RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#136844  Szerző: Kovi02

joe írta:
Kovi02 írta:103.9 re be fade-elt a Juvi. :shock: :shock:
Ma délután az M5-ön Kiskunfélegyházáig hallgattam a 103,9-et...a pályáról lejöttem és a város árnyékában már nem tudtam venni. Kicsit később a csongrádi Tisza hídon 104,0 FUNRADIO jelent meg RDS-sel :)
A 103,9en jelent meg RDS-sel a FUN? Vagy átkapcsoltál a 104re?
 #136841  Szerző: Kovi02

Uptade: FM107 Rádió7 (RDS+ST)(alap csak ST)
FM102,2 AKTÍV(RDS+ST)
FM87,6GonG(ST)
FM94,3 OzoneFM(ST,a seeker megállt rajta)
FM93,75???(seeker megált rajta,és pár mp után elfade-lt)
 #136839  Szerző: Kovi02

Ma nagyon jó tropó van,a 105,6 on ST-vel jött az RRResita,az FM104-en szépen jött az RTS 202,a 106 Europa2 is nagyon szépen jön,ső reggel,a Korona100-at is el tudtam csípni!Autóban a 93,8 on nagyon szépen jött az R1 Mohácsról,ráaadásul a 90,7 en RDS+ST jött az MR3 BARTÓK!! :shock: (90,7Mária nem is jött sehogy alatta)
A 100,8 ra beterjedt egy zenei adó,a 100,9 re meg pillanatokra beterjedt a Bobar. :D Az autórádió seekerje megállt rengeteg román csatornán(91 91,3 102,5 105,6 106,4 106,8) 8-) Most pedig a 92,2 Aktív szól nálam,szebben szól,mint a 88. :shock:
 #136814  Szerző: Kovi02

Nálam ST jelet produkált autóban,de sajnos lenyomja a B92. :hit: Ha lenne H pol. antennám talán tudnám fogni. :wailing: Régebben én 1 hétig csak SRO1 et hallgattam,mert folyton RDS+ST-t produkált! :shock: Az Europa2-t meg kinyomta az állandóan vehető Rádió Szentes/?451?,ráadásul a 106,0 nagyon halk,alig tudtam kivenni a Szentes/?451? alól. :wailing: A 104,8-ra pedig befadelt valami,eléggé erősen jött,(ST),de pár mp után el is tűnt. :hit: :hit:
Viszont az FM107 Rádió7 és a 93,9 MR2 RDS-sel jönnek,a 107,2-n pedig ST-vel a Kossuth. :)
 #136803  Szerző: joe

Kovi02 írta:103.9 re be fade-elt a Juvi. :shock: :shock:
Ma délután az M5-ön Kiskunfélegyházáig hallgattam a 103,9-et...a pályáról lejöttem és a város árnyékában már nem tudtam venni. Kicsit később a csongrádi Tisza hídon 104,0 FUNRADIO jelent meg RDS-sel :)
 #136795  Szerző: Kovi02

103.9 re be fade-elt a Juvi. :shock: :shock:
 #136730  Szerző: Kovi02

bandi0109 írta:Köszönöm a válaszokat,nagyon hasznosak számomra.Lehet,hogy most hülyeséget kérdezek,de ha veszek egy H illetve egy V polár antennát azt ugye külön kell kábelezni és csak külön tudom használni is,vagy lehet a kettőt eggyütt is?Gondolom a kettőt nem lehet eggyütt mert akkor zavarják egymást,igaz?Ezért akartam a kördipolt.Amúgy Somogy megyében lakom Kaposvártól 40km-re és Nagyatádtól 20km-re.Legjobban engem most a kaposvári Rádio Most vétele érdekelne mert azt szoktam jobban hallgatni mert azt most is fogom igaz nem RDS-el,de tisztán.Ha az antennát átteszem máshova vagy pedig a teleszkopon forditok már egy osztrák adó jön szintén tisztán.Szóval akkor ha kördipolt veszek akkor valszinű nem tudom majd fogni mert ugyanazon a frekin 2 adó is van?Lehet hülyeségeket kérdezek mert eddig ezek a technikai részek nem foglalkoztatta,de most már érdekel.Amúgy ezen a helyen lenne a parabola helyén,mert itt már megvan a kábel ishttp://kepfeltoltes.hu/150104/DSC_0611_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerintem vegyél egy 5 elemes yagit,és helyezd el Kaposvárnak fordítva,V polárban. Nekem Szegednek van fordítva,V ben,és így is kiválóan veszem(ST)a H polárban jövő,91,3 PROFM et.
 #136710  Szerző: kukac

