RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#5383  Szerző: t

ja, igazából rangsorolhatatlan, mert mindegyik más közegben, más közösséghez szól.
 #5381  Szerző: Obladioblada

LuciFerko írta:amúgy szerintetek melyik az ország legjobban összerakott kisköz rádiója? szerintem a Rádió MI és az Eper.
Felesleges sorrendet felállítani. Vannak jók, kevésbé jók, és nem jók. Gondolom mindenki igyekszik, csak emberanyag és pénz nélkül nehéz. Gratulálok azoknak akiknek sikerül, de ők vannak kevesebben.
 #5377  Szerző: Zsolt

Szerintem Rádió MI, Fúzió és Periszkóp.
A Zsebrádión nagyon ritka a műsorvezetés sajnos, bár túl sokat nem hallgattam.
 #5376  Szerző: t

LuciFerko írta:amúgy szerintetek melyik az ország legjobban összerakott kisköz rádiója? szerintem a Rádió MI és az Eper.
sztem Fúzió, Periszkóp, Első Pesti Egyetemi Rádió is jól csinálja, a többi hatvanvalahányat nem igazán ismerem. Illetve egyszer belehallgattam a halásztelki Zsebrádióba, akkor épp az is tetszett. Nagyközökből meg természetesen Tilos és Civil, a két etalon :)
 #5374  Szerző: LuciFerko

méghozzá azért mert látszódik az igyekezet, nem döglődnek mint ahogy a legöbb ilyen rádió (pl Sulinfó)
 #5373  Szerző: LuciFerko

amúgy szerintetek melyik az ország legjobban összerakott kisköz rádiója? szerintem a Rádió MI és az Eper.
 #5364  Szerző: t

mjoel írta:Nekem is eszembe jutott valami. Mi lenn ha az Ortt biztosítana mindenhol szabad frekvenciát és mondjuk egy adott frekvenciát felosztani 4 órás idő sávba ami azt jelenti egy 24 órába és egy frekvencián 6 kisközösségi rádió elfér egy frekin. Kell hozzá egy darab adó mind a 6 rádió ezt használná takarékosabb megoldás érdekében ( csak a jelátvitel kell megoldani a stúdióból az adóig). Ezzel a megoldással nem lehetne megkérdőjelezni a kisközösségi rádiózás fogalmát. Így meg lehetne szűrni a rádiós piacot aki kereskedelmit akar az pedig pályázzon nagy frekire.
:D
asszem, ez Dániában szokás. alapötletnek nem rossz, csak nem mindegyik közösségivel kompatibilis - általában ezt kenyérkereső foglalkozásuk mellett szokták csinálni az emberek, szóval munkaidőben nem nagyon lenne, aki csinálná; éjszaka meg mégis ki hallgatja? gondolj bele, pl egy éjfél-reggel 4közti sáv, az halál.
a jövőben persze lehet ilyenekben agyalni, hogy akkor legyen az ingyé', hogy egy multiplexbe mondjuk 32k aac-vel bekerül, még az is egy nagyjából hallgatható minőség.
 #5352  Szerző: djlacee

Nálunk régen 2 kereskedelmi és egy közszolgálati osztozott egy frekin, 8 órás adással :lol:
 #5349  Szerző: mjoel

Nekem is eszembe jutott valami. Mi lenn ha az Ortt biztosítana mindenhol szabad frekvenciát és mondjuk egy adott frekvenciát felosztani 4 órás idő sávba ami azt jelenti egy 24 órába és egy frekvencián 6 kisközösségi rádió elfér egy frekin. Kell hozzá egy darab adó mind a 6 rádió ezt használná takarékosabb megoldás érdekében ( csak a jelátvitel kell megoldani a stúdióból az adóig).
:D
 #5347  Szerző: t

Nem azt látom megoldásnak a közösségi rádiózásra, hogy fizetni kelljen a frekvenciáért.
Hanem azt, hogy egyrészt definiálják rendesen törvényben a közösségi rádió kategóriáját, hogy ne mosódhasson össze üzleti alapon létrejött rádiókkal, mint pl. Eper, ugye Johnny. Azok fizessenek, oké.

De mi legyen az olyan nem piaci alapú közösségi rádiókkal, mint pl. Tilos, Fúzió, Rádió Mi, Periszkóp, stb.?

Szerintem:
szűnjön meg az ORTT támogatás, ami a baromi kicsi vételkörzetből eredő félig-meddig életképtelenséget hivatott kompenzálni.
Cserébe kapjanak olyan frekvenciát, amivel legalább monóban lefedhető a város. Így a rádió legalább eljut a hallgatókhoz. Kiépülhet egy közönsége, amire tudja alapozni működését: belépős bulik, hallgatói adományok, egy-két hirdető, aki azt a közönséget célozza meg, akik a rádiót is hallgatják (alternatívabb szórakozóhelyek, ruhaboltok, könyvesboltok, ilyesmik). Viszont ezek még akkor se lesznek akkora lóvék, hogy frekihasználati díjat lehessen fizetni belőle, viszont ha nem üt be a ménkű, épp elégséges lehet a rádió fenntartására.
  • 1
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 164