is, a Radio Rossii adókat nehéz beazonosítani - éppen melyik adótorony jön)...

Felvétel van? (esetleg IQ file?) :yes:
Most,hogy az OIRT sáv itteni része kezd kiürülni(csak a 2 éve írott logomból a 2015-2016 os vételeimet tekintve minimum 5 adó már nem megy) remélem hogy több ilyen vétel lesz.
 #169011  Szerző: joe

Kovi02 írta:
joe írta:Megtört a "jég" - ma reggel OIRT-URH Jekatyerinburg körzetét sikerült vennem - ez már Oroszország ázsiai területe :D
Melyik frekiken?

Radio Voskreseniye-t vettem a 72,11 68,51 72,83, ill. 67,01 a Radio Rossii is jött Nizhniye Sergi-ből (lehet jött még más is, a Radio Rossii adókat nehéz beazonosítani - éppen melyik adótorony jön)...
 #169000  Szerző: Kovi02

Melyik frekiken?

#168998  Szerző: joe

Megtört a "jég" - ma reggel OIRT-URH Jekatyerinburg körzetét sikerült vennem - ez már Oroszország ázsiai területe :D
 #168994  Szerző: Kovi02

joe írta:
Kovi02 írta:
102,1-en lejött egy ??SK???? RDS PS,ennyit tudtam az IQ file-ból kihozni.

Amúgy az SDR az RDS-SPY al sokkal jobb,mint a tuneres verzió,amint meghallottam egy adót,azonnal jött a PI,néha még sztereó vétel sem kellett az RDS-hez. A 88,8-on a Kan Makan-t pl. simán kiszedte RDS-sel úgy,hogy közben még hallgatható is legyen,a tunernél vagy az egyik,vagy a másik.

A 90,1-es vételedre van ötlet?
Tipp: KeskinFM

90,1-re nincs 5let...
Köszi,meg megpróbálok még valamit az IQ-ból kiszedni.
A 90,1-es vételed meg valószínű örök rejtély lesz,ID vagy beszéd nincs rajta. :(

Ill., beesik majd 3.-án egy erősebb napszél ,ami pont a Föld felé tart,szerinted ez hoz végre 108 mega feletti MUF-ot?
 #168989  Szerző: joe

Kovi02 írta:

Amúgy az SDR az RDS-SPY al sokkal jobb,mint a tuneres verzió,amint meghallottam egy adót,azonnal jött a PI,néha még sztereó vétel sem kellett az RDS-hez. A 88,8-on a Kan Makan-t pl. simán kiszedte RDS-sel úgy,hogy közben még hallgatható is legyen,a tunernél vagy az egyik,vagy a másik.

Tipp: KeskinFM

90,1-re nincs 5let...
 #168987  Szerző: Kovi02

joe írta:
Kovi02 írta: Amúgy keleti irányból a Krím jön jelenleg nálam,ill. pár unid,talán török.

Máról van két UNID RDS-es adó,az egyik 92,6 PI: 3206 a másik 102,1 PI: 3001
3206 - TRT Nagme - 3 tervezett új adó is van erre a frekvenciára - valamelyik elindult...
3001 - legalább 5 török helyi adó használja ezt a PI-t...van egy újabb :)

#168986  Szerző: joe

Kovi02 írta: Amúgy keleti irányból a Krím jön jelenleg nálam,ill. pár unid,talán török.

Máról van két UNID RDS-es adó,az egyik 92,6 PI: 3206 a másik 102,1 PI: 3001
3206 - TRT Nagme - 3 tervezett új adó is van erre a frekvenciára - valamelyik elindult...
3001 - legalább 5 török helyi adó használja ezt a PI-t...van egy újabb :)
 #168985  Szerző: joe

LuciFerko írta:én nekem ma bekötik a fejem, és már rohangálás van :D
Gratulálok én is! - neked se legyen jobb, mint nekünk... :twisted:

...délben, (míg asszony "pajtás" hagyta) begyűjtöttem két új adót Dagesztánból...
100,8 Radio Era - ID dagesztáni nyelven
101,2 Radio Vatan - orosz nyelvű ID
az adók helye Khasavyurt városban van - FMlist szerint tervezett állomások :)
Joe
  • 1
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 552