RADIOSITE Fórum

• Troposzférikus terjedések

#94404  Szerző: BMáté

Ma délelőtt 10 óra körül/után kicsivel, a tropo megint nagyon beindult.

Teljesen új vételként megjelent a 101,8-on a Radio România Actualităţi Sibiu/Păltiniş adóállomásról (252 km). Itt alapesetben a Szent István Rádió jön Tokajból.
Aztán még két már nem új vendég Erdélyből: 91,4 Pro FM és 93,0 Radio Trinitas, mindkettő Gheorghieni/Harghita-Băi adóállomásról (342 km).
89,5-89,7: frekevencia szerint növekvő sorrendben: Music FM (Budapest/Széchenyi-hegy), Radio Partium (Oradea), Mária Rádió Erdély (Gheorghieni/Harghita-Băi). A Mária Rádió-t még nem fogtam, a másik kettő viszont mindig jön, csak most még erősebben, szóval az egészből egy "olaszos" katyvasz lett.
Szerk.: 88,2-őn már nem először fogtam egy talán hip-hop-ot játszó adót (nem vagyok biztos benne, mert rossz volt a minőség és már nem is emlékszem pontosan). Tehát szerintetek mi lehetett az? Fmscan.org szerint szóba jöhet a SRo2 BB, Radio Padina, esetleg RMF FM, de tudtommal egyik sem játszik hip-hop-ot.
 #94213  Szerző: LuciFerko

akkor lehet a szlovák volt :D De szerencsére itthon fogtam már igazi olaszt a 104.5ön :)
 #94210  Szerző: joe

Pasa írta:
joe írta:szünetjel más a tótnál??? - szerintem nem...
Nem hát. Ezt írtam én is.
...előbb "reagáltam"...mint olvastam... :sealed:
 #94209  Szerző: Glenn

joe írta:szünetjel más a tótnál??? - szerintem nem...
Nem hát. Ezt írtam én is.
 #94208  Szerző: joe

Pasa írta:Na de ez tótul megy, nem?
"slovenské vydanie (denne slovenský 20:15, český 5:00 a repríza slovenský 5:15)"
Bár igaz, csak a szignál hallatszott.
Vatikáni Rádió (!) különleges szünetjelét a katyvaszban! - szünetjel más a tótnál??? - szerintem nem...

:hit: :hit: :hit:
 #94207  Szerző: Glenn

Na de ez tótul megy, nem?
"slovenské vydanie (denne slovenský 20:15, český 5:00 a repríza slovenský 5:15)"
Bár igaz, csak a szignál hallatszott.
 #94206  Szerző: joe

LuciFerko írta:de ez nem 5:30kor volt, hanem 5 körül. 5:30-ra már itthon voltam.
Nézzük csak a Rádio Lumen műsorát is:
Rádio Vatikán - slovenské vydanie (denne slovenský 20:15, český 5:00 a repríza slovenský 5:15)
Slová povzbudenia a informácie o živote Cirkvi na celom svete od slovenskej a českej redakcie Vatikánskeho rozhlasu.

http://www.lumen.sk/relacie.php
...Selmecbánya-Szitnya 93,3 MHz...Joe
 #94200  Szerző: LuciFerko

de ez nem 5:30kor volt, hanem 5 körül. 5:30-ra már itthon voltam.
 #94196  Szerző: Zoli58

LuciFerko írta:
Zoli58 írta:
a 93.3 mhz-en kb 4 adó váltogatta egymást, és egyszer csak meghallottam a Vatikáni Rádió (!) különleges szünetjelét a katyvaszban!
Lehet, h vmelyik Mária Rádió lehetett a közelből, pl. az ajkai, ugyanis rendszeresen átveszik a vatikáni rádió adását.
5 órakor? :D
Hát igen.
Az előzőnapi 23:35-ös magyar nyelvű adást "Hírek a Vatikánból"
reggel 5:30-kor ismétlik meg.
 #94193  Szerző: asimov

93.1-en (is) nagyon durva "musor" megy: ket ado valtogatja egymast elegge hirtelen valtasokkal es tisztesseges tererovel. Az egyik a Radio Maribor (alapben ez jon itt) a masik, akarki is, uj ado lesz, mar ha sikerul kideritenem a hovatartozasat :)
(kemeny, pattogos hangzasu szlav nyelven volt beszed legutobb)
  • 1
  • 206
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 331