RADIOSITE Fórum

• Rádió Smile - Kiskunfélegyháza - 89.9 MHz

#40818  Szerző: LuciFerko

én 1 wattal szóltam el 20 km-et, de csak amerre rálátás volt
 #40817  Szerző: BajakiGabesz

Nézd orrhang. Nekem nem célom a munkádat, vagy bármit is kritizálnom, de úgy érzem, hogy te egy ilyen rádiónak vagy kitéve, legalábbis egy olyannak, amit bennünk is látsz...

Ha így van, akkor lehet, hogy bennetek van a hiba, ha egy kisközösségi rádió tud győzedelmeskedni feletettek.

A 30km-t nem tudom honnan vetted... ha számolunk... fizikailag sem tudnánk akkorát szólni. Szóval lehet, hogy elolvastad, amit írtam, de akkor vagy értelmezni nem tudtad, vagy csak megérteni nem akarod...

Éppen a nagyobb kereskedelmi rádióknál tapasztalom, hogy feltekerjük 900W-ra a teljesítményt, mert igazából lényegesen kevesebbel mehetne, de a visszavert teljesítmény miatt felküldjük ennyire. A kivezérlés jelzőn persze van maximum 10W visszavert teljesítmény...

Tudok ilyet mondani 3-at is abból a 3-ból, amit a környéken ismerhetnek az emberek.

Hozzátenném, hogy nem volt több százszoros túllépésünk. Arra éppen elég volt, hogy azokon a részeken, ahol elnyomott minket más, aminek nem is kellene a városunkban jönnie (komádi Kossuth), ott is megfelelő minőségben szóljunk. A város lakott területe a központból kiindulva átmérőre nem több, mint 2 km, így én, ha a műsorszolgáltatási szerződésben foglaltaknak megfelelően 1km körzetben STEREO minőségben kell, hogy szóljak, akkor kis fejszámolás és kiderül, hogy az elvi foghatóság kb. 3km, de ez még a 2km-en belüli körben sem teljesül jelen esetben.

Ahhoz, hogy az általad említett 30km-t lefedjük élvezhetően, megközelítőleg 50-75W teljesítmény kellene, amit te sem gondolhatsz komolyan...

Közben gyorsan alá is támasztanám az állításomat:

rádió Majsa ERP 75W (Jászszentlászlóig fogható, ami kb 15km)

Szimpla matematika.

Ezek ismeretében nem tudom, hogy ki a kártékonyabb és ki számára, de azért álszent ne legyél...

Olyan teljesítménnyel (800kW) pedig szerintem ne vagdalkozz, ami nemhogy kisközösségi, de helyi kereskedelmi rádiónak sem lehet...
 #40812  Szerző: orrhang

hogy az 1 km -er az nem 1 km
Ezt mindenki tudja, de azt is hogy nem kéne, hogy szóljon az egész városban vagy 30 km-rel arrébb!!!És ha jól emlékszem (sőt vissza is lapoztam!!!) itt is azzal kezdődött a vita, hogy jelentősen csökkent a vételkörzet, mert így már nem tudja eltartani magát és mit szólnak a reklámozók?! Nem reklámból kellene megélni!!!!
A kereskedelmi rádió nem foglalkozik veled mint hallgatóval csinálja amit ő jónak tart és szedi a reklábevételekt
De foglalkozik, csinálja azt, amit a hallgató jónak tart és szedi a bevételt, ha nem ezt csinálná nem lenne mit szedni.
Ezt mindenki tudja, hogy igazán jó rádiót csak azok tudnak csinálni, akik maguk is a megcélzott réteghez tartoznak

