RADIOSITE Fórum

• Neo FM

#106987  Szerző: djmarco

Végre nyiltan meghallgathatjuk mindkét fél álláspontját.
Lenne egy pár észrevételem az eddigi dizkurzushoz.
Ha az új stáb profi csapat volt, kiváló szakemberekkel akkor miért válalta el a feladatot egy olyan rádióban ahol nincsenek meg hozzá a kellő feltételek. Ha nincs ló jó a szamár is elv nem igazán jellemző a profikra, legyen szó bármilyen szakmáról.

A sláger rádio a magyar rádiotörténet egyik megkerülhetetlen alakja volt. Nem tudok még egy olyan rádiot melynek a saját szülinapjára több mint 10000 ember ment el a szakadó esőben. És bár az utolsó egy két évben kezdett egy kicsit stagnàlni, mégis egy szerethető rádió volt. És ez a kulcs ugyanis nem vagyok benne biztos hogy egy pár éve jobbak lettek volna a rádiók, inkább az imageük volt jobban mecsinálva. Én a classt egy sokkal profibb rádiónak tartom min a danubiust. Viszont a danubiusnak volt egy olyan családias hangulatott amit azóta is hiányolok az éterből. Vagy ott van R1. A brandjük nagyon rendbe volt, azok a szignálok most is ott csengnek a fülemben, viszont azt elfogadhatatlannak tartom hogy volt olyan nap amikor 4szer odakapcsoltam a rádiora, és négyszer ugyanaz a szám ment. Ha 24 óra alatt lemegy négyszer az se kevés, de nyolc óra alatt? Sikerült elérniük hogy megutáljam a kedvenc számaimat.
De vissza a neora. Amikor a neo elindult akkor 3 dolog miatt bukott meg. Egyrészt alapból utálták a sláger kitúrása miatt. Másodszor a rádio arculatát nem igazán sikerült eltalálni. Harmadszor pedig a slágeres banda akkora szeretett kapott a rádio megszünésekor hogy azt hitték òk az istencsászárok, és nem kell keményen dolgozni a sikerért. Ha nem hiszitek hallgassátok meg az első adáskezdést.
Az utolso gondolatom pedig az hogy figyeljétek meg, kb 2év mulva ha nem történik valami nagy fordulat akkor a volt neosok nagy része a juventuson fog műsort vezetni. Azért mert ez a csapat összetudott fogni.
Persze ez az egész csak az én véleményem.
Ambrusz Márk hangtechnikus, és jövőbeli rádiosztár :)
 #106976  Szerző: Gabeedj

Szelerailway írta:Kezd kissé unalmassá válni, hogy egyeseknek csak Budapest létezik.Kedves Bandrás!Felvilágosítalak, hogy az ország 4/5-e nem a fővárosban él.Ennek jelentős része még csak nem is valamelyik nagyvárosban, hogy az ottani helyi rádiót hallgathatná.Nekik csak az országos médiumok jutnak és nem mindenki olyan, hogy nagyantennákat szereljen fel, ők csak az esetleges hifijük drótja által biztosított rádiókat éri el és az interenetn meg nem hallgatnak rádiót..Nekik hadoválhattok itt arról, hogy 2008-ban mennyi rádió létezett és mindenki igénye ki volt elégítve.
Osztom a véleményt!Odafent Pesten azt sem tudják sokan,hogy milyen lehet támaszkodni 1-2 rádióra,mert csak azt lehet elérni és semmi mást.A Városi adók lassan inkább megszűnnek sorra,mert senkinek nem éri meg befektetni és csak a régiek maradnak meg.Sorra jönnek a Lánchíd,Katolikus és Mária rádiók,MERT KELL :ayfkm: és közben a MR -rádiók is megálltak a fejlődésben és csak egy rádió van talpon "A RÁDIÓ" vagyis a Class. Bő a választék. :gülü: Na ezért volt igazából felüdülés a Neo elmúlt pár hónapja,mert jutott kicsivel több is,mint a megszokott ...
 #106972  Szerző: Szelerailway

Kezd kissé unalmassá válni, hogy egyeseknek csak Budapest létezik.Kedves Bandrás!Felvilágosítalak, hogy az ország 4/5-e nem a fővárosban él.Ennek jelentős része még csak nem is valamelyik nagyvárosban, hogy az ottani helyi rádiót hallgathatná.Nekik csak az országos médiumok jutnak és nem mindenki olyan, hogy nagyantennákat szereljen fel, ők csak az esetleges hifijük drótja által biztosított rádiókat érik el és az interneten meg nem hallgatnak rádiót.Nekik hadoválhattok itt arról, hogy 2008-ban mennyi rádió létezett és mindenki igénye ki volt elégítve.
 #106961  Szerző: bandras

