RADIOSITE Fórum

• Helyi, körzeti közösségi rádiók

#84765  Szerző: mimi

Benne hát, a neszesemmifogdmegjól:
48. § (8) A Médiatanács a III. Fejezet rendelkezéseinek megfelelő alkalmazására és e médiaszolgáltatási lehetőségek természetéből fakadó egyedi sajátosságokra tekintettel meghatározza a kisközösségi médiaszolgáltatási lehetőségek pályáztatásának elveit, és azokat a honlapján közzéteszi. Kisközösségi médiaszolgáltatási lehetőség nem pályáztatható és nem üzemeltethető kereskedelmi jelleggel.
A III. fejezet a közszolgálati kódexről és a közszolgálati testületről szól (A Közszolgálati Kódex (a továbbiakban: Kódex) - e törvénnyel összhangban - tartalmazza a közszolgálati médiaszolgáltatásra vonatkozó alapvető elveket és az e törvényben meghatározott közszolgálati célok pontosítását. / A Kódexet első ízben a Médiatanács fogadja el, a Kuratórium egyetértése mellett és a közszolgálati médiaszolgáltatók vezérigazgatóinak véleményét figyelembe véve. / A Közszolgálati Testület - a (2) bekezdés szerinti első elfogadást követően - a Kuratórium egyetértése mellett módosíthatja a Kódexet. A módosítást a Közszolgálati Testületen kívül a Kuratórium és a közszolgálati médiaszolgáltatók vezérigazgatója kezdeményezheti.)

Továbbra sem jutottam közelebb ahhoz, hogy a közösségi médiának mi köze a közszolgálati rádiózáshoz, ha gondoljátok, hosszabban nekifuthatok még egyszer a közösségi rádiózás definiálásának és történeti áttekintésének.
 #84751  Szerző: akos9277

Nézzetek utána az új- médiatörvényben! Azt a választ kaptam NMHH-tól, hogy benne van a pályáztatás... Ja, ha megvan, másoljátok már be! Köszi! :troll:
 #84732  Szerző: mimi

Hacsak a hatvannapos őrülethez hasonlót ki nem találnak.

Mondjuk mindegy is, mert nem is akarok, nem is tudok olyan rádiót csinálni, ami a médiatörvény közösségi médiáról alkotott elképzeléseinek megfelel. Ez Lánchídékra, egyházakra meg önkormányzatokra lett szabva, másnak egyébként is kuss van.
 #84725  Szerző: LuciFerko

mimi írta:Tehát tulajdonképpen leszarja, miközben az első kisközösségi frekvenciák mostanában kezdenek lejárni. Kivéreztetés.
Hosszabbítani sem lehet?
 #84724  Szerző: mimi

Tehát tulajdonképpen leszarja, miközben az első kisközösségi frekvenciák mostanában kezdenek lejárni. Kivéreztetés.
 #84716  Szerző: akos9277

Még mindig itt toporgunk.. :(
A pályáztatás aktuális helyzete:

A Médiatanács – annak hangsúlyozásával, hogy továbbra is támogatja és elismeri a kisközösségi rádiók létjogosultságát, és fenntartja szándékát, hogy a jövoben is pályáztasson kisközösségi médiaszolgáltatási lehetőségeket – a 2011. január elsején hatályba lépett médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény (a továbbiakban: Mttv.) 216. § (2) bekezdés c) pontjának figyelembe vételével a kisközösségi jogosultságok hasznosítására irányuló, az Oktatási és Kulturális Közlöny 2010. évi 5. számában megjelent pályázati felhívását az Mttv. hatályos rendelkezései alapján felülvizsgálja.
A Médiatanács az új pályázati felhívás-tervezetét a honlapján és hirdetményi úton teszi közzé, majd ezt követően nyilvános meghallgatást tart. A pályázati felhívás végleges szövege szintén a Médiatanács honlapján és hirdetményi úton kerül közzétételre.
 #83222  Szerző: faingyőző

csadam írta:
faingyőző írta:tévedés,legalábbis a vidám src párbeszéd egyik buborékja,miszerint nincs express itt Pápán van 107,6 lehet h visszavették miskolc körül a teljesítményét
Te a szlovák Expresről beszélsz, de volt egy Express nevű rádió Magyarországon is!!!
ezt nem tudtam ,bocsi :)
 #83221  Szerző: csadam

faingyőző írta:tévedés,legalábbis a vidám src párbeszéd egyik buborékja,miszerint nincs express itt Pápán van 107,6 lehet h visszavették miskolc körül a teljesítményét
Te a szlovák Expresről beszélsz, de volt egy Express nevű rádió Magyarországon is!!!
 #83218  Szerző: faingyőző

tévedés,legalábbis a vidám src párbeszéd egyik buborékja,miszerint nincs express itt Pápán van 107,6 lehet h visszavették miskolc körül a teljesítményét
 #83206  Szerző: Zoey

Kedves VidámSrác!

Először is köszi a terjedelmes válaszodat a kommentemre!

Ok, hogy szoktak büntetéseket szórni, csak erre mondtam, hogy itt meg nem szórnak, pedig akkor talán jobban összekapnák magukat.

Nem tudok róla, hogy villanyszerelőknek szóló kisköz lenne Miskolcon. Jó, tudom, hogy ez csak egy példa volt, csak az a baj itt, hogy sok kisköznek egyáltalán nincs, de ha van is, nem ilyen behatárolható a célcsoportja. Ha az lenne, máris másképp állnék ezekhez a rádiókhoz.

Ezt a Nyíregyházás részt nem nagyon értem, de te biztos... Gondolom tudod te is, hogy értettem, csak jólesik néha belekötni dolgokba...

Végül pedig, nem, nem a Rádió 1-re gondoltam. Lehet te leakadtál Nyíregyházán, de itt már Miskolcról volt szó.

Üdv, szép napot: Zoey ;)
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 164