thenewdeam0n írta:És végre nem a plafont és az Árpád Hidat mutatja a webkamera.Kata adásideje alatt szokott elfordítva lenni minden kamera.
Amúgy, az én memóriám rossz, vagy tényleg nem ez a keverőpult volt a műsorvezető előtt korábban?
thenewdeam0n írta:És végre nem a plafont és az Árpád Hidat mutatja a webkamera.Kata adásideje alatt szokott elfordítva lenni minden kamera.
thenewdeam0n írta:Érdekes időzítés, de nekem tetszikÁkos - Hello (Andrewboy Remix)
LewyDee írta:jelenleg a hivatalos rádiós hallgatottsági mérés reprezentatívnak és szakma szereplői által elfogadottnak tekinthető, ugyanis nincs nála jobb, pontosabb. Nem az a lényeg hogy hány főt kérdeznek meg, hanem a módszertan, ami szerint a megkérdezett minta véleménye mennyire tükrözi a teljes célcsoport véleményét. Erre pedig vannak általánosan elfogadott és pontos statisztikai módszerek.asr27 írta: Megint a megszokott sablon szöveg, és te honnan tudod, hogy délután kevesebben hallgatják FM-en? Számtalan üzletben(főleg kisboltokban) a Music szól, rengeteg autóban szintén a Music szól. Már csak a délutáni és esti közlekedés infokból tudni lehet, hogy milyen sokan hallgatják!Azért az, hogy hol mi szól szerinted mennyire reprezentatív mérés? Sőt, tovább megyek a TNS-Hoffmann 1000 főt megkérdező felmérése mennyire pontos? szerintem semennyire, FM-en nincsenek kimutatható hallgatók.
Az elmúlt 10-15 évben a 3 hasonló rádióból kettő politikai okokból szűnt meg, illetve azért mert a szabályozás és a médiatanács ellehetetlenítette a működését! Ha nem közösségi lenne a jazzy, Q, tilos, klasszik, már mind beadta volna a törölközőt!
Hagyjuk már ezt a hisztériát, hogy miért megy délután mix. Nem jó, ha egész nap az az 50-60 szám megy körbe-körbe, arra ott a vajna hányadéka!
abban igazad van, hogy sok helyen szól a Music, de sok helyen hallottam Rádió1-et, Rock-ot, Petőfit.
Szubjektív véleményem szerint, Music lehetne jobb háttérrádió, Több vokális zenével, kevesebb beszéddel, vagy ha beszédkvóta akkor értelmes (nemproli) tartalommal feltöltve
szép napot!
asr27 írta:Nem tudom megállapítani a rádiófelmérési adatok hitelességét, de úgy tudom hogy a rádiók támaszkodnak a hallgatottsági felmérésben mutatott adatokra a saját műsorstruktúrájuknál. Azt viszont érdemes figyelembe venni az online-nál, hogy a Sláger fm, más hallgatói korosztályt céloz, mint a Music fm, akik arányaiban véleményem szerint kevésbé hallgatnak online rádiót mint a Music fm célcsoportja.mlaszlo írta:Szorosan mögötte? Hát, nem tudom ki mit nevez szorosnak, én ezt nem nevezném annak! Ez a jelenlegi állapot, de, gondolom tegnap délután is hasonló volt a helyzet.asr27 írta: Nem tudom, hogy hányan voltatok ott a munkahelyeden (lehet, hogy ketten-hármanA hallgatottsági mérés alapján a Sláger FM szorosan a Music FM mögött van, pedig a lefedettsége kb. harmada a 89.5-nek. Ennek tükrében nem hiszem, hogy elégedettségre ad okot ez az eredmény.), de az én munkahelyemen, a 25-45 közötti kollégák (vegyesen nők és férfiak) többsége már többször is kérdezte, hogy "melyik frekvencián jön az az adó, amit szoktál hallgatni, amin azok a jó kis pörgős, dallamos zenék mennek" (mert mifelénk csak helyenként jön elfogadható minőségben FM-en a Music fm)
Sőt, az 58éves Nagybátyám és a 60éves Édesapám is szívesen hallgatja a Music FM-et akkor is, amikor mix megy rajta!