bandi0109 írta:Köszönöm a válaszokat,nagyon hasznosak számomra.Lehet,hogy most hülyeséget kérdezek,de ha veszek egy H illetve egy V polár antennát azt ugye külön kell kábelezni és csak külön tudom használni is,vagy lehet a kettőt eggyütt is?Gondolom a kettőt nem lehet eggyütt mert akkor zavarják egymást,igaz?Ezért akartam a kördipolt.Amúgy Somogy megyében lakom Kaposvártól 40km-re és Nagyatádtól 20km-re.Legjobban engem most a kaposvári Rádio Most vétele érdekelne mert azt szoktam jobban hallgatni mert azt most is fogom igaz nem RDS-el,de tisztán.Ha az antennát átteszem máshova vagy pedig a teleszkopon forditok már egy osztrák adó jön szintén tisztán.Szóval akkor ha kördipolt veszek akkor valszinű nem tudom majd fogni mert ugyanazon a frekin 2 adó is van?Lehet hülyeségeket kérdezek mert eddig ezek a technikai részek nem foglalkoztatta,de most már érdekel.Amúgy ezen a helyen lenne a parabola helyén,mert itt már megvan a kábel ishttp://kepfeltoltes.hu/150104/DSC_0611_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Igen, nem szerencses kozositeni, vagy valamilyen modszerrel kapcsolgatsz (sat-fejvalto), vagy ki-be dugdosol. A legelegansabb megoldas ha a tunered eleve ketbemenetes.
 #136708  Szerző: asimov

Az egy külön történet, és pld. ezért kérdeztem rá a telepítési körülményekre.
kukac írta:@asimov: en meg a villamvedelmet is megemlitenem, ha olyan a hely ahol esely van a villamcsapasra (altalaban erre mindig van esely), akkor az arbocot ossze kell kotni a villamvedelmi rendszerrel.
 #136676  Szerző: bandi0109

Köszönöm a válaszokat,nagyon hasznosak számomra.Lehet,hogy most hülyeséget kérdezek,de ha veszek egy H illetve egy V polár antennát azt ugye külön kell kábelezni és csak külön tudom használni is,vagy lehet a kettőt eggyütt is?Gondolom a kettőt nem lehet eggyütt mert akkor zavarják egymást,igaz?Ezért akartam a kördipolt.Amúgy Somogy megyében lakom Kaposvártól 40km-re és Nagyatádtól 20km-re.Legjobban engem most a kaposvári Rádio Most vétele érdekelne mert azt szoktam jobban hallgatni mert azt most is fogom igaz nem RDS-el,de tisztán.Ha az antennát átteszem máshova vagy pedig a teleszkopon forditok már egy osztrák adó jön szintén tisztán.Szóval akkor ha kördipolt veszek akkor valszinű nem tudom majd fogni mert ugyanazon a frekin 2 adó is van?Lehet hülyeségeket kérdezek mert eddig ezek a technikai részek nem foglalkoztatta,de most már érdekel.Amúgy ezen a helyen lenne a parabola helyén,mert itt már megvan a kábel ishttp://kepfeltoltes.hu/150104/DSC_0611_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  • 1
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 541