Lehet, hogy az 1988-as 10 napos kereskedelmi jellegű adás, az MTV Plusz után kezdtek kísérletezni a logóval kapcsolatosan. Én úgy emlékszem, hogy bár az MTV1 vagy TV1 adásazonosítói is változtak 1988 után elég sűrűn, de mint képernyőre kivetített logó sokáig nem szerepelt egyik sem. A TV2-n viszont annál többször kísérleteztek vele. Igaz, amíg csak ez a két igazi adó volt, nem is lett volna sok értelme, de én már akkor szerettem volna, hogy a nagy nyugati adókhoz hasonlóan az MTV is kiírja.
Egyébként most, hogy ismétlik a Szomszédokat, az egyik részben - ami kb. 1987 októbere környékén készült, tehát még az elején - Julcsi kukkolja a tévét, illetve mikor beszél mögötte megy, és ott is látszik valami logó-féle. Én úgy vettem ki, mert sajna nem látszik tisztán, hogy a bal felső sarokban az MTV akkori képernyőt formázó keretben lévő MTV felirata van, de az is lehet, hogy csak ezt szeretném bele látni.
A Duna Tv-vel kapcsolatban igazatok van, a hullám jel folyamatosan kint volt, annak 1992. december 24-én történt indulásától kezdve.
Köszi a válaszokat!