RADIOSITE Fórum

• Gold FM - Eger, Tatabánya

#33220  Szerző: gobbi

a hivatalos induklásban az szerepel, hogy kb540 európai rádiót vizsgáltak nemzetközi szinten, és a mért adatok alapján az 51%nak 3 alatt van
 #33218  Szerző: mgabor

LuciFerko írta:hallásra 6-8 dBr simán van.
hát azt **szottnagy élmény lehet hallgatni :D
 #33217  Szerző: mgabor

én azt nem értettem meg igazán, hogy ha van egy számodra kijelölt sávszél, nem mindegy, milyen időtartamban mennyire töltöd ki? nem mindegy, hogy mondjuk 1 percen belül 20 vagy 10 másodperc időtartamig éred el a csúcslöketet? valószínűleg nem, de miért nem?
 #33216  Szerző: LuciFerko

és Angliában pl miért nincs ilyen törvény? mikor beterjednek nyáron a brit adások mind üvölt, hallásra 6-8 dBr simán van.
 #33215  Szerző: LuciFerko

gobbi írta: - elfogadhatatlan zavart okoz a légi navigáció VOR és ILS rendszerében
He? :shock: :shock: :shock: :shock:
Akkor okoz zavart ha begerjed az adó és fossa a mónikát. De most egy WFM adáson mondjuk a 103.3 MHz-en 68 vagy 75 khz a löket annak mi köze a légiközlekedéshez??? ha jól tudom 0-3 dBr-nél kb 67-68 khz lehet a löket, vagy legalábbis ekkora lökettel "tud" annyi lenni a dBr. Na ezt jól leírtam :P
 #33212  Szerző: gobbi

az indok:

- növekvő MPX teljesítmény növelik a szomszédos csatornák zavarszintjét

- elfogadhatatlan zavart okoz a légi navigáció VOR és ILS rendszerében
 #33204  Szerző: LuciFerko

azt tudom hogy Ausztriában mindenki beállt 3-4 dBr-re és évek óta úgy van.
Amúgy igazán írhatna ide valaki az NHH-tól, hogy mégis mi indokolja a 0 dBr-t. Most szerintem egy rádiónak annyi: Bartók.
 #33198  Szerző: gobbi

Hivatalosan az NHH 0-t engedélyez. Ez idény nyáron jutott eszükbe, hogy kekeckedésre ad okot.

A HEROE kérvénnyel fordult feléjük, hogy na ne má... mert ez így nem jó... de hát magyarázd meg nekik...

Európában (bár kicsit messze van) nem ilyenk durván korlátozzák.
 #33188  Szerző: LuciFerko

a 0 nem túlzás egy picit? a 3 érthető, de a 0 már... egyáltalán ha alapból kompresszálva van a zene hogy lehet tartani?
 #33180  Szerző: Richmonde

gobbi írta:Ti 0-án vagytok mpx-ben?
+3-on. Előtte 4,2-t mért az NHH, de rögtön hívtak, hogy Egerben vannak mérni és vegyem lentebb. Távvezérléssel levettem, ő meg szólt hogy jó. Remélem most már békén hagynak egy darabig. Ebben a körben a +3-ra mennek. Majd jövőre valamikor jön a 0.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 222