RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#19567  Szerző: LuciFerko

a HD qrvára eszi a procit és a RAM-ot, izom gép kell neki :(
 #19552  Szerző: mlaszlo

mg írta: engem az érdekelne továbbra is, ha valaki tudja a választ, hogy PC-n kisebb-e a processzorhasználat, ha nem teljes méretben nézem a HD adásokat... így elsőre biztos hülyén hangzik, de régen is voltak ilyen mókák még a gyengébb PC-ken, hogy ha kisebbre vettél egy videoablakot, egyből akadozásmentesebben játszotta, vagy pl. hogy még régen a 486-oson 22 kHz-re kellett állítani a winampot, hogy akadozásmentesen játssza az mp3-at, stb :)
Én próbáltam felvenni a DunaHD-ról az stb-vel pendrive-ra, de sajnos nekem a számítógép gyengének bizonyult és a HD felvételekkel nem boldogul. A Media Player classic játssza le nekem az stb-ről felvett videót, próbálgattam a beállításokon változtatni (pl. csökkenteni az ablak méretét), de akkor is csak szaggatottan jelenik meg a felvétel :(
 #19548  Szerző: Pasa

Szabi írta:(ATV-hez HírTV-hez MPEG4 CI Conax kártyafogadóval és egy Terra+ kártya 5000-ért)
6000-ért, a többi stimmel.
 #19544  Szerző: mg

mlaszlo írta:
djlacee írta:Ugye csak m1HD, m2HD, illetve DUNA HD van fent, SD nincs, viszont ha én egy "hagyományos" tévén szeretném ezeket nézni, ezt hogy tudom megtenni? Van valami "lekonvertáló" ?
Semmi probléma, a jelenleg forgalomban lévő vevők lekonvertálják a HD adásokat és a scart, illetve rca kimeneten lehet nézni hagyományos tv-n is. Sőt, ha beállítod, akkor még letter box-ba is berakják, hogy 4:3-as tv-n se legyen gond a képaránnyal, nekem is így megy most a Duna HD, mert nekünk is csak normál tv-nk van.
engem az érdekelne továbbra is, ha valaki tudja a választ, hogy PC-n kisebb-e a processzorhasználat, ha nem teljes méretben nézem a HD adásokat... így elsőre biztos hülyén hangzik, de régen is voltak ilyen mókák még a gyengébb PC-ken, hogy ha kisebbre vettél egy videoablakot, egyből akadozásmentesebben játszotta, vagy pl. hogy még régen a 486-oson 22 kHz-re kellett állítani a winampot, hogy akadozásmentesen játssza az mp3-at, stb :)
 #19536  Szerző: mlaszlo

Szabi írta: Ezt ajánlják a vételhez majd, hamarosan forgalomba kerül (lehet részletre is, havi 700-ért asszem).
Én azt mondom, hogy aki nem részletre kéri, semmiképpen se vegye meg ezt a készüléket (mellesleg részletre sem lesz egyszerű kérni, a jelenlegi feltételek nem túl kedvezőek és nem is biztos, hogy megéri). Ez a jelenleg forgalomban lévők közül az egyik legdrágább és legbutább készülék. Mindössze egy scart csatlakozója van, nincs RF kimenete, így az analóg csatornákat csak elosztóval lehet továbbvinni a tv-be és nincs rajta optikai kimenet sem az 5.1-es hanghoz (az MTV ugyanis 5.1-es hangot is tervez majd a HD adásokhoz). A szoftverfrissítés is problémás, mert se RS-232, se USB portja nincs.
Karácsony környékére biztos mennek majd lejjebb az árak, jelenleg szerintem ez a legelfogadhatóbb készülék:
http://sat.hu/shop/product_info.php?cPa ... cts_id=428
 #19532  Szerző: mlaszlo

Szabi írta:
mlaszlo írta:Akkor valamit elszúrtak :D , ugyanis nálam a 62-es lett erősebb, az m1-m2 pedig az 55-ösre kerül, azon csak 1-2%-ot javult a jelszint.
Fura. :D Akkor nem lehet, hogy csak az esős idő miatt jobb?
Nem tudom, eddig ha esős idő volt, akkor csökkent a jelszint néhány százalékot, múlt hétvégén pedig nem tudom mi történt, mert lement a 62-esen a jelszint 55-58%-ra és akadtak a csatornák. Nagy nehezen az antenna állításával sikerült 61-62%-ra felhozni, így stabilan ment tegnapig, délután viszont bekapcsoltam az stb-t és meglepődtem, hogy majdnem 10%-ot javult a jelszint, most 69-70-71% között mozog a minőség, pedig nem nyúltam az antennához.
 #19529  Szerző: MrG

djlacee írta:Kösz, itt azért elfogadhatóbb választ kapok :D
Csak kevesebbet kell olvasnod. :D
Amúgy szerintem legkorábban majd kb. jövő ilyenkor éri meg DVB-T vevőt venni, addigra talán lemegy az áruk, továbbá a kínálat és a lefedettség is jobb lesz.
 #19528  Szerző: djlacee

Kösz, itt azért elfogadhatóbb választ kapok :D
 #19527  Szerző: MrG

djlacee írta:Ugye csak m1HD, m2HD, illetve DUNA HD van fent, SD nincs, viszont ha én egy "hagyományos" tévén szeretném ezeket nézni, ezt hogy tudom megtenni? Van valami "lekonvertáló" ?
DUNA HD, DUNA II SD, RTL KLUB SD, TV2 SD, ATV SD, HÍRTV SD van fent, M1HD, M2HD jövő héttől lesz, ráadásul kísérleti üzemmódban.

DVB-T MPEG4-es set-top-box kell a vételhez (ATV-hez HírTV-hez MPEG4 CI Conax kártyafogadóval és egy Terra+ kártya 5000-ért), amin van Scart kimenet is, szóval sima tévén is tudsz mindent nézni, HD-t, SD-t. Erre jó a Set-Top-Box. MPEG4 tuneres HD tévék is tudnak mindent venni, többé-kevésbé set-top-box nélkül.

Ezt ajánlják a vételhez majd, hamarosan forgalomba kerül (lehet részletre is, havi 700-ért asszem).

Amúgy: http://www.mindigtv.hu itt nagyjából minden kérdésre találsz választ.
mlaszlo írta:Akkor valamit elszúrtak :D , ugyanis nálam a 62-es lett erősebb, az m1-m2 pedig az 55-ösre kerül, azon csak 1-2%-ot javult a jelszint.
Fura. :D Akkor nem lehet, hogy csak az esős idő miatt jobb?
 #19526  Szerző: mlaszlo

Semmi probléma, a jelenleg forgalomban lévő vevők lekonvertálják a HD adásokat és a scart, illetve rca kimeneten lehet nézni hagyományos tv-n is. Sőt, ha beállítod, akkor még letter box-ba is berakják, hogy 4:3-as tv-n se legyen gond a képaránnyal, nekem is így megy most a Duna HD, mert nekünk is csak normál tv-nk van.
  • 1
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 203