RADIOSITE Fórum

• Juventus Rádió

#48506  Szerző: szemilan

Na pályázik a Juventus a 101.6-ra Miskolcon.
Talán lejár nekik a jelenlegi, vagy csak a teljesítmény miatt akarnak másik frekvenciát?
 #48110  Szerző: Dave1988

A Class FM „letarolta” a kereskedelmi rádiók piacát – országosan minden műsorsávban és minden korcsoportban vezeti a hallgatottsági listát: a legfrissebb Ipsos–GFK hivatalos rádiós közönségmérési adatok szerint a Class FM a leghallgatottabb országos kereskedelmi rádió.

Országosan minden műsorsávban és korcsoportban felülkerekedett a kereskedelmi rádiók piacán a Class FM. Az összes meghatározó műsor jelentős fölénnyel vezeti a listát, többek között a Class kívánságműsor Abaházi Csabával, a Class délután Vágó Pirossal, a Jáksó Top20 vagy Csiszár Jenő műsora.

A kereskedelmi rádiók műsorában meghatározó reggeli műsorsávban is óriási bravúrt hajtottak végre: már a kezdetek óta szorongatja Morning Show a konkurenciát, mára azonban egyértelművé vált, nemcsak méltó ellenfelek, de le is győzhetik a „rádiózás nagy öregjeit”. A reggeli műsor Sebestyén Balázs vezetésével immáron többedszer, meggyőző különbséggel letaszította a trónról a 12 évig verhetetlen Boros–Bochkor párost. Fiatalos lendületével, bevállalós hangnemével és szókimondó humorával elsöpörte a Bumerángot a Morning Show.

Pakots Zsolt, a Class FM vezérigazgatója elmondta: „Felismertük, hogy 2010-ben már máshogy kell rádiózni. A hónapról hónapra végzett tudatos építkező munka gyümölcse beérett, nagy örömmel tölt el minket, hogy végre bebizonyosodott: nem hiába dolgoztunk. A hallgatók döntöttek, a tények makacs dolgok, a számok egyértelműen mutatják, hogy ki halad jó irányba, jelenleg a Class FM a piacvezető kereskedelmi rádió. Örülünk, de tudjuk, hogy van még min dolgozni, van hová fejlődni és az éles verseny miatt folyamatosan naprakésznek kell lennünk. Emellett a többi rádióval közösen azon dolgozunk, hogy a rádiós piacot visszaemeljük a méltó helyére és eljuttassuk a piachoz azt az információt, hogy a rádiót nem csupán szeretik az emberek, hanem hallgatják is, hazánkban jelenleg naponta 7,5 millióan.”

Hivatalos mérési adatok, 2010. május

Átlag napi elérés a 15-49 évesek körében (ezer fő):
Class FM: 996
Neo FM: 851
Juventus Rádió: 353 :shock:
MR2 Petőfi Rádió: 340

Átlag napi elérés a 15 évesek és idősebbek körében (ezer fő):
Class FM: 1385
Neo FM: 1283
Juventus Rádió: 558 :shock:
MR2 Petőfi Rádió: 488

Reggeli idősáv hallgatottsága átlag hétköznap a 15-49 évesek körében (ezer fő):
Class FM: 738
Neo FM: 581
Juventus Rádió: 186 :shock:
MR2 Petőfi Rádió: 148

Reggeli idősáv hallgatottsága átlag hétköznap a 15 évesek és idősebbek körében (ezer fő):
Class FM: 1001
Neo FM: 956
Juventus Rádió: 299 :shock:
MR2 Petőfi Rádió: 219
Ahhoz képest, hogy a Juventus lefedettsége csak fele a Neo-nak nem is rossz a hallgatottsága. (de sajna nem a 18-49-es kereskedelmileg fontos korosztályban).
 #47580  Szerző: szemilan

Győr Moson Sopron megyében meg is lehetne csinálni szerintem, úgy, hogy az egész megyét lefedjék.
Csak össze kellene szedni a megye híreit kitelepülni pl rendezvényekre.
Szerintem így azért a megyében lehetne hírdetőket találni.
3 frekvencia:
PL.: Győr, Mosonmagyaróvár, Sopron, vagy esetleg Kapuvár.
A rádió székhelye Győr lehetne.

Nah, de részemről vége az OFF-nak :)
 #47532  Szerző: lali87

olvaso1 írta:Van benne igazság!
De szerintem 3 frekivel is tudnának működni helyi jelleggel.
De szerintem lehetnének Regionális adók is
Jaja mint a Radio GaGa :-) Miskolc, Kazincbarcika, Ózd.....Ma már Juventus.....

Magyarország kicsi piac és a nagyok felszívják a reklámpiac(pénz) nagy részét a kicsik csak a "szemétben" kotorásznak....Egyre nagyobb hálózatok jönnek létre az életben maradás egyetlen alternatívájaként (Gong, Alisca, Kék Duna, N-Joy csoport, Yo! ) a közismert Juventus, R1 árnyékában és egyre csak nőnek és darálják a helyi rádiókat.....
A Juventus és az R1 megpályáz majdnem minden kereskedelmi frekit és megpróbál terjeszkedni a fent felsoroltak szintén...és nyerésre állnak a kicsi helyi versenyzőkkel szemben mert tőke van mögöttük....és rá tudnak ígérni a kis helyi pályázókra..... :unott:
 #47256  Szerző: Zsolt

benjamin írta:Nem a volt r1 tatabánya helyén szól a gold fm? :mellow:
Mi a címe ennek a topicnak édes fiam?
 #47248  Szerző: benjamin

Nem a volt r1 tatabánya helyén szól a gold fm? :mellow:
 #47044  Szerző: szemilan

boly írta:
ravasz írta:Én drukkolok a Juventusnak és a Rádió1-nek. Inkább legyenek nagy, Class és Neo FM-mel versengő lefedettségű hálózatok, mintsem korcs és döglődő helyi networkök vagy egyfrekvenciás rádiók...
Az egy frekvenciás rádiók az eredeti célt szolgáló rádiók, nevezetesen "helyi". Sajnos egyre jobban mennek tönkre, pedig tényleges helyi adók kellenének, mint a 90'-es években volt.
Van benne igazság!
De szerintem 3 frekivel is tudnának működni helyi jelleggel.
De szerintem lehetnének Regionális adók is
 #46997  Szerző: benjamin

wuderscher írta:
benjamin írta:ja voga a harmadik!
Kettőnek szokták reklámozni.
Bár ezt én se értem.
a vogát lenyomják! :shoot:
 #46996  Szerző: wuderscher

benjamin írta:ja voga a harmadik!
Kettőnek szokták reklámozni.
Bár ezt én se értem.
  • 1