RADIOSITE Fórum

• Neo FM

#107014  Szerző: cucurbia

Istenem, a régi klasszikus Danubius! A magyar rádiózás leghosszabb és legjobb rockműsorával, vasárnap esténként Várkonyi Péter Endrével, később szegény Pálosi Pistával.Kálmán Zsuzsa, Fodor János és sorolhatnám még az általad említetteken kívül. Az valóban jó időszak volt. Köszönjük Nektek![/quote]

Tudod,akkor még a tulaj pénzügyi elvárásai nem szoltak bele a zenébe.:((Azért volt jó.Nem a gép diktált,hanem a zenei szerkesztő(mert akkor még létezett ilyen)
Valaki azt irta nemrég,hogy nem jo az ha minden réteget kiszolgál egy rádio?Miért nem??Nem kell azt egyszerre.Lehet esténként rétegműsort adni.Nappal mehet a vegyes,este meg lehet egy-egy másfél két orában nyugodtan funkyt adni vagy rockot,esetleg AOR zenét vagy netalántán(mert erre is van igény) euro vagy italodiscot,mivel(bár erre prüszkölnek a programigazgatok) több évtizedig ez is egy zenei korszak volt.Egy korsztály erre szocializálodott,egy másik meg a Fortuna klubbra,na és?
Egyszer valaki megkérdezte tőlem,hogy én milyen zenei szerkesztő voltam,mit szeretek?Erre mindig azt feleltem,hogy a legrosszabb:))Mert "izléstelen.":)))))Nem az érdekel,mi van a lemezboritora irva,vagy hogy mit mond rola a kiado,vagy hogy felkerült-e a slágerlistákra,csak az,hogy ha betettem a lemezjátszoba akkor elkapott-e valami a hallgatása közben.Egyiknél a monoton ritmus, a másiknál a szöveg,harmadiknál a dallam,negyediknél esetleg egy érdekes effekt a közepén.....És a hallgato pedig ugy gondolom van elég felnőtt ahhoz,hogy ha kiváncsi egy összeállitásra és tudja,hogy ez egy adott időben fog menni akkor tudatosan fog odakapcsolni az adora....és talán később máskor is ottmarad,és más zenékben is felfedez érdekességeket.De ahhoz hogy felfedezhessen más zenéket,ahhoz MÁST is kell játszani.Sajnos enélkül ez nem ment más régen sem,és most sem.Ugye Jones????
Nosztalgia??Az már nincs bennem,hiszen ennek már évtizede, a lemezeken kivül más nem maradt emlékbe,de beszélni miért ne lehetne rola?
 #107012  Szerző: JoNeS

Kedves cucurbia!

Annyira jó olvasni ahogy a rádiózásról írsz, érezhető hogy a véredben volt és mint olyan, ott is marad örökre!
Tiszteletem!
 #107011  Szerző: Szelerailway

cucurbia írta:
Chucky írta:
cucurbia írta:Kajárik Andival a tini kivánságműsorral megprobáltam a tucatslágerek helyett néhány ritkábban vagy csak szűk körben ismert dalt lejátszani a hallgatoknak.
Bizony! Ez valóban így volt! Sok-sok ritkaságot sikerült rögzítenem kazettára abból a műsorból, amit utólag is köszönök! :)
Nincs mit, szivesen.Anyám kibontotta a leveleket,én beszereztem a zenéket,Andi felovasta az üzeneteket.....aranykorszak:)).És bármilyen hihetetlen,akkor mi ezt még élveztük is.
Istenem, a régi klasszikus Danubius! A magyar rádiózás leghosszabb és legjobb rockműsorával, vasárnap esténként Várkonyi Péter Endrével, később szegény Pálosi Pistával.Kálmán Zsuzsa, Fodor János és sorolhatnám még az általad említetteken kívül. Az valóban jó időszak volt. Köszönjük Nektek!
 #107010  Szerző: cucurbia

Chucky írta:
cucurbia írta:Kajárik Andival a tini kivánságműsorral megprobáltam a tucatslágerek helyett néhány ritkábban vagy csak szűk körben ismert dalt lejátszani a hallgatoknak.
Bizony! Ez valóban így volt! Sok-sok ritkaságot sikerült rögzítenem kazettára abból a műsorból, amit utólag is köszönök! :)
Nincs mit, szivesen.Anyám kibontotta a leveleket,én beszereztem a zenéket,Andi felovasta az üzeneteket.....aranykorszak:)).És bármilyen hihetetlen,akkor mi ezt még élveztük is.
 #107007  Szerző: Chucky

