Köszi az infokat...
En is fogtam azota (Nemetorszagbol) nalam mar a 3955on jott...
Az 1593 elvileg az oveke igen, ott meg nem kerestem...
Ezekben a vacak belvarosi epuletekben tok szarul jon az AM reszleg + a sok plazmateve miatt a sav tele van zajjal...
Az utcara meg lusta vagyok estenkent kimenni a radiommal
) (belvarosi setaloutca szeruseg)
Viszont remlik valami olyan, hogy talan csak decemberig aktualis a projekt
Remelem, hogy nem mert karacsony kornyeken Magyarorszagon leszek es ott nekem pont jol jonne, mivel pont ilyen adokat kedvelek
(Fura tudom, de nem vagyunk 1formak)
Mindenesetre ha Tompan jott, akkor Kiskörösön is fog
)
En is fogtam azota (Nemetorszagbol) nalam mar a 3955on jott...
Az 1593 elvileg az oveke igen, ott meg nem kerestem...
Ezekben a vacak belvarosi epuletekben tok szarul jon az AM reszleg + a sok plazmateve miatt a sav tele van zajjal...
Az utcara meg lusta vagyok estenkent kimenni a radiommal

Viszont remlik valami olyan, hogy talan csak decemberig aktualis a projekt

Remelem, hogy nem mert karacsony kornyeken Magyarorszagon leszek es ott nekem pont jol jonne, mivel pont ilyen adokat kedvelek

Mindenesetre ha Tompan jott, akkor Kiskörösön is fog

Sokol404 írta:csabyke írta:Beleakadtam egy julius24i cikkbe, mi szerint a Radio 700 (Deutsche Schlagereket jatszo radio, mint pl. R-Steiermark, vagy az ontopik BayernPLUS 801kHz) rövidhullamon sugarozni kezd...Hallo csabyke,
Frekvencia 3955 kHz
Sugarzasi rend: 0000-0400, 0600-2000 und 2130-2400 UTC
Viszont az kimaradt a cikkböl, hogy DRM vagy AM lesz -e...
Feltetelezem: DRM
Ha mar esetleg ad, valaki lecsekkolna nekem?
A fennmarado idoben BBC vagy KBS musorai mennek a frekin...
még tavasszal fogtam először (az SW-hez képest kristálytisztán) ezt az adót, melyre úgy találtam rá, hogy a 3945 kHz-en kerestem azt a bizonyos magyar "amatőr" Eurodance-es adót. Az nem jött be, viszont "kicsit arrébb, felfelé" sikerült elcsípnem az analóg VEF-emmel LSB-ben a Radio700-et!![]()
Deutsche Schlagerek, valamint világslágerek szóltak rajta németül, valamint egész jó régi -angol nyelvű- popzenék. Megkedveltem ezt az adót, és egészen nyárig hallgattam, míg olyan csapnivaló nem lett terjedés, hogy végül felhagytam vele. (Ez időtájt voltak a napkitörések is...)
Akkor még a neten a 3995 kHz-et írták, ami helyénvaló is volt, mert én mindig a 3985 kHz-es Glas Hrvatske "felett" fogtam. Akkoriban is 3 kW-tal sugárzott, és ha jól látom, manapság is. Viszont most valahogy tényleg a 3955 kHz-en ad, így a régi érték a neten:
1., vagy elírás,
2., vagy tényleg átköltözött az adó.
http://fmscan.org/main.php?f=3955&area=eu&m=m
http://www.fmscan.org/main.php
Most, hogy közeledünk a télhez, ismét egész jól (hallgatható minőségben) szól. Szerintem továbbra is LSB-üzemmódban ad, mert ugyanolyan macerával jár behangolnom.![]()
Egyébként más időpontban a 6005 kHz-en is sugároz (4 kW-tal), de ott még nem sikerült fognom.
Az 1593 kHz-es frekvencián itt írnak valami tesztadást 10 kW-on, csak az a kérdés, hogy ez már a Radio700-é-e!![]()
http://www.mwlist.org/mwlist_quick_and_ ... 1&kHz=1593
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nem akarom szétcsapni a Fórumot, de más hozzászólás hiányában megosztanám az egyéb, általam tapasztaltakat.
![]()
El kell mondjam, eddig két ízben sikerült befognom a 3945 kHz-en a legfeljebb 7 Wattos Radio Mix Hungary-t:
- először idén tavasszal, amikor a Youtyuk-ra is felkerültek videók róla,
- más alkalommal -a DX-feljegyzéseim alapján- 2012. június 30-án 00:30 perckor: ekkor jó erősen szólt, Eurodance-számok mentek rajta, angol műsorvezetéssel!
Egy élmény volt zenei adót rövidhullámon hallgatni! Most már persze nemigen aktuális, de ott bújhat az még a sávzajban.![]()
Jó vételt mindenkinek!