RADIOSITE Fórum

• Nemzetiségi Rádió

#66348  Szerző: Gyurii91

Látom azért a többség belátja, hogy megférne egy országos közszolgálató adó, ami körzeti. Elférne rajta, helyi témák, hírek, sport, vallás, és persze egy bizonyos zenei repertoár (nóta, mulatós, magyar könnyűzene)..
 #66324  Szerző: mimi

A Magyar Rádió nem indul frekvenciáért, szerintem nem is indulhat. Ha van, akkor löknek neki.
 #66317  Szerző: moby67

:( Sajnos valahogy soha se látom hogy a regionális studiók is indulnának a frekvenciákért! Eddig csak mindig igérgettek nekik adás időt meg szabad hullámot,de igazán egész nap (kb 12 órában)csak 2007 után müködnek.
Az oirt le állása előtt pl: miskolci studió müsorát adta kékes,tokaj is.
Ez valahogy nem érdeke a vezetésnek?
 #66271  Szerző: LuciFerko

a Radio Steiermark meg tele van sramlival meg schlagerrel :) a Niederrösterreich meg inkább régi slágereket ad.
 #66266  Szerző: mikrofonos

Az ORF regionális adóhálózata szerintem is példaértékű. A legutóbbi adatok sezerint 30% feletti a hallgatottságuk. Ez ugye magáért beszél...
Mivel elég rendszeresen belehallgatok a "landesstudio"-k műsorai, tudom, hogy sporton kívül van ott istentisztelet, helyi népzene és sok minden más téma is, ami abszolút belefér a "regionalitás" fogalomkörébe.
Zeneileg a 45+ kororsztályban gondolkodnak és jelentős részben német nyelvű zenét adnak.

Még ehhez mondanám, hogy az MR6-on először a jóminőségű és az adáskörzetük nagyrészét lefedő sugárzást kellene megoldani. CSak hogy egy példát mondjak. Mondjuk az MR6-Miskolc adását csak Miskolcon sugározzák és nincs ott műsor sem a tokaji-, sem a kékesi adón. De ugyanez a helyzet a többi studióval is, tehát nincsenek ott az adott térség nagyobb adóin. Ez alól némileg Pécs az egyetlen kívétel.
 #66261  Szerző: moby67

Lásd Ausztria van: Radio Burgenland Radio Kärnten
Radio Niederösterreich Radio Oberösterreich
Radio Salzburg
Radio Steiermark Radio Tirol
Radio Wien

Ott is tartományi rádiók vannak és sikeresen működnek,önálló müsorokkal.
Egy ilyen hálózaton a sport is jobban meg fér.
 #66246  Szerző: mikrofonos

Gyurii91 írta:Én MR6, és MR4-t megcserélném, hogy a Régiós rádió (MR6-k) legyenek MR4, és kiterjeszteném országosan, ugyanúgy megmaradnának a körzeti stúdiók, csak több helyre jutna el. Pécs mondjuk Somogy, Zala, Tolna megyéket. Szegedi Bács, Csongrád, Békés stb... :roll:

Kialakulna 4 országos közszolgálati csatornás rend. Szerintem lenne hallgatottsága, mert tényleg olyasmi hangzik el, ami máshol nem igen, és ennek van értelme, nem pedig a többi MR7, MR8 baromságnak már bocsánat... :|

Vélemény? :roll:
A pillanatnyi info az, hogy nem lesz egésznapos önálló csatorna az mr6, hanem valamiféle keveréke lesz a saját és a Kossuth műsoroknak. Amit fentebb leírsz, egyébként teljesen ésszerű és több országban gyakorlat is. Lehet, hogy ezért nem csináljuk nálunk?
 #66225  Szerző: mimi

pébégáz írta:Biztos hülye kérdés lesz ez, de az MR8 az milyen csatorna ? A Google semmi olyan találatot nem adott ki, ami egy rádióadóra vonatkozna, kivéve az MR 8-as stúdióját. Vagy ez csak egy régóta tervezett, de még be nem indított adó ?
Egy tervezett felesleges netrádió egész nap könnyűzenével és óránként valamelyik másik MR-ről átvett hírekkel.
 #66222  Szerző: pébégáz

Biztos hülye kérdés lesz ez, de az MR8 az milyen csatorna ? A Google semmi olyan találatot nem adott ki, ami egy rádióadóra vonatkozna, kivéve az MR 8-as stúdióját. Vagy ez csak egy régóta tervezett, de még be nem indított adó ?
 #66151  Szerző: Gyurii91

Én MR6, és MR4-t megcserélném, hogy a Régiós rádió (MR6-k) legyenek MR4, és kiterjeszteném országosan, ugyanúgy megmaradnának a körzeti stúdiók, csak több helyre jutna el. Pécs mondjuk Somogy, Zala, Tolna megyéket. Szegedi Bács, Csongrád, Békés stb... :roll:

Kialakulna 4 országos közszolgálati csatornás rend. Szerintem lenne hallgatottsága, mert tényleg olyasmi hangzik el, ami máshol nem igen, és ennek van értelme, nem pedig a többi MR7, MR8 baromságnak már bocsánat... :|

Vélemény? :roll:
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 44