Ha valakinek gondja akadna az MPX, illetve ITU-R 412-es szabvány betartásával az nyugodtan írjon nekem privátban! Lehet, hogy tudok segíteni!
Mindenkinek szép napot és jó rádiózást!

Szabi írta:most végighallgattam őket, mivel elég sokat méricskéltem MPX-et, és foglalkoztam ezzel a témával, ezért már fülre elég jól megy a saccolás, egyik sincs 0 alatt, de 5 felett sem... a bartókkal nem számolunk nyilván, az egy külön kategória... az AH még lehet hogy hajlik itt a "békés" rendezésre, de megnyugtatlak, hogy a többi műsorszórónak esze ágában nem lesz visszatekerni az MPX teljesítményt... és ami az überlol, hogy a mono adókkal mi van? azok MPX szempontból megint egy más tészta... arról bizony nem szól a szabvány, pedig adott érték iszonyatosan eltérő hangosságérzetet képes generálni, és az egész csak fizika, meg matek...GalaxyFM írta:Ööö, ezt miből is gondolod? elkezdtem technikai kisregényt írni, de megfogadtam, hogy ebbe a topikba soha többet semmit nem írok ami technika... nem éri meg... annyi technikát, hogy majd megmérem ha műszerközelbe jutok. ennyi, meg egy bambi...Halkabbak mind, egytől egyig. Sokkaldesokkal.
Pont azóta, mióta felröppent az NHH-s dolog.
GalaxyFM írta:Ööö, ezt miből is gondolod? elkezdtem technikai kisregényt írni, de megfogadtam, hogy ebbe a topikba soha többet semmit nem írok ami technika... nem éri meg... annyi technikát, hogy majd megmérem ha műszerközelbe jutok. ennyi, meg egy bambi...Halkabbak mind, egytől egyig. Sokkaldesokkal.
fofla írta:Igen. Ezért mondom, hogy kell. Nekünk csak az a bajunk, hogy még bírna teljesítményt a rendszer és hát nagyon domborzatról sem beszélhetünk, még egy kis dombról sem, hogy kicsit tovább húzzuk. Csak 10-15 km kéne.én meg úgy vagyok vele, hogy vegyen vissza magából a Sláger. én szopjak azért, mert más nem képes betartani a szabályokat, meg erre az lenne a megoldás, hogy akkor szegjem meg én is? tessék szépen visszaállni mindenkinek az előírt értékekre, mindenki tisztában volt azzal, hogy mire váltott jegyet.