RADIOSITE Fórum

• Telekom

#102871  Szerző: LuciFerko

Dégen, Nagykarácsonyban is csak GPRS van. :punch:
 #102869  Szerző: DRoland

rmihaly76 írta:Nyaranta rengeteg tizen-, es huszoneves eves fiatal...
Ezzel nekem semmi bajom, sőt! Én is használom a facebookot (bár szerintem tuti nem lógok ott annyit, mint a mai tinik), mobilnetem is van. Szívesen hallgatnék webrádiót a kocsiban, buszon is, munkába oda-vissza, de - mint azt egyszer írtam - már teszteltem, a toronyváltás sokszor nehézkesen megy végbe, 3G/HSDPA felejtős (csak kb 10 km-en van). EDGE is elég lenne, de sokszor meg sem közelíti az elméleti maximumot, ám van olyan torony is, amin egy 128kbps mp3 stream is megy akadásmentesen (ez most a Telenorra vonatkozik). Csak a telefonálás működjön (ez pedig szntén mindháromra).
rmihaly76 írta:NA hetvegi/esti bulikat leszamitva, gyakorlatilag feszbukon zajlik az ifjusag tarsadalmi elete. Ezt lehet kifogasolni, lehet lenezni, de attol meg igy van.
OFF

Hol vannak már azok az idők, mikor kimentünk focizni barátokkal, járkáltunk mindenfelé, nem fb egész nap...
 #102868  Szerző: asimov

Nyaranta rengeteg tizen-, es huszoneves eves fiatal napi szintu eletvitelere van ralatasom es nagy harci helyzet bizony az, hogy ezen fiatalok egyre kevesbe telefonalnak, es egyre inkabb "megabit"-elnek. A hetvegi/esti bulikat leszamitva, gyakorlatilag feszbukon zajlik az ifjusag tarsadalmi elete. Ezt lehet kifogasolni, lehet lenezni, de attol meg igy van.
Marpedig a futotuzkent terjedo mobil-os feszbuk-olashoz nem hanghivas, hanem adatforgalom kell es ehhez az igenyhez igazodnak (valamennyire) a szolgaltatok.. Muszaj nekik, mert a konkurrencia ott topog a hatterben.
Erre mintegy rafejel az egyre terjedo (nehany europai mobilszolgaltatonal le is tiltott!) VoIP alapu telefonalas, ami egyenesen sorscsapas a szolgaltatoknak. (A bulik elmenyei meg hetfonkent kerulnek fel feszbuk-ra...)
DRoland írta:Az a baj, hogy mindhárom szolgáltató a megabitekkel csábítja a fiatalokat, miközben a hanghívás sokszor sikertelen. Előbb lehessen telefonálni BÁRHONNAN, ne csak térerő legyen (bár van, ahol semmit sem ér, még ha van is), utána majd netet is fejleszthetik (ez mindháromra vonatkozik!).
 #102866  Szerző: szemilan

jeek írta:
LazlowHUN írta: Mindenesetre ahol jelenleg vagyok még tutira nem cserélték le a régi bázisállomást mert még mindig csak GPRS döcög itt, akkor már rég legalább EDGE hálózat lenne. Pár hónappal ezelőttig mégis minden küszködés nélkül betöltött a telefonomon.
Nah ebből látszik, hogy sajnos az emberek nem a minőségre mennek.
Állítom, hogy a Vodánál de még szerintem a Telenornál sem találok olyan helyet, ahol ne lenne legalább EDGE.
Hehh még GPRS 2012-ben... mégis ezek a Magentáék a piacvezetők :hit:

A T-mobile az EDGE indulásánál publikált lefedettségi adatokat, majd ez egyszer csak lekerült a honlapjukról. Azóta nem lehet tudni hol van és hol nincs. (Ügyfélszolgálaton adnak tájékoztatást Város/Utca/házszám megadását követően, na de ha utazik az ember??) A Telenornak minimálisan, de kisebb az EDGE lefedettsége a GPRS-hez képest. Saját honlapján ugyan ezt nem jelöli, de az NMHH-s jelentésből kiderül. A Vodafone pedig csak saját honlapján közöl GPRS adatokat, ami elvileg megegyezik az EDGE lefedettséggel. Ennek megfelelően az NMHH felé is csak EDGE lefedettséget adott le.

Ja és egyébként szépen megszűnt ez a térképes jelentés. A Júliusi jelentésben már nem szerepelnek térképek, de még százalékos adatok sem a területi lefedettséget illetően.

