RADIOSITE Fórum

• DVB-T

#19155  Szerző: Promenád

mlaszlo írta:Akit esetleg érdekel itt van két rövid felvétel két csatornáról a Mindig TV-n:
RTL Klub
Duna II. Autonómia
Ezek olyan fájlok, amelyekbe a DVB-T vevő rögzít. Nálam a K-Lite codac pak-ban lévő media player classic lejátsza őket
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/k- ... -JW12.html
(az RTL-hez AAC codec kellene, de nekem nem sikerült még olyat találni, amivel sikerül a hangot számítógépen lejátszani)

Van rá egy okosság : Format Factory a neve. Konvertáld át olyan formátumba amilyembe csak szeretnéd és bármilyen média lejátszó lefogja játszani neked. Én próba képpen az RTL-s részletet konvertáltam át mp4-be és minden müködött. :) Én nem ajánlok semmi kodekcsomag feltelepítését, sokkal jobban járnál ha az FfdShow-t tennéd fel és manuálisan azokat a kodekeket amelyekre ténylegesen szükséged lehet.

Lejátszónak pedig ajánlóm fígyelmedbe a VLC Media Playert vagy a KM Playert. Ezek kodek nélkűl is az ísmertebb kodek képfájlokat lejátszák.
 #19154  Szerző: Promenád

LuciFerko írta:legalább megtanul a nép DXelni :hehe:
Igazad van. :D Én mondjuk pár nappal ezelőtt síkerűlt a tetőantenámmal elfogni a budapesti 38-as csatornáról DVB-H jelet. Az adók azonosítóját kiírta a beltérim, de a jelerőség olyan gyenge volt, hogy aztán be se programozta a tőbbi csatorna közé . :lol: A beltérim : ORION DVBT-R111.

A DX-ben az a gond , hogy a kőrnyező országok mind-mind más szabványt használnak, így kízárt a lehetősége, hogy a határ mellett élők tudják majd nézni a szomszédos országok adását. Szeríntem az ízgalmasabb, mintha egy másik adoról ugyanazt a műsorokat próbálja elcsípni az ember, amit a legközelebbi adóról is tökéletesen tudd nézni.
 #19153  Szerző: Promenád

mlaszlo írta:Budapestről elindult a 62-es csatornán a tv2 tesztsugárzása, első látásra nekem picit életlennek tűnik a kép
Szenetesen is elíndúlt a tesztsugárzás, nekem meg pixelesebbnek tűnnik egy katódsugaras tévén is a képe, mint az RTL Klubnak.
 #19141  Szerző: mlaszlo

Akit esetleg érdekel itt van két rövid felvétel két csatornáról a Mindig TV-n:
RTL Klub
Duna II. Autonómia
Ezek olyan fájlok, amelyekbe a DVB-T vevő rögzít. Nálam a K-Lite codac pak-ban lévő media player classic lejátsza őket
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/k- ... -JW12.html
(az RTL-hez AAC codec kellene, de nekem nem sikerült még olyat találni, amivel sikerül a hangot számítógépen lejátszani)
 #19088  Szerző: LuciFerko

legalább megtanul a nép DXelni :hehe:
 #19085  Szerző: Pasa

mlaszlo írta:A netboard fórumon azt írták, hogy Kab-hegy és Szentes vételkörzetében jobb a helyzet, a Budapesti adó van nagyon lekorlátozva, állítólag a végleges teljesítménynek csak kb. 10-15%-ával megy most :(
Igen, ez igaz, csak az a baj, hogy nálunk tetőantennás vételre lett kiírva a pályázat. Lehet, hogy sose lesz olyan térerő, mint most az analógon.
 #19082  Szerző: mlaszlo

Pasa írta:
MikySoft írta:Nah, fasza.
Még az M1, M2, és megéri venni egy tunert. Sztem.
Ja, meg térerő, hogy ne csak 10 méter magas 90 elemes szabad rálátású antennával jöjjön...
A netboard fórumon azt írták, hogy Kab-hegy és Szentes vételkörzetében jobb a helyzet, a Budapesti adó van nagyon lekorlátozva, állítólag a végleges teljesítménynek csak kb. 10-15%-ával megy most :(
 #19080  Szerző: Pasa

MikySoft írta:Nah, fasza.
Ja, meg térerő, hogy ne csak 10 méter magas 90 elemes szabad rálátású antennával jöjjön...
 #19066  Szerző: djlacee

Igen, egész tűrhető, de még elkelne az az m3, a regionális adó
 #19065  Szerző: rsite1

Nah, fasza.
  • 1
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 203