RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#5345  Szerző: t

pill, eszembe jutott valami. :)
 #5334  Szerző: vakeger

Az ORTT-nek is lenne bevétele, meg lenne értelme a dolgoknak is, lenne miért hajtani. Ha meg nem meg így sem...akkor a piac eldönti, hogy neki kell-e az adott rádió. És ha nem be kell zárni a ..csába. Megadni újnak a lehetőséget.
Nem pályázatból kell eltartani egy rádiót.

Még mielőtt mindenki lehurrogna...gondolja át (szerintem így tiszta a dolog)

Johny!

Az ORTT-nek nem hogy 10-20 esetleg százezer elég lenne.

Nekik az Isten pénze is kevés lenne már! (lásd. ezelőtt, és ezután DAB rendszer a legújabb bevételi forma)

Szerinted miért tartunk itt! :(

De lényeg a lényeg jó pénzeket raknak el jóformán a semmiért!
 #5328  Szerző: giallarosa

Galaxis, hogy álltok a rádióval Hevesen?
 #5297  Szerző: mjoel

Johnny írta:. Szóval aki üzleti céllal vágott bele (vagyunk egy páran ilyenek) az fizessen.
1W ingyenes a vágottvirágos műsoroknak.
2W 20.000/hó
3W 30.000/hó
.....MAX!!!! 20W-ig 200.000ft/hó.
Az ORTT-nek is lenne bevétele, meg lenne értelme a dolgoknak is, lenne miért hajtani. Ha meg nem meg így sem...akkor a piac eldönti, hogy neki kell-e az adott rádió. És ha nem be kell zárni a ..csába. Megadni újnak a lehetőséget.

Valóban elgondolkodtató ez az ötlett csak ne feledjük el, hogy Magyarországon vagyunk ez ebben a formában szerintem nem kivitelezhető. Gondoljunk csak bele, hogy az országban szép számmal vannak kis közi rádiók elvileg mindenki 1 watt körül kapta az adó engedélyt és szerintetek annyival sugároznak... persze hogy nem a megengedett többszörösével. Na már most ha az 1 watt ingyen van mi a biztosíték arra, hogy valóban 1 watt lesz belőle ugye értitek mire gondolok. Tegyük fel én fizetek a 3 wattért xx összeget mi van akkor azzal aki 1 wattra kapta meg az engedélyt és ő is 3 wattal nyomul itt megint az van ha nem kerül semmibe akkor minek fizessek ugyan azért. Szerintem nálunk Magyarországon ez kivitelezhetetlen pontosan azért mert nem elégszünk meg annyival amennyit kapunk. De ötletnek nem rossz... :)
 #5293  Szerző: rsite1

Nem lenne rossz!
 #5291  Szerző: Johnny

Furán fog hangozni, de ma azon gondolkoztam, hogy nem sok értelme van a kisközösségi rádiózásnak. Ma már annyira tág a világ az internet miatt, hogy bárki megtalálja a saját ízlésének való dolgot, zenét, érdeklődési kört. Azt értem én hogy az ott élők problémáival, életével foglalkozik az adott kisköz rádió (már ha foglalkozik) és azt is értem, hogy mást akar nyújtani mint egy kereskedelmi kommersz (már ha nyújt) de pár száz, esetleg pár ezer emberre rádiót csinálni elég adszurd. Nem túl gazdaságos...az állam is csak teszi bele a pénzt pályázatok útján, ami elfolyik. Arra nem elég hogy értelmes dolgot lehessen csinálni...csak vergődésre jó. Arra meg felesleges. Reklám nélkül nem lehet megélni. És azt is valljuk be hogy ahová reklámot lehet szervezni az inkább más rádiós kategóriába tartozik.
Arra gondoltam mi lenne akkor, ha kimondanánk a nyilvánvaló dolgokat...és aki úgy látja hogy márpedig ő nem 50 embernek akar rádiót csinálni (ellentétben azzal akinek ez a hobbija, és milyen jó valami teljesen mást adni annak az 50 embernek, gyártani a műsorokat az ORTT-nek hogy ne problémázzon a zene-szöveg arányon, mert a hallgatót úgysem érdekli este 9kor hogy a vágott virágot hová kell tenni a lakásban). Szóval aki üzleti céllal vágott bele (vagyunk egy páran ilyenek) az fizessen.
1W ingyenes a vágottvirágos műsoroknak.
2W 20.000/hó
3W 30.000/hó
.....MAX!!!! 20W-ig 200.000ft/hó.

#5261  Szerző: mjoel

Én sajnos úgy lettem informálva, hogy kis közi frekiket már nem fognak ki írni. A digitális rádiózásnak is fognak valamilyen törvényt alkotni de abból is ki van hagyva a kis közi. szóval a digitális átállás után a kisközösségi rádiózás mint fogalom meg fog szűnni vagy már az ortt- nél most megszűnt csak még nem mondják. ne így legyen de én így lettem informálva. :roll:
 #5258  Szerző: vakeger

Elnökbácsi!

Részben egyetértek veled, részben nem. Persze világos, hogy egy ilyen kezdeményezésre nem fog történni semmi. De hála Istennek nem jártatod te sem, én sem, és azok sem akik írnak feleslegesen a bagólesőjüket ezzel a témával kapcsolatban mert kezd lehullni az a bizonyos rózsaszín köd a rádiózás eléggé konok világáról és ezt kezdik egyre többen észre venni és már nemcsak szakmabeliek, hanem a közélet és a felnövekvő médiában tevékenykedni akaró generáció is. Arról nem is beszélve, hogy a hallgatók egyre nagyobb számban fordulnak el a médiumoktól.
A mostani helyzetet viszont csak a civil társadalom képes romba dönteni, mert, ha egyre többen lesznek tisztába a jogokkal, egyre többen fogják azt mondani, hogy nem adják ki szakmai tudásukat azért, hogy aprópénzre váltsák úgy hogy a hátuk mögött különféle nem legális tevékenységek zajlanak, akkor lehet valami.

Ha most a felnövekvő generáció elkezdene érték orientáltan gondolkozni akkor ez a mostani rendszer szépen lassan befagyna. Lehet hogy nem azonnal, de pár éven belül biztosan!

Úgyhogy én csak azt mondom, hajrá civil szféra, adjuk vissza a rádiózást azoknak akik azt mesteri szinten művelik!
 #4597  Szerző: Sz.

"Tisztelt Uram!

A médiatörvényt is módosító 2007. évi CLIV. törvény szerint a Testület 2008. december 31-éig nem bocsáthat ki pályázati felhívást. Ezt követően a pályázati felhívásokra vonatkozó információk megfelelő időben megjelennek a honlapon.

Üdvözlettel:"

...persze lehet, hogy mégsem lesz több pályázat, de nagyon remélem igen, mindenesetre biztató. :)
Mint tudjuk, "a reményhal hal meg utoljára" :D
 #3859  Szerző: LuciFerko

az hogy így tervbe volt hogy lesz Sárbogárdon Mezőföld Rádió mikor még gimibe jártam mesélte egy ottani tag hogy nagyon gyúrnak egy új rádióra meghogy keresik a műsorvezetőket. És aztán nem lett belőle semmi.
  • 1
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 164