Ha valahol, csak GPRS van a magenta részéről, véleményem szerint az a régi rendszereknek tudható be. Ugyanis ma már nem kell adótornyonként külön fizetni frekvenciahasználati díjat. Tehát mindössze azon múlik, hogy tudja-e a rendszer, illetve, hogy van-e annyi kapacitás az adótoronynál. (feltételezem megvan, mivel nem biztosít nagy sebességet)
 #102863  Szerző: tomee87

DRoland írta:Az a baj, hogy mindhárom szolgáltató a megabitekkel csábítja a fiatalokat, miközben a hanghívás sokszor sikertelen. Előbb lehessen telefonálni BÁRHONNAN, ne csak térerő legyen (bár van, ahol semmit sem ér, még ha van is), utána majd netet is fejleszthetik (ez mindháromra vonatkozik!).
Én Telenoros voltam, amíg nem cserélték le a hálózatukat ZTE-re, addig nem volt bajom, nem szakadtak meg a hívások, volt térerő, amióta megújították egy nagy sz*r.
Váltottam Vodafone-ra, már az új hálózatukat használva, SOHA nem szakadt még meg hívásom náluk, legyek bárhol. Pedig havi 30-50 óra közötti hívást indítok a Vodafone-os telefonommal.
Egyébként nekem sem a mobilnet az elsődleges szempont.
 #102861  Szerző: DRoland

Az a baj, hogy mindhárom szolgáltató a megabitekkel csábítja a fiatalokat, miközben a hanghívás sokszor sikertelen. Előbb lehessen telefonálni BÁRHONNAN, ne csak térerő legyen (bár van, ahol semmit sem ér, még ha van is), utána majd netet is fejleszthetik (ez mindháromra vonatkozik!).
 #102860  Szerző: tomee87

LazlowHUN írta: Mindenesetre ahol jelenleg vagyok még tutira nem cserélték le a régi bázisállomást mert még mindig csak GPRS döcög itt, akkor már rég legalább EDGE hálózat lenne. Pár hónappal ezelőttig mégis minden küszködés nélkül betöltött a telefonomon.
Nah ebből látszik, hogy sajnos az emberek nem a minőségre mennek.
Állítom, hogy a Vodánál de még szerintem a Telenornál sem találok olyan helyet, ahol ne lenne legalább EDGE.
Hehh még GPRS 2012-ben... mégis ezek a Magentáék a piacvezetők :hit:
 #102859  Szerző: LazlowHUN

szemilan írta:Én is tapasztaltam, leginkább utazások során. Szerintem Ők is abba a problémába ütköztek, amibe a másik kettő. Az új eszközök nem egészen működnek együtt a régi eszközökkel. (Ha jobban tetszik fordítva is igaz lehet) Ezért a cellaváltások során egész egyszerűen "elveszti a hálózat" a telefon. (vagy a telefon a hálózatot??) A T-mobilnál lassabban zajlik a hálózat modernizáció. Egyébként nekem úgy tűnik, a 3G elemek cseréjével már megvannak. Ha valakit érdekel hogyan is néz ki egy új bázisállomás, küldök képet privátban.

Ilyenkor egy Ki/Bekapcsolás segít.
Nem tudom, lehet van ebben a régi/új dologban valami. Mindenesetre ahol jelenleg vagyok még tutira nem cserélték le a régi bázisállomást mert még mindig csak GPRS döcög itt, akkor már rég legalább EDGE hálózat lenne. Pár hónappal ezelőttig mégis minden küszködés nélkül betöltött a telefonomon.
Viszont a barátnőm egy olyan kisvárosban lakik, ahol van 3G, az udvarukról közvetlen rálátás van a toronyra. Ennek ellenére amikor az udvaron telefonáltam mégis szétkapcsolta a hívást. Tegnap otthon volt, mégsem tudott hívni és őt sem lehetett elérni.
Kb. másfél hónapja szintén tőlük akartam hazatelefonálni anyukámnak, de többször is elnémult a vonal 10-15 másodpercen belül, de a másodperceket számolta a telefon. A 30-as telefonjával előtte sem és azóta sem volt probléma. Utána felhívtam a 70-es telefonján, azon tudtunk beszélni.
Úgy néz ki mindkét helyen van egy kis gubanc :gülü2:
 #102847  Szerző: markfelt

LuciFerko írta:Ja és Balatonlelle elején nincs térerő vonaton.
Hát, nemcsak ott. Zamárdi - Balatonszabadi és a települések 2-300 méteres szakaszain kívül sehol nincs.
 #102841  Szerző: LuciFerko

Ja és Balatonlelle elején nincs térerő vonaton.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 27