Klikk:
http://www.hirextra.hu/hirek/article.ph ... _id=104444
Immáron tehát mondjuk, hogy biztos.
Azt mondja, hogy:
A kiépítendő médiarendszerhez szükséges 2,1 milliárd forint több lépcsőben érkezik majd az Advertumhoz, s a felhasználást egy beruházási biztos felügyeli. Első körben az összeg 15-20 százalékát kapná meg a cég, ezzel az országos médiarendszerhez szükséges alapokat építené ki, a többi rész pedig a szerződésben vállaltak szerinti ütemben érkezne, de mindig csak akkor, ha korábban, a vállaltaknak megfelelően használta fel az Advertum a pénzt.
"Nem lesz lehetőség a kibúvókra" - emelte ki a Klausmann Viktor.
Nem lesz lehetőség... Nem mi? De jó lenne most egy időgép, hogy előreugorjunk pár évet.
Amúgy pedig én azt veszem ki ebből az egészből, hogy gyorsan (mint a patkányok a süllyedő hajóról) kivonultak az MTC Jonatán mögül (ami amúgy ha nem az övék, kiváncsi lennék most kié), s azt sorsára hagyva várják mi fog történni. Az adósságot pedig hajtsák be ahogy tudják. Jut eszembe, van olyan hogy csődeljárás büntett. De valszeg ebből sem lesz semmi.
Azt az infót kaptam több helyről, hogy az NHH csak arra vár, hogy a folyamatban lévő per befejeződjön, mely az MTC és az ORTT között zajlik. Az más kérdés, hogy ennek tartalmilag elvileg semmi köze a határozathoz, de mindegy. Várjanak. A magyar bírósági gyakorlatot alapul véve és a fellebbezési lehetőségek számát tekintve ezek még évek drága barátaim, ha tényleg így van.
Amúgy pedig
és ez a legfontosabb amit ide akarok írni, hogy még senkiben nem fogalmazódott meg egy nyílt levél írása a mélyen tisztelt Kormány, NHH, ORTT stb felé, mely tartalmilag annyit takarna, hogy "és ezt így hogy", illetve mi a "szakma" mélyen meg vagyunk döbbenve és értetlenül állunk az előtt, hogyan sugározhat még mindig és hogyan kaphat hitelt egy ilyen önmagát már sokszor lejárató, megbízhatatlan cégcsoport?
Szerintem lennénk többen rádiósok, rádiótulajdonosok, akik szignóznánk egy ilyesforma levelet. Majd mehet a sajtónak, közöljék tetszés szerint. Szóljatok, ha álmodozom.
"Mi másként gondoljuk... Mást gondolunk ennek az egész folyamatnak és az eljárásnak a törvényszerűségéről."