asr27 írta:Aki pedig elmegy szavazni és nemre fog, az fideszes agymosás áldozata lett!
Akkor én agymosott vagyok? Csak, mert nem érzem annak magam. Sokkal inkább igyekszek felelősségteljes döntést hozni, és függetleníteni a gondolataimat a pártpolitikától, mert ez egy ilyen ügy. Itt nem vizitdíjról meg kórházi napidíjról, vagy akár vasárnapi boltzárról beszélünk, ahol két erős érv áll egymással szemben, politikai törésvonalak mentén, hanem egy olyan nemzeti, sőt összeurópai ügyről, ahol van egy reális, megalapozott érvrendszer, és van egy olyan, amelyet gyakorlatilag maga az élet, a mindennapok cáfoltak meg. Aki nem tudja magát ebben a helyzetben függetleníteni attól, hogy ki mit mond, az az ember felelőtlen, szerintem. Az, hogy egyes pártok a távolmaradásra buzdítanak, nos az pedig több mint gyomorforgató, szembe megy minden demokratikus értékkel. (Itt említeném meg Fodor Gábor következetes "igen" kampányát, amiért elismerés jár, hogy ezt ebben a helyzetben felvállalja, még ha irreális elképzelés is.) Egyébként az az állítás, hogy az esetlegesen eredményes népszavazás esetén hozott döntésnek nem lesz közjogi kötőereje, egyszerű hazugság, ilyen nincs, jogilag elképzelhetetlen.