Ez a legnagyobb hülyeség, amit a 7 éves rádiós pályafutásom alatt hallottam.
Igazán jó rádiót az tud csinálni, aki tud csinálni igazán jó vállalkozást. Eltervez-megvalósít-értékel-változtat, ugyanis csak ennyi kell(ene) hozzá
Mindenkitudja hogy az 1 km -er az nem 1 km-er és nem kell ahhoz csavargatni az adót, ezt hivják fizikának. A frekit nem lehet egyszerűen csak úgy elvágni ha hiszed ha nem 1 w-al is szépen lehet rádiózni ha jó helyen van az antenna
Tegyél már fel egy 800kw-os adót mondjuk az AVAS tetejére aztán majd meglátjuk mit szól hozzá az összes többi rádió, meg a szlovákok, ugyanez van itt is, csak kisebben!
 #40808  Szerző: LuciFerko

mjoel írta:Mindenkitudja hogy az 1 km -er az nem 1 km-er és nem kell ahhoz csavargatni az adót, ezt hivják fizikának. A frekit nem lehet egyszerűen csak úgy elvágni ha hiszed ha nem 1 w-al is szépen lehet rádiózni ha jó helyen van az antenna. Az meg, hogy van egy rátermett csapat, aki tud jobbat-újabbat mutatni az általa megcélzott rétegnek azt nem konkurenciának hívják. Ezt mindenki tudja, hogy igazán jó rádiót csak azok tudnak csinálni, akik maguk is a megcélzott réteghez tartoznak. Lehet ezért a vételkörzetben élő célcsoport azt fogja hallgatni mivel emberközelibenek tartja és neki szól. A kereskedelmi rádió nem foglalkozik veled mint hallgatóval csinálja amit ő jónak tart és szedi a reklábevételekt. Szóval nem értem ezt a kisköz, alias kereskedelmi hasonlatot. A kettő ég és a föld.
üdv.
:chinese:
 #40807  Szerző: mjoel

Mindenkitudja hogy az 1 km -er az nem 1 km-er és nem kell ahhoz csavargatni az adót, ezt hivják fizikának. A frekit nem lehet egyszerűen csak úgy elvágni ha hiszed ha nem 1 w-al is szépen lehet rádiózni ha jó helyen van az antenna. Az meg, hogy van egy rátermett csapat, aki tud jobbat-újabbat mutatni az általa megcélzott rétegnek azt nem konkurenciának hívják. Ezt mindenki tudja, hogy igazán jó rádiót csak azok tudnak csinálni, akik maguk is a megcélzott réteghez tartoznak. Lehet ezért a vételkörzetben élő célcsoport azt fogja hallgatni mivel emberközelibenek tartja és neki szól. A kereskedelmi rádió nem foglalkozik veled mint hallgatóval csinálja amit ő jónak tart és szedi a reklábevételekt. Szóval nem értem ezt a kisköz, alias kereskedelmi hasonlatot. A kettő ég és a föld.
üdv.
 #40806  Szerző: VidámSrác

mjoel írta:Kérdem én? Hol van előírva az, hogy a kisköz rádiónak amatőrnek kell lennie? Ha a célközönségét eléri, az nem azt jelenti, hogy kereskedelmi rádió még akkor sem ha tapasztalt rádiósok csinálják. Nahh meg ugye a vételkörzet sem egyezik meg egy kisköz és egy ker rádió esetében. Ha pedig esetlegesen ügyesek a kisköz és tud reklámozót befektetőt szerezni azt nem kell sajnálni tőlük. Ez az ő érdemük!!!
nem kell amatőrnek lennie, másnak kell lennie, mint egy kereskedelminek. viszont miért jön mindig mindenki a reklámokkal? 1 km-es papíronkénti vételkörzet nem hiszem, hogy sok befektetőt vonzana. jah, ha feltekerjük a powert, rögtön az egész városban hallani, mindjárt tudunk is pár reklámot szervezni. persze közben kisközösségiek maradunk, mert szólnak a megcélzott réteg, a fiatalok kedvencei minden órában "reklám és megszakítás nélkül". hát ez az, amiben a kereskedelmi rádiók jogos versenytársat látnak, és megmondom általánosítva: igazuk van!
 #40805  Szerző: VidámSrác