mimi írta: Nagy a dilemmám, mert nekem az az elképzelésem a kereskedelmi rádiózásról, hogy az eredményességről a bevétellel összefüggésben beszélhetünk. Milyen számadatok támasztják alá a korábbi modellek súlyos kritizálását és az újítás sikerességét?
Hát igen, elég viccesek a vissza-visszatérő szarslágerrádiózók. Miközben ahogy nézem, egy darabig nem lesz olyan rádió, amely akkora árbevételt és nyereséget ér el, mint a Sláger. Elég megnézni, hogy a Slágernek már a válságban produkált árbevételét a Class még az állami pénzekkel kitömködve sem éri el.
Akinek meg a sláger zenei stílusa nem tetszett: nekem meg a Bartók zenei stílusa nem tetszik. Ennyi erővel írogassam mindig be, hogy szerintem fos az a kínálat és butítják a népet, meg foglalják a frekvenciákat? Senkit nem kényszerítettek fegyverrel, hogy a Slágert hallgassa, pedig akkoriban - nemrég lett felsorolva a 2008-as rádiós kínálat - sokkal nagyobb volt a piaci verseny, mint most.

Írom mindezeket úgy, hogy finoman szólva sem voltam Sláger fan, csak kicsit ciki már szerintem, hogy egy rádiós fórumon a Sláger mint valami elrettentő példa tűnik fel. Ha már elrettentő példáknál tartunk, akkor a Neo 5 forintos tulajdonosa sokkal inkább az.
 #106960  Szerző: orrhang

mégis nyilvánosság elé vitték döntésüket
tudod demokrciaban ket lehetoseged van az erdekeid ervenyesitesere, az egyik a birosag, a masik a media. Ezen kivul pedig mivel sokan csak feluletesen ismerik a sztorit el kivantak mondani az igazsagot.
csődvédelem idején megvannak a pontos feltételek minden kifizetésnek, még a havi bérek esetében is.
igen, nagyjabol a munkaberek az elsok, azt kell eloszor kifizetni felszamolas eseten is, akkor es csakis abban az esetben, ha a cegnek van barmennyi vagyona is. Gyanitom jo magyar szokas szerint itt sem lesz semennyi.

Csodalom azokat az embereket, akik meg kitartanak. Nagyon sok ilyen radio van, most mar lehet azt mondani, hogy az 500 forintos emberek az orszagos radiokban is megjelentek es nagyon nehez azt mondani annak a szakembernek, akinek ez az elete, tanult, fektetett bele energiat, vegigjarta a rangletrat, es nem utolso sorban jo az, amit csinal, hogy oke bakker, en is engedek az arbol es megcsinalom 1000 Ft helyett 600-ert, mikozben azt latja, hogy a bevetelek ott vannak, csak eppen a tulaj tobbet akar maganak. Ezek az emberek,barmennyire kitartoak es szenvedelyuk, amit csinalnak, azok el fognak menni, mert nem fognak tudni megelni es kenyeret venni a boltban. A tehetsegtelen, olcso emberek meg maradnak es szepen sullyed a szinvonal es
az ilyen radioknak elobb-utobb az lesz a vege,mint a Neo-nak. Bezarnak, mert a kutya sem lesz rajuk kivancsi.
En, ha most radiotulaj lennek es komolyan gondolnam, amit csinalni akarok, akkor ezeket az embereket BIZTOSAN NEM alkalmaznam.
 #106958  Szerző: orrhang

De azt Ő is tudta, hogy nincs pótolhatatlan ember
Ehhez annyit uzennek innen, hogy de, van!!!!!

Ha valaki kivancsi a nevemre, az elozo hosszaszolasaim valamelyikeben megtalalja.
 #106955  Szerző: mimi

Segítsetek, kérlek, mert visszatérően látom, hogy hiányolják a szakmaiságot erről a fórumról, van, aki még az elmebetegezésig is elmegy. Nagy a dilemmám, mert nekem az az elképzelésem a kereskedelmi rádiózásról, hogy az eredményességről a bevétellel összefüggésben beszélhetünk. Milyen számadatok támasztják alá a korábbi modellek súlyos kritizálását és az újítás sikerességét?

Segítségeteket előre is tisztelettel köszönöm, üdvözlettel:
id. Vágvölgyi Endre Béla dr., okleveles CNC-forgácsoló
 #106950  Szerző: oldman

Végre kezdek értelmes gondolatokat is látni a fórumon, aminek örülök, és hogy emberek vállalják is véleményüket.

