Promenád írta:drkotasz írta:Tetszenének végre politikafüggetlen közszolgálati tévét csinálni Magyarországon, vagy ha már azok a kilátások, hogy Szenes Andrea, meg a volt pártszóvivő jön vissza a képernyőre, akkor meg nem csodálkozni, ha betart az ellenzék. Ahogy a Napkeltéért se hullattam könnyeket, most az se hatna meg különösebben, ha erről az igehirdetésről lemaradnék, de ez úgyse következik be, egy tollvonással kihúzhatják és ki is fogják húzni az MTV-t a szarból, mert szükségük van rá.
De lássuk be, hogy az MTV soha nem volt közszolgálati televízió, csak állami. Csak sejtésem van, hogy a BBC függetlensége is a politikusok önmérsékletén és az emberek elvárásain alapul; itt meg nincsenek elvárások, az MTV első 32 évében mindenkinek teljesen nyilvánvaló volt, hogy a közszolgálati média a hatalom játéka, és ez azóta se változott meg.
Mondjuk Angliában a BBC-ért nem okoz gondot senkinek havi 2 ezer forint körüli összeget kifizetni, meg kicsit nagyobb ország, több kétezer forint, szóval ennyire itthon nem egyszerű a helyzet, hogy az előfizetők pénzén tartsunk fenn független tévét (itt még a független szó is ismeretlen, mert mindenbe belemagyarázzák, hogy a másik oldalhoz húz, ha épp nem tetszik valami).
Ebből is látszik mindenre van pénz, de ami a lényeg lenne soha nincs. Már több éve csak azt lehet tudni, hogy ez az intézmény csak nyeli a pénzt, nincsen arányban a belé fektett pénz és a profit. Mondjuk ez más országban sem újdonság, de még nem hallottam róla, hogy megszűnt volna egyetlen egy közszolgálati televízió, mert nem volt pénzük. Nekem az olasz tv példája jutott eszembe, ott is majdnem az utolsó pillanatban segítettek rajtuk.
,, Minden adást úgy csinálj meg, hogy lehet az lesz az utolsó.''