#106999  Szerző: cucurbia

JoNeS írta:
Richmonde írta:Ne érts félre, itt nem irigységről van szó, mert én biztosan nem vállaltam volna azt, hogy a szakmával szemben állva, meghiúsítsak egy jogos bérkifizetésre irányuló akciót, feltéve, ha valahol szeretnék még ebben az életben rádiósként elhelyezkedni, mert hidd el, hogy sokkal többen szorítottak a régi stábnak, hogy elérjék céljukat, de ez már elvi kérdés.
Én tökéletesen tisztában voltam/vagyok azzal, hogy ezután ha oda mennék valahová munkaügyben, nem a 21éves múltam, a szakmai tudásom, a nyamvadt világrekordom vennék figyelembe, hanem a Neo Sztorit.
A nevem: Hegyi János
Sosem adtam be önéletrajzot rádióba hogy szeretnék ott dolgozni és másokat sem kértem hogy tolják be a döntő asztalára. Nyilván ezután végkép nem fogom, akinek kellettem eddig is megtalált.

Irgalmatlanul bosszant hogy itt tartunk, én csak jól akartam dolgozni, de egy olyan történet indult el a Neo ezen korszakával, amivel még mélyebbre süllyed a hivatásom.

sajnálom!
Hát itt én is uj vagyok,de a facebook bejegyzés ota belekukkantottam ebbe a forumba is.Érdekes,bár Jones-t személyesen nem ismerem,de az utobbi két honapban magam is lelkes Neo hallgato lettem,hogy miért, azt az illetékeseknek már privátban megirtam.Kedves Jones..hát nem irigyellek,de nekem nagyon de nagyon Deja vu érzésem van azzal kapcsolatban amit leirtál.Mintha magamat hallanám 1998-ból:)).Igaz akkor nekem csak 10 év rádiozás volt a hátam mögött,de nagyjábol én is ezt a pofánverést éreztem,mint amit most irsz.Ugy gondoltam (1997-ben amikor a privatizált Danubius elkezdte az uj strukturáját),hogy ennyi szakmai tapasztalattal a hátteremben kezdhetek valamit ebben az uj rendszerben is...de aztán nem.Hogy miért?Emberi irigység,kiadoi érdekek,személyes hataloméhség,bosszuvágy egyesekben,igaztalan pletykák,stb. sok minden benne volt abban,hogy én se probálkozzák az ujonnan alakulo rádiokban kilincselni.Azota kicsit eltávolodtam a média világátol,nagyon kevés kapcsot meghagyva csak,ami elengedhetetlen.Jól akartál dolgozni?Elhiszem.Én is azt hittem jo sok éven át,hogy ez elég.Sajna nem.Mélyebbre süllyedt a hivatásod??Hát ez nem most kezdődött,hanem 1997 ben a kereskedelmi rádiok privatizációjánál.Szever Pali barátom mondta egyszer még Bridges korszakában,amikor megkérdezték mi az előnyös a számitogépről vezérelt zenéknek a zenei szerkesztőkkel szemben,hogy az,hogy a gép után nem kell tb-t fizetni.Hát nem igaza van??És már megint csak a gazdaságossági érdekek.Engem majdnem kirugtak egyszer a Danubiusbol mert egy olyan George Michael számot mertem leadni adásban ami az akkori EMI vezetés szerint még meg sem jelent(előtte két héttel vettem a lemezt Görögországban).Rontottam a kiado gazdasági érdekeit.:))).Kajárik Andival a tini kivánságműsorral megprobáltam a tucatslágerek helyett néhány ritkábban vagy csak szűk körben ismert dalt lejátszani a hallgatoknak.A válasz??Megszüntették,helyette jött a telefonos előre rögzitett kivánságműsor,aminek a szerkesztési kivánalmairol talán nem is kell mesélnem.
