RADIOSITE Fórum

• Médiatörvény

#12216  Szerző: BajakiGabesz

Üdv mindenki!

Ha valakinek gondja akadna az MPX, illetve ITU-R 412-es szabvány betartásával az nyugodtan írjon nekem privátban! Lehet, hogy tudok segíteni!

Mindenkinek szép napot és jó rádiózást! :)
 #11881  Szerző: Galaxy

Szabi írta:
GalaxyFM írta:Ööö, ezt miből is gondolod? elkezdtem technikai kisregényt írni, de megfogadtam, hogy ebbe a topikba soha többet semmit nem írok ami technika... nem éri meg... annyi technikát, hogy majd megmérem ha műszerközelbe jutok. ennyi, meg egy bambi...
Halkabbak mind, egytől egyig. Sokkaldesokkal.
Pont azóta, mióta felröppent az NHH-s dolog.
most végighallgattam őket, mivel elég sokat méricskéltem MPX-et, és foglalkoztam ezzel a témával, ezért már fülre elég jól megy a saccolás, egyik sincs 0 alatt, de 5 felett sem... a bartókkal nem számolunk nyilván, az egy külön kategória... az AH még lehet hogy hajlik itt a "békés" rendezésre, de megnyugtatlak, hogy a többi műsorszórónak esze ágában nem lesz visszatekerni az MPX teljesítményt... és ami az überlol, hogy a mono adókkal mi van? azok MPX szempontból megint egy más tészta... arról bizony nem szól a szabvány, pedig adott érték iszonyatosan eltérő hangosságérzetet képes generálni, és az egész csak fizika, meg matek...
 #11880  Szerző: MrG

GalaxyFM írta:Ööö, ezt miből is gondolod? elkezdtem technikai kisregényt írni, de megfogadtam, hogy ebbe a topikba soha többet semmit nem írok ami technika... nem éri meg... annyi technikát, hogy majd megmérem ha műszerközelbe jutok. ennyi, meg egy bambi...
Halkabbak mind, egytől egyig. Sokkaldesokkal.
Pont azóta, mióta felröppent az NHH-s dolog.
 #11762  Szerző: mg

ott cseszték el egyébként az egészet, hogy a rádiózás technikai mércéje a szar kínai konyharádió lett. amikor az első olyat behozták, na akkor kellett volna azt mondani, hogy aki szart vesz, az meg is érdemli. egyszerűen szerintem műszakilag nem erre a bohóckodásra való az URH sáv, mint ahogy középhullámon se kellenének ekkora bazinagy megawattos teljesítmények, ha mindenki visszább venne (csak azt meg világszerte kéne)
 #11760  Szerző: mg

olyan ez az egész, mint a kínai aktív hangszóró, amire ráírják, hogy 1000W PMPO, bír az egész két wattot, a hangerőszabályzó potméter felénél szépen elkezd négyszögjelet csinálni, betorzít, a hülyegyerek meg örül neki, mert azt hiszi ettől, hogy milyen hangos, meg még ráadja a fázisfordítást is, hogy háromdé, höhö :)
 #11759  Szerző: mg

fofla írta:Igen. Ezért mondom, hogy kell. Nekünk csak az a bajunk, hogy még bírna teljesítményt a rendszer és hát nagyon domborzatról sem beszélhetünk, még egy kis dombról sem, hogy kicsit tovább húzzuk. Csak 10-15 km kéne.
én meg úgy vagyok vele, hogy vegyen vissza magából a Sláger. én szopjak azért, mert más nem képes betartani a szabályokat, meg erre az lenne a megoldás, hogy akkor szegjem meg én is? tessék szépen visszaállni mindenkinek az előírt értékekre, mindenki tisztában volt azzal, hogy mire váltott jegyet.
 #11754  Szerző: fofla

Igen. Ezért mondom, hogy kell. Nekünk csak az a bajunk, hogy még bírna teljesítményt a rendszer és hát nagyon domborzatról sem beszélhetünk, még egy kis dombról sem, hogy kicsit tovább húzzuk. Csak 10-15 km kéne.
 #11720  Szerző: mg

de, zavaró az is, engem meg az zavar, amikor majd' minden héten le kell futni azt a kört, hogy "mi miért szólunk olyan halkan"
azé, mer egyrészt igyekszünk tartani a szabványt, másrészt nincs akkora mozgásterünk technikailag, harmadrészt mert ritka ocsmányul szólna.
egy darabig küldve volt nálunk is, de a minőség miatt inkább visszavettük. még így se marad el olyan nagyon hangerőben, engem legalábbis nem zavar. de nagy élmény, tudod, amikor a város egyes pontjain négytizeddel arrébbról belédverdes a Sláger, részben ezért...
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25