RADIOSITE Fórum

• Médiatörvény

#14235  Szerző: LuciFerko

operával megy gond nélkül :)
 #14234  Szerző: mg

LuciFerko írta:http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ra ... in_Belarus
There is a law in Belarus: FM radiostations have to rotate music made in Belarus 75 % of broadcasting time.
fehéroroszokról annyit, hogy "Russian Radio (http://www.rusradio.by) 98.9 - Russian pop music, claims to be the most widespread radio network in the world." - gondoltam, megnézem már a honlapjukat, "most widespread radio network", ez érdekel, erre bevisít az avast, hogy vírus :)
 #14233  Szerző: mg

bekommenteltem a quartra is, de itt is elmondom, összeszámoltam, nálunk kb. 20% az arány, ami szerintem reális. ha beerőltetnék ezt a 40%-ot, akkor két választási lehetőségünk lesz - felhígítjuk a kínálatot, vagy ismétlünk. a harmadik verzió, hogy sok és izgalmas magyar zene legyen, az a zenészeken múlik, nekem ez utóbbi lenne szimpatikusabb, akkor talán támogatnám a kvótázást, de így?

nézzük, kik támogatják ezt feltétel nélkül:

Benkő László, Zorán? minden tisztelet mellett vegyék észre, hogy elmúlt az idejük, ez már nem az ő pályájuk
Kozmix? ők már tizenöt éve is vércikik voltak, meg is lepődtem jól, hogy még a világon vannak
Czutor? a Nyers még csak-csak jó volt, de ezt a Belmondot, ezt nagyon nem kellett volna, egy abszolút semmilyen képújságzene, nyekergés
Lukács? az utolsó értékelhető lemezük a Ha zajt akartok, azóta közhelyes gumirakenroll
Szilvási, Dresch? ők ezután is megmaradnak a rétegműsorokban, hülyén is néznének ki rotációban a Danubiuson, Bartókon viszont szívesen hallgatnám őket, sokat, meg nálunk is - rétegműsorban, mindennek megvan a maga helye
Óriás? az ki a halál és kit érdekel?

na, őket, ha kvóta, ha nem, akkor se játszaná a kutya se.

érdekes, Kardos-Horváthnak, Zsédának, Borinak, meg az Amber Smithnek már vannak fenntartásai, pedig pont ők azok, akik képesek felmutatni valamit, amire kíváncsi is valaki.

az, hogy ez a szabályozás a kereskedelmi rádiókat hogy érinti, az engem nem izgat, mert nem hallgatom, velünk mindenesetre kicseszés lenne, főleg így, hogy egyébként is játszunk rengeteg magyar zenét, pl. Zubolyt, Korait, Monchichit, Senát, Quimbyt, Ruttkai Borit, Másfélt, Irie Maffiát, Besh o droMot, Kiss Erzsit, Colorstart, amit még az a formabontó-csodálatos-jajdejópélda emerkettőpetőfirádió se. az emerkettőpetőfirádió egyébként is kinyalhatja a seggem, arra támogatom a kvótát, például az említett zenekarok játszásba vétele által is, ha tényleg annyira érdekli őket, hogy jót tegyenek a magyar zenével.
 #14227  Szerző: LuciFerko

fehéroroszországban asszem 70%nak hazainak kell lennie, megis látszik az ottani rádiókon :S
 #14143  Szerző: Attis

Elolvastam a cikket a site-on.
Azért érdekes, h a legtöbb zenész az MR2-re hivatkozik, mint követendő példa. Bár még soha nem méregettem, de gyanús, h nincs semmivel se több magyar zene rajta, mint a Slágeren és főleg mint a Danubiuson. Az már más kérdés, h ez utóbbi két rádióban kik szólalnak meg. És hiába köteleznék a rádiókat, h adjanak több magyar zenét, a cikkben megszólaltatott zenészek közül csak Zséda járna jól, mert a többi nem fér be egy átlagos kereskedelmi rádió struktúrájába. Az összevisszaságot beszélő Lukács például csak álmodozik arról, h majd a Tanksapka zenéit tolják orrba-szájba a rádiók. A rock a kereskedelmi rádióban eladhatatlan. (Lásd Pont FM, Bridge). Max. a "nézdmegjobbanhogyélnekanyádék" c. "felejthetetlen" slágerüket kell 2 óránként hallgatni.
Amúgy a legtöbb helyi kereskedelmi, a két országos kereskedelmi szerintem most is kb. 25-30%-os arányban játszik magyar zenéket. A Roxy, Rise, Rádió1 trió pedig ugye gyakorlatilag 0 magyar előadót ad.
 #14074  Szerző: fofla

Remélem jó helyre szánom a véleményem a magyar zenével kapcsolatban.

Már az felháborító, hogy meg akarják szabni, hogy a drágán üzemeltetett és a hallgatókért és a hirdetőkért folyó harcba még ilyen alapelveknek is eleget kelljen tenni. 40 százalék magyar zene? Mire föl? A magyar zenészek a rádiókat csak kihasználják, pióca módjára akarnak rádiókba bekerülni. Mi lesz a következő? Valaki ad egy központi playlistet és kuss?!
A magyar zene, nagyon megosztja a hallgatókat, de ez leginkább a zenéknek köszönhető. Míg kis hazánk "kedvencei" koppintanak, vagy a művészetet erőltetik a szórakoztatás gyanánt, addig a külföldi dalok, jó részt a ZENE miatt kerülnek adásba, nem pedig a szöveg miatt. Nem mondom, hogy nem szeretem a magyar zenéket, de kevés a nívós és rádióban használható zene. Tök mindegy kit említek, a netes hallgatottságon azonnal érzékelem, ha magyar zenét adunk. És eléggé meg van szűrve, hogy mit.

Nem tudom mit képzelnek magukról a zenészek, akik egy rádiós rendezvényre 170-250 ezerért jönnek el 20 percre, és most még kötelezően kelljen játszani őket. Majd ha ingyen jön el bármelyik zenekar, promocióként, akkor majd szarrá fogom játszani a zenéjét, addig meg ha nem tetszik kedves zenészek, lehet menni kőművesnek.

Bocsi kicsit felhúztam magam ezeken a majmokon. Teszem hozzá nem a zenével van bajom és az emberekkel, hanem ezzel a hozzáállással.
 #13745  Szerző: rsite1

Mauro írta:
Szabi írta:Azt kihagyták, hogy a szóban forgó frekvenciák nagy részét Maris terveztette.
Mondjuk nem is fontos.

Baja 88.7-et meg a Gong.
Meg BP 92.9-t mikor pályáztatják?
Le lett írva, de vissza ne olvass.
 #13737  Szerző: Mauro

Szabi írta:Azt kihagyták, hogy a szóban forgó frekvenciák nagy részét Maris terveztette.
Mondjuk nem is fontos.

Baja 88.7-et meg a Gong.
Meg BP 92.9-t mikor pályáztatják?
 #13731  Szerző: MrG

Azt kihagyták, hogy a szóban forgó frekvenciák nagy részét Maris terveztette.
Mondjuk nem is fontos.

Baja 88.7-et meg a Gong.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 25