Önéletrajzok a kereskedelmi rádiokba?Még emlékszem mikor az orrom előtt dobtak beérkezett önéletrajzokat egy kereskedelmi médium programigazgatoi szobájában a szekrény aljára?Rónai Egon mondta egyszer egy baráti beszélgetés során 1998-ban valahol,hogy mi azért nem kellünk a kereskedelmi adoknak,mert oda vagy sztárok kellenek,akik diktálhatnak munkafeltételeket,fizetést(Boros-Bochkor),vagy olyanok akik apropénzért vagy ingyért is dolgoznak csak hogy a névjegykártyájukon feltüntethessék,hogy ők a médiában dolgoznak(ld.tucatjával kikerülő médiaszakos hallgatok,ujságirógyakornokok).Aki valamit is rendelkezik tapasztalatokkal,netalán ebből még meg is szeretne élni(nem meggazdagodni csak megélni)na az nem kell.Még véletlenül mást csinálna,mint amit a tulaj elvár,na azt egyik programigazgató sem szeretné,nem kockáztat.
Na ezért tartunk itt.
Nagyon nekem sem volt kedvem hallgatgatni a kereskedelmi rádiokat az elmult évtizedben inkább az itthoni zenéimet tettem be,minthogy naponta 3-4 x ugyanazt a kiado által preferált dalt hallgassam,de sose hallgathassak a rádiókban sem egy remixet sem egy extended változatot, sem esetleg egy nagylemez b oldal 3.dalát.És ha az jobb,mint a kiadott kislemez?Kit érdekel(t).És aztán szeptemberben miután felfedeztem,hogy volt kollegáim sorra megszolanak az uj Neo-n én is belehallgattam,és bevallom hirtelen jó érzés fogott el.Nosztalgia?Vagy inkább az elveszett ifjuság édes madara?Nem tudom.De mindenesetre a Neot hallgatva valoban végre kicsit a kilencvenes évek hagyományos rádiózásában éreztem magam igy hallgatoként is.Hallottam vadonatuj dalokat vegyesen a régiekkel,hallottam egylemezes slágereket agyonjátszott slágerekkel vegyesen.Nagyjábol ugy ahogy ezt a kilencvenes években megszoktunk a szelektorkorszak előtt.(amit persze emberek töltenek fel zenékkel,nem a közvéleménykutatások,amit sokszor hangoztatnak).Apropo közvéleménykutatás?Azt én sosem tekintettem annak,amikor bevezetnek embereket egy nagy terembe(részt vettem ilyenen),és meghallgattatnak veled 200 előre kiválasztott dalt,és csak azt kell felirnod,hogy ezt kedveled-e vagy sem.És hanem ez előado egy másik dala tetszik??
Persze tudom(mert Kajárik Andit már megkérdeztem),hogy nálatok a szelektor működött,de az output csak akkor lehet jo,ha az input is jó.Ha ez Te voltál(ahogy tudom),akkor gratula.
Irgalmatlanul bosszant ,hogy itt tartunk?Ne bosszantson.Egy ideig engem is bosszantott,aztán kicsit látva a mai helyzeteket már nem bosszant sőt...nagyon nagyon meggondolnám,hogy lenne-e még olyan kereskedelmi médium ami manapság biztos,vagy megbizhato.Én jelenleg egyet sem tudok,igaz nem vagyok már rég szakmában.Hirekből értesülök,és amit hallok az a legtöbbször nem tetszik.De a partvonalrol talán könnyebben is tudok kritikával élni,mint akinek meg kell gondolnia még minden leirt szavát,mondatát.
Szoval azzal kezdtem kicsit deja vu érzésem van amikor a soraidat olvastam.Mintha magamat látnám érezvén anno 1998-ban.Ne csüggedj a világ nem lesz jobb csak rosszabb.És ami ma sláger az holnap már zenei ritkaság lesz,és lehet hogy Cher Believe-jét 20 év mulva ugyanolyan ritkaságként kell majd lejátszani egy akkori rádioban,mint manapság egy Device,Celestium vagy Keven Jordan lemezt(pedig ezek még alig 20-22 éves lemezek).
Nem tudni mit hoz a holnap.1993 ban sem tudtuk,amikor a magyar rádioban üldözések folytak,hogy aztán átadják a helyüket a 94-96-es évek aranykorszakának.:))Most jégkorszak van,de talán jön majd még olvadás.(aminek az árja talán elmost néhány mocskos dolgot)
Üdv:
V.B.(egykori Magyar Rádios,és Danubiusos technikai és zenei munkatárs.)
 #106996  Szerző: markfelt

