bekommenteltem a quartra is, de itt is elmondom, összeszámoltam, nálunk kb. 20% az arány, ami szerintem reális. ha beerőltetnék ezt a 40%-ot, akkor két választási lehetőségünk lesz - felhígítjuk a kínálatot, vagy ismétlünk. a harmadik verzió, hogy sok és izgalmas magyar zene legyen, az a zenészeken múlik, nekem ez utóbbi lenne szimpatikusabb, akkor talán támogatnám a kvótázást, de így?
nézzük, kik támogatják ezt feltétel nélkül:
Benkő László, Zorán? minden tisztelet mellett vegyék észre, hogy elmúlt az idejük, ez már nem az ő pályájuk
Kozmix? ők már tizenöt éve is vércikik voltak, meg is lepődtem jól, hogy még a világon vannak
Czutor? a Nyers még csak-csak jó volt, de ezt a Belmondot, ezt nagyon nem kellett volna, egy abszolút semmilyen képújságzene, nyekergés
Lukács? az utolsó értékelhető lemezük a Ha zajt akartok, azóta közhelyes gumirakenroll
Szilvási, Dresch? ők ezután is megmaradnak a rétegműsorokban, hülyén is néznének ki rotációban a Danubiuson, Bartókon viszont szívesen hallgatnám őket, sokat, meg nálunk is - rétegműsorban, mindennek megvan a maga helye
Óriás? az ki a halál és kit érdekel?
na, őket, ha kvóta, ha nem, akkor se játszaná a kutya se.
érdekes, Kardos-Horváthnak, Zsédának, Borinak, meg az Amber Smithnek már vannak fenntartásai, pedig pont ők azok, akik képesek felmutatni valamit, amire kíváncsi is valaki.
az, hogy ez a szabályozás a kereskedelmi rádiókat hogy érinti, az engem nem izgat, mert nem hallgatom, velünk mindenesetre kicseszés lenne, főleg így, hogy egyébként is játszunk rengeteg magyar zenét, pl. Zubolyt, Korait, Monchichit, Senát, Quimbyt, Ruttkai Borit, Másfélt, Irie Maffiát, Besh o droMot, Kiss Erzsit, Colorstart, amit még az a formabontó-csodálatos-jajdejópélda emerkettőpetőfirádió se. az emerkettőpetőfirádió egyébként is kinyalhatja a seggem, arra támogatom a kvótát, például az említett zenekarok játszásba vétele által is, ha tényleg annyira érdekli őket, hogy jót tegyenek a magyar zenével.