Tóth Tamás jól tette, hogy leírta azt amit lát. Én bizonyos részeket kihagytam volna belőle, mert mint látható a korábbi csapat meghatározó embere, Berényi Attila, azonnal reagált. Elég lett volna annyi, hogy nem működött ez vagy az. Az hogy azt ki tette tönkre, lényegtelen. Viszont az sem túl kedves, hogy Attila lenézte Tamás kollégát, hisz nemcsak az ex Neosok lehetnek jó szakemberek ebben az országban. Valakinek úgy adatott meg, hogy sokáig lehettek jó helyen. Sláger, Juventus, Danibus, Neo.
Ami tény! Hogy nem egy személy, hanem az FM1 ZRt. tartozik embereknek, cégeknek. Július elejéig teljesen lényegtelen volt, hogy ki az FM1 ZRt tulajdonosa. Csak akkor vált érdekessé, amikor valakit hibáztatni kellett. Tudomásom szerint, csődvédelem idején megvannak a pontos feltételek minden kifizetésnek, még a havi bérek esetében is. Nem vagyok jogász, így lehet, hogy ez marhaság, de így tudom. Berényi Attiláék felálltak és nem kívántak tovább az adott körülmények között a Neo FM-nél dolgozni. Ugyan csak rájuk tartozott és a tulajdonosokra, hogy miért nem, mégis nyilvánosság elé vitték döntésüket. Nekem az a véleményem, hogy ezzel inkább rúgtak egyet a földön fekvőbe. Lehet, hogy abban reménykedtek, hogy a tulajdonos megijed és gyorsan fizet és meghunyászkodva visszakönyörgi őket. Én sem tettem volna.
Azért azt megjegyzem, hogy igazuk volt, hogy felmondtak, csak a módjával nem értek egyet.
Ismerve a szakmát (itt már írta valaki), hogy bizony rengeteg cégnél divat, hogy nem fizetnek, vagy épp nem időben, ráadásul megalázóan kevés pénzért kell dolgozni és alkotni. 18 éves "pályafutásom" során, mindig volt olyan cég, vagy tulajdonos, aki nem akart fizetni, vagy "hatalmával" visszaélve, nem a megadott napon fizetett. Én meg fizethettem a késedelmi kamatot, hitelre és a csekkekre. Ebből csak az a lényeg, hogy szinte minden egyes nap lenne olyan rádiós, aki sajtótájékoztatón próbálna érvényt szerezni a jogainak. Az a döbbenetes, hogy sem a Médiatanácsot, és a mindenkori vezetést sem érdekli, hogy munkahelyek szűnnek meg, és emberek megélhetése kerül napi szinten veszélybe. A szakma meg nem tesz semmit. A rádiótulajdonosok maximum magukat védik, de azt is szarul. Gondoljunk itt az NMHH bevallásra, ami újabb munkahelyekbe kerül majd, a 35 % magyar zenei limitre, mellyel hallgathatatlanná tesznek rádiókat és ezzel hallgatót, megrendelőt és megint majd munkahelyeket veszít a szakma, de akár arra is, hogy a több éve működő hálózatok - vételkörzetek, még csak nem is léphetnek egymással hálózatba sem. Egyenlő versenyről már rég nem beszélhetünk, ennek is áldozata lett a Neo. Sehol Európában nincs ilyen szívatás, mint nálunk és nem keveset fizetnek a rádiók csak azért, hogy szólhassanak. Nem lesz csoda, ha éveken belül megint 50 év lesz a lemaradásunk a nyugati rádiózáshoz képest.
Visszatérve a Neohoz. Nem szabad az augusztus végétől dolgozókat összehasonlítani az elődökkel, mivel mások voltak a lehetőségek, körülmények, az eltöltött idő, de leginkább a két stílus volt eltérő. Az lenne a jó, ha lenne ilyen és olyan is, és így egy egészséges verseny alakulna ki. Amúgy meg mindkét gárda veszített, hisz már nem szól a Neo. Mindenki elveszítette a munkáját, esetleg megélhetését és közben maradt egy országos kereskedelmi rádió, amely már így is Istenként nézte le a többit, most pedig olyan előnyre tesz szert, melyet soha senki sem fog behozni. Ez szomorú, elkeserítő.
 #106949  Szerző: bumfan

És hány évig érvényes még ez a névlajstrom? Most irigylem kicsit a Szlovákokat a Fun Radio Danubius-sal. :) De az külhon, és most itthonról van szó.
 #106948  Szerző: markfelt

bumfan írta:Ez most nem teljesen idetartozik.
De: Lehetséges az, hogy valamelyik korábban megszűnt rádió nevével, egy újabb rádió induljon az országban? Talán még azonos szignálparkkal is. Ugyan, az egykori tulajdonos külföldi volt, de miért ne lehetne, ugyanazon névvel, sajnos esetleg oligarcha gazdával egy új Danubiust, vagy Slágert csinálni? A Danubius végtére magyar tulajdonban volt a 90'-s évek végéig, csak privatizálták. Most ezt a folyamatot visszafele kellene megcsinálni. Érdekes tudna lenni, mindenféleképp.
A Sláger és Danubius márkanevek tulajdonosa az Emmis és a Mezzaine, addig, ameddig érvényes a névlajstrom.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 584