viktorio írta:elnézést, de miért kell egy színes zenei világnak csak egy leszűkített ágát mutogatni?
1) ha a másik ágát hallanád, akkor az lenne a baj
2) ha mindent megkapnál a Trinidad és Tobagoi népzenétől kezdve, Peter White-on át, Madonnán keresztül egészen Nótár Mary-ig, akkor az lenne a baj
3) ha bekerülne 30 eurodance/italo dal, akkor azt mondanák, az kevés, mert soul és rnb miért nincs?
4) ha bekerülne a soul/rnb vonal is, akkor meg egyesek azt mondanák, hogy ez nekem nem kell, vissza az eredeti állapothoz, de most azonnal, Republic szuperhétvégét akarunk!
5) stb. stb. stb.

Akinek meg az az érve, hogy az Ö3, meg a Skyradio az mennyire jó, tudnak valamit ezek, azok pedig olvassanak bele az ottani radiosite fórumokba, ahol meg a Sláger Rádió volt az etalon.

Jobb a kutatásokra építeni, mint vaktába lövöldözni, találgatásokra alapozni egy program-, illetve zenei koncepciót.
 #106993  Szerző: mimi

viktorio írta:elnézést, de miért kell egy színes zenei világnak csak egy leszűkített ágát mutogatni?
Mert a hallgatók nagy többségének felborul a kicsi lelkivilága, ha nem a megszokott dolgok veszik körül. Ez van.
 #106990  Szerző: origo20

djmarco írta:Végre nyiltan meghallgathatjuk mindkét fél álláspontját.
Lenne egy pár észrevételem az eddigi dizkurzushoz.
Ha az új stáb profi csapat volt, kiváló szakemberekkel akkor miért válalta el a feladatot egy olyan rádióban ahol nincsenek meg hozzá a kellő feltételek. Ha nincs ló jó a szamár is elv nem igazán jellemző a profikra, legyen szó bármilyen szakmáról.

A sláger rádio a magyar rádiotörténet egyik megkerülhetetlen alakja volt. Nem tudok még egy olyan rádiot melynek a saját szülinapjára több mint 10000 ember ment el a szakadó esőben. És bár az utolsó egy két évben kezdett egy kicsit stagnàlni, mégis egy szerethető rádió volt. És ez a kulcs ugyanis nem vagyok benne biztos hogy egy pár éve jobbak lettek volna a rádiók, inkább az imageük volt jobban mecsinálva. Én a classt egy sokkal profibb rádiónak tartom min a danubiust. Viszont a danubiusnak volt egy olyan családias hangulatott amit azóta is hiányolok az éterből. Vagy ott van R1. A brandjük nagyon rendbe volt, azok a szignálok most is ott csengnek a fülemben, viszont azt elfogadhatatlannak tartom hogy volt olyan nap amikor 4szer odakapcsoltam a rádiora, és négyszer ugyanaz a szám ment. Ha 24 óra alatt lemegy négyszer az se kevés, de nyolc óra alatt? Sikerült elérniük hogy megutáljam a kedvenc számaimat.
De vissza a neora. Amikor a neo elindult akkor 3 dolog miatt bukott meg. Egyrészt alapból utálták a sláger kitúrása miatt. Másodszor a rádio arculatát nem igazán sikerült eltalálni. Harmadszor pedig a slágeres banda akkora szeretett kapott a rádio megszünésekor hogy azt hitték òk az istencsászárok, és nem kell keményen dolgozni a sikerért. Ha nem hiszitek hallgassátok meg az első adáskezdést.
Az utolso gondolatom pedig az hogy figyeljétek meg, kb 2év mulva ha nem történik valami nagy fordulat akkor a volt neosok nagy része a juventuson fog műsort vezetni. Azért mert ez a csapat összetudott fogni.
Persze ez az egész csak az én véleményem.
Ambrusz Márk hangtechnikus, és jövőbeli rádiosztár :)
Teljes mértékben egyetértek veled!
 #106989  Szerző: viktorio

adminisztrator írta:
Szelerailway írta:Ha már valóban változás következne be zenei téren a rádiók kínálatában, amit én személy szerint kétlek, már megérte JoNeS! De amíg valóban ez a (jaj, hogy oldjam meg személyeskedés nélkül? De hát csak ehhez tudok visszatérni) slágeres vonal zenei szerkesztői, programigazgatói és annak képviselői jelen vannak a rádiós médiumokban, akik felhúzták a „berlini falat” a rádiós zenei kínálat terén, - ők a szememben az állandóságot (negatív értelemben),megújulni képtelenséget képviselik - addig ez lesz. Sajnos nekünk itt is Mohács kell, hogy egyáltalán létre jöhessen egy új , egy jobb rendszer, ahol nem ez zajlik, mint ami az elmúlt hetek termésén is látszik. S ha már úgy látszik ez a nagy coming out napja,(persze nem abban az értelemben) én is aláírom Balogh Barnabás. Egyszerű, érdeklődő hallgató.
Már elnézést, de mi támasztja azt alá, hogy változtatni kell a rádiók (azon rádiók, melyek a "slágeres vonal" képviselői, vagy azok voltak) zenei kínálatán?
Mert az eddigi próbálkozások és azok eredményei biztosan nem.

Ha valaki, akkor ők valóban értették a dolgukat. Ők voltak az egyik, a másik pedig a Rádió 1 kb. tavaly ilyenkor még ép és egész (program/promo/hír stb.)stábja.

Melyik üdítőital-fanatikus láncolja oda magát a Coca Cola Company atlantai igazgatóságának bejáratához, hogy "igenis, rakjanak több cukrot a Sprite-ba, mert így ihatatlan"?
elnézést, de miért kell egy színes zenei világnak csak egy leszűkített ágát mutogatni?

Buza Sándor nyilatkozta egyszer, hogy azért nem hallgat már könnyűzenei rádiót, mert ha bekapcsolja, tudja előre, hogy mi fog szólni.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 584