RADIOSITE Fórum

• Egyéb DX (Wi-fi, GSM, weather station, stb...)

#66712  Szerző: VR5000

djlacee írta:Jól megy a DCF ? Mert az időjárásállomásom rádióvezérelt órája 12.2.01 -t ír, viszont most rohadtul nem 2001 van. Ja, és most is van vétel, akkor szokott meghülyülni, ha nincs épp szinkronban.
Két lehetőség van: vagy a Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB) (http://www.ptb.de/) órája rosszalkodik, vagy a Tied. Nagyobb az esély az utóbbira, mint az előbbire... :yeah:
Egyébként nálam 2 perccel ezelőtti újraszinkronizáláskor a megfelelő értéket mutatta. :stare:
 #66711  Szerző: djlacee

Jól megy a DCF ? Mert az időjárásállomásom rádióvezérelt órája 12.2.01 -t ír, viszont most rohadtul nem 2001 van. Ja, és most is van vétel, akkor szokott meghülyülni, ha nincs épp szinkronban.
 #64415  Szerző: djlacee

Kép
lodzsán :)
igaz, kicsit megmozgattam közben, de fixen is jön 20.
 #64065  Szerző: csabyke

LuciFerko írta:mivel tudod így beazonosítani a cellákat? :shock: :shock: :shock:
A Vodafonnál pl. a cellák számozása úgy van kitalálva, hogy
4es végződés szór É-DK irányba (0-120fok)
5ös végződésű (120-240) DK-DNY
6os végződésű (240-360) DNY-É

8-ast nem tudom pontosan, ezt eddig konkrétan két helyen sikerrel megállapítottam, hogy egy adott településtől É-ÉK-re a településen kívüli cella.. (Tanyavilág - szomszédos falu...)

Pl. Kecel: 2313x és attól ÉK-re jóval messzebb a várostól jön 23138
Állítólag az 1-2-3 végződésűek 1800as frekik, de én eddig csak 3-as végződést 3G-vel lefedett részen találtam...

Sok helyen lehet h tévesek az infók, de ahol laktam ott tutti, mert azért pár év alatt volt időm kitesztelgetni

Igazából ha valahova vonatoztam vagy kocsikáztunk, mindig jegyzeteltem, hogy mit hol fogtam és ebből próbáltam meg városhoz kötni a cellákat
Elég sok időt elb....am rá... Értelme lehet nulla, de lekötött mint ahogy az is h milyen adókat tudok fogni...

Ahol ezt a mókát utáltam: HEGYES VIDÉK mert ott atán találd ki h honnan jön a jel :)

Budapesten is kiteszteltem pár dolgot és volt is pár érdekesség a pér év alatt

LAC számok kb.
61 14, 10, 8, 7ker illetve a Metrók alagútjai
63 2ker, de egy ideje 3kerből is hozzákerültek cellák
Pl. a BMF (ma Uni Óbuda) telephelye először
LAC 16 CID 15155 volt
később ez LAC63 lett...

64: 9ker
66: legbelső belváros 5ker
68: 20ker
10115 PESTtől délre - pl. 23ker...
69 13ker, 2005ben még 10101 volt
A mai LAC66 pedig 10109 volt az 5kerben
Egy jó darabig csak az északi rész lett 66, végül TALÁN a déli is (Fővámtér felé...)

Ha jól emlékszem a ténylegesen CELLA 1 (Voda számozás szerint persze...)
A Nyugatitérnél van 1001x

Hát igazából elszórakoztattam magam vonatozgatások, utazgatások vagy éppen villamosozgatások közben...
 #64060  Szerző: Szd96

Nekem eddig Tiszaújlaknál volt a legtöbb:
Telenor HU
T-mobile H
Vodafone HU
Kyivstar
Life:)
MTS Ukraine
Cosmote RO (már nem emlékszem hogy volt leírva :blush: )
Orange RO
8-)
És Bánkúton is volt egy pár:
T-Mobile H
Telenor HU
Vodafone HU
T-Mobile SK
Orange SK
SK06 (o2)
 #64039  Szerző: LuciFerko

mivel tudod így beazonosítani a cellákat? :shock: :shock: :shock:
 #64028  Szerző: csabyke

A Budapest-Hegyeshalom vasútvonalon Komáromnál van egy szakasz, ahol a vasút kint megy a dunaparton...
Na ott már engem is meglepett, amikor telefonálni akartam, hogy Szolvák a hálózat :))

No de a cellavadászat...
Csak ahhoz tudni kell, hogy mégis melyik cella honnan jön :)

Nem tudom, hogy ki mennyire ismeri Kiskőrös környékét

Ott pl.:
Kiskőröstől (mint északnyugati határpont) kezdődik talán le Szeged felé a 10119-es LAC
Budapesttől délre a 20234es LAC (Akasztó még ebbe tartozik...)
Páhi még a 10119, de Izsék már a 40220as LAC régió
Kecel még 10119, Császártöltés és Baja felé (amióta az elmult 4 évben loggolgattam) 1szer voltam - arra LAC 20232 volt tán...

Na, Kiskőrösön pl. fogtam ebből a LAC 20232 zónából cellát - fogtam = a teló belépett rá...
Pedig az már közel sem SZOMSZÉDOS cella
És nem egyszeri alkalom volt

Ha jól tudom LAC 20232 CID 49054 volt a pontos adat

Azon a városrészen ahol én lakom, oda talán Soltvadkert és Páhi mint szomszédos települések vannak a legmesszebb
Erre nem egyszer lép be a Soltvadkerti cellába is
(LAC 10119 CID 23146)

Igazándiból pár fontosabb főút mentét már kb.-ra feltérképeztem
Így a régi (Symbian S60) telómmal mindig tudtam h mikor merre járok a vonattal... :)

No nekem ilyen GSM DX élményeim vannak/voltak

Mostanában az O2.de hálózatát próbálom felfedezni
Androidos telóval picit könnyebb
(Netmonitor nevű progi térképen bejelöli h hol lett a cella használva...)

Az o2.de nél aza jó h van a neten a GSM cellákhoz jó bázisállomás térkép mert ott a 222-es hírcsatornán jön mindig a gauskordinátája a bázisadónak
Az UMTS cellákról nincs adatbázis de ott csak a LAC szám tér el szóval ki lehet következtetni h hol a torony ...
 #64015  Szerző: Fennec

Én régebben jártam Siklóson a várban, és jött az SMS, hogy üdvözöljük Horvátországban! :D Aztán rögtön visszaváltott a magyar hálózatra (T-Mobile).
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 37