RADIOSITE Fórum

• MTVA (M1, M2, M3.hu, M4 Sport, M5, Duna, Duna World)

#43126  Szerző: djlacee

A két vezető kereskedelmi TV 20óra körül kezdte a vasárnap esti filmet, a négy közszolgálati meg 21 órakor, hol itt a logika? Miért nem kezdik ők is 20-kor? Akkor talán versenybe tudnának állni a kereskedelmiekkel, mert kereskedelmiről senki se fog átkapcsolni, ha azokon 21-kor kezdődik a film...
 #43106  Szerző: Attis

SzD írta:Ilyenkor elsőre sosem tudom, hogy sajnáljam, vagy mosolyogjak...de inkább sajnálom, mert elég égő az ilyen szitu. És ez ellen aztán tényleg nem lehet semmit tenni.
Én meg úgy vagyok vele, h az ilyen 5 perces híradót, miért nem "veszik fel előre"?
 #43060  Szerző: SzD

Ilyenkor elsőre sosem tudom, hogy sajnáljam, vagy mosolyogjak...de inkább sajnálom, mert elég égő az ilyen szitu. És ez ellen aztán tényleg nem lehet semmit tenni.
 #42737  Szerző: LuciFerko

és máskor nem lehetne ilyet adni normális műsoridőben?
 #42736  Szerző: nyikolaj

Ja... :gonosz:
Hisz választás van :lol:
 #42735  Szerző: LuciFerko

jó az m1-en a Boban Marković koncert :party: :punch:
 #40572  Szerző: Ghee

Marha jó ez a 16:9-edes képarány erőltetés. Simán levágják a 4:3-as arányú kamerák képeit. Van mikor a műsorvezető feje teteje sem látszik (ugyanezt érjük el az LCD/Plazma nagyítás funkciójával 4:3-adnál). Az operatőri munka nem áll párhuzamban a szükségmegoldással - nem veszik figyelembe a képarány kívánta "levágásokat". Nem beszélve a feliratozásról: hatalmas karakterek (az ATV még rosszabb ezügyben) - ami érthető is, hiszen, ha követnék a képaránymódosuláshoz tartozó betűméretcsökkentést, akkor sok TV-néző nem látná a régi CRTjén rendesen a szöveget. Tehát ez az átmeneti időszak - főleg kábelTVn, SD-ben és LCD-TVn - borzasztó kompromisszumokat igényel.
 #40051  Szerző: Pasa

A Magyar Televízió (sajnos) lecserélte a FUBK típusú beállítóábrát. Most ezek a színcsíkok vannak műsorkezdés előtt:

Kép
  • 1
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 235