RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#19500  Szerző: LuciFerko

Pasa írta:http://www.privatbankar.hu/html/cikk/fr ... ?hir=74260
Tehát igazam lesz. ;) Be fog ez szépen indulni. Van már Duna I-II., RTL Klub, TV2, mindjárt lesz m1 és m2, és a Viasat se marad ki (V3 és V6). Ha lesz térerő is, ismét a földi sugárzás lehet az első számú platform. :yes:
kár hogy nem VHF1-en van a szabvány mert akkor változatlanul jól lehetne DXelni nyáron :P
 #19499  Szerző: Pasa

http://www.privatbankar.hu/html/cikk/fr ... ?hir=74260
Tehát igazam lesz. ;) Be fog ez szépen indulni. Van már Duna I-II., RTL Klub, TV2, mindjárt lesz m1 és m2, és a Viasat se marad ki (V3 és V6). Ha lesz térerő is, ismét a földi sugárzás lehet az első számú platform. :yes:
 #19280  Szerző: mg

van-e valakinek az irányú tapasztalata, hogy DVB-T kártyával egy gyengébb teljesítményű PC-n nézhetőek-e a HD adások akadozás nélkül úgy, hogy nem használom ki a teljes felbontást (tehát mondjuk leméretezem az ablakot SD felbontás körüli méretre)? a youtube hd videókon pl segít, még kipróbálom majd a dvb-t-ről felvett mintákat, de tényleges tapasztalat is érdekelne
 #19228  Szerző: mlaszlo

Promenád írta:Ez egy jó kérdés, az az igazság, hogy annyira sajnos nem tudtam belemerűlni a részletekbe még. Én ínkább hang konvertálásra szoktam használni. Valószínű gép és videókártya is függő lehet. Nálam a kétmagos procival és egy ATI Radeon 9200-al, - ami már lassan ősréginek számít - , teljesen szép képet mutatott. Semmiféle beállítást nem állítottam rajta, csakhogy az adott fájl kiterjesztése mp4 legyen.
Köszönöm az infót, akkor úgy látszik a gépem lesz gyenge hozzá, már a HD adásokról rögzített anyagokat se nagyon tudja lejátszani, folyamatosan szaggatja a képet :(
 #19216  Szerző: Promenád

Ez egy jó kérdés, az az igazság, hogy annyira sajnos nem tudtam belemerűlni a részletekbe még. Én ínkább hang konvertálásra szoktam használni. Valószínű gép és videókártya is függő lehet. Nálam a kétmagos procival és egy ATI Radeon 9200-al, - ami már lassan ősréginek számít - , teljesen szép képet mutatott. Semmiféle beállítást nem állítottam rajta, csakhogy az adott fájl kiterjesztése mp4 legyen.
 #19195  Szerző: mlaszlo

Promenád írta:Nagyon szívesen. Kiváncsi leszek síkerűlt-e. A Duna 2-es részletet is sikerűlt aztán átalakítanóm mp4-be ezzel a progival, így megtudtam nézni. A hangzás lehet hogy síma sztereó lesz csak.
Megtaláltam ezt a programot, amit ajánlottál. Szépen át is konvertálja, a hang is rendben van, egyedül a kép lesz gyenge minőségű. A beállításoknál a minőségre a lehető legjobbat választottam ki. Lehet, hogy mégis valahol valami rosszul lett beállítva?
 #19189  Szerző: Promenád

Nagyon szívesen. Kiváncsi leszek síkerűlt-e. A Duna 2-es részletet is sikerűlt aztán átalakítanóm mp4-be ezzel a progival, így megtudtam nézni. A hangzás lehet hogy síma sztereó lesz csak.
 #19185  Szerző: mlaszlo

Promenád írta: Van rá egy okosság : Format Factory a neve. Konvertáld át olyan formátumba amilyembe csak szeretnéd és bármilyen média lejátszó lefogja játszani neked. Én próba képpen az RTL-s részletet konvertáltam át mp4-be és minden müködött. :) Én nem ajánlok semmi kodekcsomag feltelepítését, sokkal jobban járnál ha az FfdShow-t tennéd fel és manuálisan azokat a kodekeket amelyekre ténylegesen szükséged lehet.

Lejátszónak pedig ajánlóm fígyelmedbe a VLC Media Playert vagy a KM Playert. Ezek kodek nélkűl is az ísmertebb kodek képfájlokat lejátszák.
Köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni ezt a programot, amit ajánlottál.
 #19160  Szerző: Promenád

mg írta:
Promenád írta:A DX-ben az a gond , hogy a kőrnyező országok mind-mind más szabványt használnak, így kízárt a lehetősége, hogy a határ mellett élők tudják majd nézni a szomszédos országok adását. Szeríntem az ízgalmasabb, mintha egy másik adoról ugyanazt a műsorokat próbálja elcsípni az ember, amit a legközelebbi adóról is tökéletesen tudd nézni.
szerintem ez csak ilyen kezdeti szenvedés, a gyártók nem akarnak majd minden országra külön szabványú STB-ket gyártani, úgyhogy a jövőben talán minden formátum vételére alkalmasak lesznek.

Ez volt kezdetben a DVD lejátszókkal és írókkal : régió kód feloldása nélkűl nem igazán tudtál tengerentúli fílmeket megnézni. :) Lehet, hogy egyszer kitalálnak rá egy szabványt, az is lehet , hogy mire meg lesz addigra a DVB-nek kitalálnak egy teljesen új szabványát. De az is lehet, hogy addigra őrűlt drágán lehet kapni a már kész beltériket. A szegénynek meg marad az okosítható, belső szoftverét frissítő okosságok.
 #19159  Szerző: mg

Promenád írta:A DX-ben az a gond , hogy a kőrnyező országok mind-mind más szabványt használnak, így kízárt a lehetősége, hogy a határ mellett élők tudják majd nézni a szomszédos országok adását. Szeríntem az ízgalmasabb, mintha egy másik adoról ugyanazt a műsorokat próbálja elcsípni az ember, amit a legközelebbi adóról is tökéletesen tudd nézni.
szerintem ez csak ilyen kezdeti szenvedés, a gyártók nem akarnak majd minden országra külön szabványú STB-ket gyártani, úgyhogy a jövőben talán minden formátum vételére alkalmasak lesznek.
  • 1
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 203