A közvélemény-kutatások pedig nem a valóságot tükrözik, ez már bebizonyosodott többször, nem csak a rádiós hallgatottsági felmérésekben!
asr27 írta: Megint a megszokott sablon szöveg, és te honnan tudod, hogy délután kevesebben hallgatják FM-en? Számtalan üzletben(főleg kisboltokban) a Music szól, rengeteg autóban szintén a Music szól. Már csak a délutáni és esti közlekedés infokból tudni lehet, hogy milyen sokan hallgatják!Azért az, hogy hol mi szól szerinted mennyire reprezentatív mérés? Sőt, tovább megyek a TNS-Hoffmann 1000 főt megkérdező felmérése mennyire pontos? szerintem semennyire, FM-en nincsenek kimutatható hallgatók.
Az elmúlt 10-15 évben a 3 hasonló rádióból kettő politikai okokból szűnt meg, illetve azért mert a szabályozás és a médiatanács ellehetetlenítette a működését! Ha nem közösségi lenne a jazzy, Q, tilos, klasszik, már mind beadta volna a törölközőt!
Hagyjuk már ezt a hisztériát, hogy miért megy délután mix. Nem jó, ha egész nap az az 50-60 szám megy körbe-körbe, arra ott a vajna hányadéka!
mlaszlo írta:Megint a megszokott sablon szöveg, és te honnan tudod, hogy délután kevesebben hallgatják FM-en? Számtalan üzletben(főleg kisboltokban) a Music szól, rengeteg autóban szintén a Music szól. Már csak a délutáni és esti közlekedés infokból tudni lehet, hogy milyen sokan hallgatják!asr27 írta:Csak Mlaszlo van ledöbbenve szerintem, mert talán életében most hallgatta másodszor vagy harmadszor a délutáni sávban a Music FM-et, azóta, amióta délután is van egy órás mix.(kb 8 hónapja van így)Szeretem az elektronikus zenét, de ez a stílus ami a mixben megy szerintem nagyon szűk célcsoportnak szól és most, amikor itt van a vételkörzetben közel 1 millió hallgató szabadon, akik a Class FM után keresik mit is hallgassanak, nem hiszem hogy jó döntés ilyen zenét adni délutáni sávban.
Attól, hogy ő nem bírja elviselni az elektrónikus zenét, még napi szinten minden délután(is) vezet a hallgatottságban a Music. Akkor ezek szerint mégsem tekernek el annyian a mix miatt, mint ahogy Mlaszló írta.
Ettől függetlenül én megértem, ha az ő környezetében senki nem szereti ezt a stílust, biztosan van ilyen társaság is.
Miből látod, hogy délután vezet hallgatottságban a Music FM? Ne az online adatokat nézzük, mert az nem mérvadó. Az FM hallgatottságát leginkább a reggeli műsornak köszönheti.
Ha olyan sikeres lenne az elektronikus dance-house zenei irány, akkor az elmúlt 10-15 évben nem adta volna már fel 3 hasonló rádió is.
asr27 írta:Köze nincs annak, hogy én mit szeretek, ahhoz, hogy szakmailag mit vélek helyesnek.Attis írta:Egyébként tegnap pont a kora délutáni (2-3 óra közötti) mixhez szerettem volna hozzászólni.Mint többször írták már, sem admin, sem pedig kukac nem szereti az elektronikus zenét.
Azt ugye észrevettétek, hogy jó ideje ugyanaz a pár mix forog körbe-körbe.
Nigel Stately classic mixe ment hétfőn, ezt már legalább háromszor hallottam. Nem reklamálok, mert nekem nagyon tetszik.
Laci modi a mai mixre írhatta a véleményét (visszanézve a hsz. időpontját). Ma nem hallgattam, de tény, hogy délután 2-kor Pixa, Willcox mixei nekem se "jönnek át". Pedig nagyon szeretem a műfajt, bár úgy látom, gyengült a felhozatal.
Viszont kíváncsi lennék pár ember véleményére, hogy mennyire nyerő ötlet ez a kora délutáni mixműsor? Mert lássuk be, kockázatos. Plusz most eléggé nagy lehet a hallgatói "mozgolódás". Szóval már csak ezért is kíváncsi lennék mondjuk pl. admin, kukac véleményére.
Így erősen valószínű, hogy a délutáni mix ellen fogják a véleményüket formálni.