BajakiGabesz írta:Már csak elvből sem írom le mégegyszer a litániámat, mert kb senki más nem fogta még fel, kivéve mgabor-t és LuciFerkót.
én viszont leírom mégegyszer, hogy még többen felfogják, amit igen kiemeltem tegnap: általánosítva
BajakiGabesz írta:Azt azért hozzátenném, hogy aki ránkhúzná a kereskedelmi jelleget, az jó ha tudja, hogy mi csak azt csináljuk, amelyet az ORTT-nél meg is jelöltünk, illetve azóta már többet is...
nem húzta rátok senki sem a kereskedelmi jelleget, csak általánosított.
 #40803  Szerző: mjoel

Kérdem én? Hol van előírva az, hogy a kisköz rádiónak amatőrnek kell lennie? Ha a célközönségét eléri, az nem azt jelenti, hogy kereskedelmi rádió még akkor sem ha tapasztalt rádiósok csinálják. Nahh meg ugye a vételkörzet sem egyezik meg egy kisköz és egy ker rádió esetében. Ha pedig esetlegesen ügyesek a kisköz és tud reklámozót befektetőt szerezni azt nem kell sajnálni tőlük. Ez az ő érdemük!!!

Üdv.
 #40799  Szerző: orrhang

Jimmernek:
Ha indokolatlanul csesztetésnek érzed, akkor tedd meg a megfelelő lépést és kezdj bírósági eljárást! (én ezt tenném, főleg ha nincs is rá törvény). Ne hagyd magad!

Nightman01-nek: Hogy is fogalmazzam meg neked, hogy ne bántsalak meg.Attól, hogy egy rádió nem ad másokat fikázó szignálokat még nem biztos, hogy nem versenyzik vele, sőt! Ha már kereskedelmi stílusban ad, akkor szerintem már versenyzik!
A többiben pedig maximálisan egyetértek Vidámsráccal. Magánvélemény de én az egész kisközös mizériát elfelejteném és csak "nagy " frekvenciákat adnék akár nem nyereségérdekelt formában is, minimális reklámozási lehetőséggel.
 #40798  Szerző: BajakiGabesz

Megérkezett a megváltóm...

Látom LuciFerkó te legalább érted, hogy mire vonatkozott az eposzom jó pár oldallal ezelőtt...

Már csak elvből sem írom le mégegyszer a litániámat, mert kb senki más nem fogta még fel, kivéve mgabor-t és LuciFerkót.

Azt azért hozzátenném, hogy aki ránkhúzná a kereskedelmi jelleget, az jó ha tudja, hogy mi csak azt csináljuk, amelyet az ORTT-nél meg is jelöltünk, illetve azóta már többet is...

Fiatalokat szeretnénk elérni, fiatalos és nemcsak zenei műsorokkal.

Ezt rengetegzenei és tematikus műsorral tesszük, ami úgy gondolom példátlan Magyarországon:

RoCkToWn, RetroTime, Tabu, IT-Café, MagyarOK, Alternatívan, Smile TOP-20, realSide, remXL, SmileNight, Tűsarok, PartyŐrség, ZUZ, TáncTér, indieGo, Egy az Egyben.

Sőt folyamatosan ötleteink vannak, hogy miként lehetne ezt bővíteni, de lassan ott tartunk, hogy a nap 24 órájában, ahol érdemes elhelyezni már nem fér bele. Megosztanám még azt is, hogy a rádiónk napi 12 órában, hétvégén napi 14 órában a célcsoportját látja el...

Nem említve a programokat, amelyek a rádió saját erejéből intézettek voltak/lesznek a városban, amit a kereskedelmi jelleggel működő rádió ezidáig nem tett meg:

Paintball a hallgatókkal, Autósnap, Szépségverseny bikini partival, MoziEst-ek és még sok-sok más.

De tudom ez nem számít és mindez megérdemli azt, hogy egyik napról a másikra feledésbe merüljön...

Mert ha ez így halad tovább, akkor igenis feledésbe fog merülni...
Szomorú vagyok.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 41