RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#129926  Szerző: asimov

Gyenge, zajos volt, kb 10 másodpercen át. Azóta semmi. :(
LuciFerko írta:Mennyire erősödött fel?
 #129925  Szerző: LuciFerko

Mennyire erősödött fel?
 #129923  Szerző: asimov

...és tényleg :D
Egyszer (kb 20 perce hallgatózom) bezörögött ide is valami olaszos hadarás.
joe írta:
LuciFerko írta:104.5-öt figyeld, nekem ott már többször jött az RTL102.5
https://www.youtube.com/watch?v=31RwCzRxkVw
https://www.youtube.com/watch?v=91ZqbDoCB9o
Most is itt fédel az olasz a 104,5-ön, viszont egy lényeges infó kimaradt, az adó V polárban sugároz :)
 #129922  Szerző: djlacee

Erre nekem esélyem sincs, ha a Katolikus Corvinus nem menne, akkor is a Frekvence1 szólna :(
 #129909  Szerző: asimov

Igen, azóta kicsit variáltam az fmscan-on és nekem is kidobta RAI 1-et (521 km) de ennek a vétele sem szomorítana el...
Rövid vétel volt, de határozottan száraz, olaszos hadarásnak tünt.
V pol-ban itt is szól a "Sljeme" (zajosan, halkan, de szól). Ez "alatt" jött fel a zajból az olasz beszéd és mire átálltam volna a H pol. dipólra -ezzel nem jön a "Sjleme"- addigra eltünt a szövegelés.
Egy nyamvadt antennaátkapcsoló.. csak több lenne a postaköltség, mint maga a kapcsoló és helyi üzletekben nem látok ilyet :hit:
Azóta is hallgatózom ugyanott és a szomszédos frekiken is, de hiába. (Valami "flashback" megy órák óta a Sljeme-n)
joe írta:
asimov írta:Úgygondolnám, hogy olasz nyelven hadartak pár másopercig 88,1-en! :yes:
( "RAI GR Parlamento" tropoval?)
Avagy Rai R1 - Monte Venda (Padova) 150kW...közelebb van, mint Milano. Nekem ezzel az iránnyal csak az a bajom, hogy a frekvencián sugároz Sljeme is, (ill. egy román adó) így a románt kiszűrve is csak a horvát adót hallom...
 #129907  Szerző: joe

asimov írta:Úgygondolnám, hogy olasz nyelven hadartak pár másopercig 88,1-en! :yes:
Avagy Rai R1 - Monte Venda (Padova) 150kW...közelebb van, mint Milano. Nekem ezzel az iránnyal csak az a bajom, hogy a frekvencián sugároz Sljeme is, (ill. egy román adó) így a románt kiszűrve is csak a horvát adót hallom...
 #129905  Szerző: asimov

Úgygondolnám, hogy olasz nyelven hadartak pár másopercig 88,1-en! :yes:
 #129885  Szerző: asimov

87,5-ön is délután futottam bele abba a -vélhetően- török adásba.
-
Egy időben én is ingáztam: siófok - szekszárd - siófok - nagykanizsa.. mikor hogy. Kimerítőbb volt ez, mint maga a meló, ami várt ránk.
joe írta:A német FMDX fórumon van egy bejegyzés, ami szerint ma 17 óra körül portugál adókat vett (RDS-sel) egy DX-er...autóban Bernau-ból a berlini "körgyűrű" felé haladva. A terjedés kb. 3 percig tartott.

Nem értem rá rádiózni (igaz, kocsiban szólt...autóztam ma 450km-et és ebben egy méter autópálya nem volt), jelenleg tropót sem észlelek. Joe
  • 1
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 541