Nézd orrhang. Nekem nem célom a munkádat, vagy bármit is kritizálnom, de úgy érzem, hogy te egy ilyen rádiónak vagy kitéve, legalábbis egy olyannak, amit bennünk is látsz...
Ha így van, akkor lehet, hogy bennetek van a hiba, ha egy kisközösségi rádió tud győzedelmeskedni feletettek.
A 30km-t nem tudom honnan vetted... ha számolunk... fizikailag sem tudnánk akkorát szólni. Szóval lehet, hogy elolvastad, amit írtam, de akkor vagy értelmezni nem tudtad, vagy csak megérteni nem akarod...
Éppen a nagyobb kereskedelmi rádióknál tapasztalom, hogy feltekerjük 900W-ra a teljesítményt, mert igazából lényegesen kevesebbel mehetne, de a visszavert teljesítmény miatt felküldjük ennyire. A kivezérlés jelzőn persze van maximum 10W visszavert teljesítmény...
Tudok ilyet mondani 3-at is abból a 3-ból, amit a környéken ismerhetnek az emberek.
Hozzátenném, hogy nem volt több százszoros túllépésünk. Arra éppen elég volt, hogy azokon a részeken, ahol elnyomott minket más, aminek nem is kellene a városunkban jönnie (komádi Kossuth), ott is megfelelő minőségben szóljunk. A város lakott területe a központból kiindulva átmérőre nem több, mint 2 km, így én, ha a műsorszolgáltatási szerződésben foglaltaknak megfelelően 1km körzetben STEREO minőségben kell, hogy szóljak, akkor kis fejszámolás és kiderül, hogy az elvi foghatóság kb. 3km, de ez még a 2km-en belüli körben sem teljesül jelen esetben.
Ahhoz, hogy az általad említett 30km-t lefedjük élvezhetően, megközelítőleg 50-75W teljesítmény kellene, amit te sem gondolhatsz komolyan...
Közben gyorsan alá is támasztanám az állításomat:
rádió Majsa ERP 75W (Jászszentlászlóig fogható, ami kb 15km)
Szimpla matematika.
Ezek ismeretében nem tudom, hogy ki a kártékonyabb és ki számára, de azért álszent ne legyél...
Olyan teljesítménnyel (800kW) pedig szerintem ne vagdalkozz, ami nemhogy kisközösségi, de helyi kereskedelmi rádiónak sem lehet...